Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ο Τραμπ οδηγείται σε παραίτηση; “Σκοτώνονται” οι συνεργάτες του, “γαμ… παρανοϊκός ο Πρίμπους”

US President Donald J. Trump prepares to speak to reporters in the Rose Garden of the White House in Washington, DC. EPA/JIM LO SCALZO.
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Ο Λευκός Οίκος πήρε κυριολεκτικά «φωτιά» τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, όταν το έγκυρο περιοδικό New Yorker, διά του σημαντικού δημοσιογράφου του Ryan Lizza, αποκάλυψε ένα απίστευτο διάλογο με τον διευθυντής Επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος καθύβρισε με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους. 
«Είναι ένας γαμ… παρανοϊκός και σχιζοφρενής», είπε ο Σκαραμούτσι (για τον Πρίμπους) στον εμβρόντητο δημοσιογράφο, ο οποίος δημοσιοποίησε χθες το απόγευμα τον μεταξύ τους διάλογο, που έγινε την Τετάρτη. Ο ίδιος ο διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στο τηλεφώνημά του στον Lizza, στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN, προτού ο δημοσιογράφος δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο. 
Οι πεζοδρομιακές αναφορές του Σκαραμούτσι αντιμετωπίστηκαν με οργή από το σύνολο σχεδόν των στελεχών του Λευκού Οίκου και πιστεύεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αφήσουν εκτεθειμένο και τον ίδιο τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος και μέχρι τη μεσημεριανή ενημέρωση φάνηκε να στηρίζει τον «στενό του φίλο». 
Ο Σκαραμούτσι θέλει να εκδικηθεί τον Πρίμπους, ο οποίος έθεσε βέτο για την πρόσληψή του στο Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει και την περασμένη Παρασκευή, όταν ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας. 
Σημειώνω ότι ο Σκαραμούτσι παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για τον κ. Πρίμπους, με σκοπό να τον παρακαλέσει να δεχθεί τον διορισμό του. Στους έκπληκτους Ελληνοαμερικανούς που τον αναγνώρισαν έκανε πλάκα για την παρουσία του σε μία εκδήλωση της ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ. Είπε ότι από το τέστ DNA ανακάλυψε ότι είναι κατά …15% Έλληνας.
 Ο Σκαραμούτσι κατηγορεί τον Ελληνοαμερικανό Προσωπάρχη ότι βρίσκεται πίσω από τις διαρροές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κάτι που δεν ισχύει, καθώς ο Πρίμπους είναι πιστός στον Πρόεδρο των ΗΠΑ από την προεκλογική περίοδο, όταν οι πάντες είχαν εξαφανιστεί και έδινε μόνος του τη μάχη για την προεδρική εκλογή. 
Τον κατηγορεί ότι διέρρευσε και τα οικονομικά του στοιχεία στην εφημερίδα Politico, τα οποία βεβαίως μπορούσε να τα βρει ο καθένας διότι ήταν «δημόσια έγγραφα» και δεν απαιτείτο καμία διαρροή. Τον κατηγορεί επίσης και για τη διαρροή ενός δείπνου του κ. Τραμπ στο Λευκό Οίκο με στελέχη του τηλεοπτικού δικτύου FOX, που ήταν γνωστό ακόμα και σε χαμηλόβαθμα στελέχη. Είναι φανερό ότι ο Σκαραμούτσι έχει παραφρονήσει…
 Όλη αυτή η κατάσταση, που θυμίζει χαμαιτυπείο, είναι η σημερινή πραγματικότητα της Ουάσιγκτον. Στο Λευκό Οίκο αλλά και στα υπουργεία, οι πάντες βρίζουν τους πάντες, όλοι βυσσοδομούν εναντίον όλων. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κατάσταση που θυμίζει την εποχή του Γουότεργκεϊτ, το 1974 και οι βετεράνοι δημοσιογράφοι θυμούνται πως έτσι ξεκίνησαν όλα, και οδήγησαν στην παραίτηση του Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Βεβαίως, τότε, το σκάνδαλο ήταν διαφορετικό. Όμως και σήμερα, μπορούν οι βετεράνοι να διακρίνουν ομοιότητες. 
Ο σημερινός Πρόεδρος βάλλεται από παντού. Η υπόθεση των ρωσικών υποκλοπών, κρέμεται σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του, και αν αποδειχθεί η ανάμειξη της Μόσχας, θα ακολουθήσει θύελλα. Ουδείς θα μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας… Ο κ. Τραμπ θα είναι τυχερός αν παραιτηθεί και πάει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη χωρίς άλλες συνέπειες, είναι η φήμη που κυριαρχεί στην αμερικανική πρωτεύουσα. 
White House Communications Director Anthony Scaramucci attends a news conference in the James Brady Press Briefing Room of the White House after former White House Press Secretary Sean Spicer resigned, in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS
White House Communications Director Anthony Scaramucci attends a news conference in the James Brady Press Briefing Room of the White House after former White House Press Secretary Sean Spicer resigned, in Washington, DC, USA. EPA, MICHAEL REYNOLDS 

Σε αυτή τη στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι έκανε το μοιραίο λάθος. Με τη πρόσληψη του Σκαραμούτσι στο Λευκό Οίκο, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και ο κ. Τραμπ θα αναγκαστεί να διώξει συνεργάτες που τον προστάτευαν και «έτρωγαν ξύλο» για την πάρτη του. Έχοντας απέναντί του το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, και ενώ το ρεπουμπλικανικό μέτωπο στο Κογκρέσο σπάει με την άμεση απειλή του γερουσιαστή Γκράχαμ ότι θα υποστεί τις συνέπειες εάν οδηγήσει σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι απελπιστικά μόνος. Όλοι οι στενοί του συνεργάτες, εκτός του Πρίμπους, είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση της «προσέγγισης» με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν με αποτέλεσμα να είναι εκτός παιγνιδιού. Ο Σκαραμούτσι έχει κάψει τον εαυτό του πριν καν συμπληρώσει μία εβδομάδα στον Λευκό Οίκο και αποτελεί πλέον την «αχίλλειο πτέρνα» του κ. Τραμπ. Εάν δεν τον απολύσει και προτιμήσει να διώξει τους πιστούς συνεργάτες του, σύντομα θα του παραδώσει και τα ηνία της χώρας. 
Πρόκειται για μία ψυχοπαθητική περίπτωση που δεν έχει γνωρίσει ποτέ η Ουάσιγκτον. Βρίζει, εκθέτει, και «δολοφονεί» χαρακτήρες με ένα τρόπο, που θυμίζει δικτατορικά καθεστώτα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. 
Αυτή η βρώμικη κατάσταση, και ο εσωτερικός πόλεμος στην κυβέρνηση, έχει απομονώσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον σκέφτεται να αποχωρήσει, αν και το διέψευσε, ο υπουργός Άμυνας μαθαίνει για θέματα του υπουργείου του από το …Twitter, και οι φωνές του από τη Βιρτζίνια ακούγονται στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια (όπου και ο Λευκός Οίκος), ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας άλλα εισηγείται και άλλα ο κ. Τραμπ αποφασίζει και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι persona non grata. Δεν έχει επικοινωνία με κανένα στο Λευκό Οίκο… 

Η υπερδύναμη είναι μία ακυβέρνητη χώρα… Τόσο καλά και τόσο απλά. 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ NEW YORKER ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ 
ΑΚΟΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 
Πηγή: Ο Τραμπ οδηγείται σε παραίτηση; “Σκοτώνονται” οι συνεργάτες του, “γαμ… παρανοϊκός ο Πρίμπους” http://mignatiou.com/2017/07/o-trab-odigite-se-paretisi-skotononte-i-sinergates-tou-gam-paranoikos-o-primpous/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι βλακείες Μιχάλη.
Όνειρα θερινής νύχτας.

amethystos είπε...

Προτιμάς τά όνειρα χειμερινής νυκτός;