Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Άγριες συγκρούσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Patriot PAC-3 πρόσφεραν οι ΗΠΑ – «Οχι ευχαριστώ, έρχονται οι S-400» είπε ο Ερντογάν και δοκιμάζει νέο όπλο στη Συρία πριν το στρέψει στο Αιγαίο


Του Κώστα Κομποθέκρα

Γη και ύδωρ προσφέρουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προκειμένου η Τουρκία να μην παραλάβει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι S-400 θα κάνουν ντεμπούτο στο Αιγαίο αρχές του 2018!

Η συμφωνία δείχνεικάτι παραπάνω από κλεισμένη.

Οι ΗΠΑ πλέον έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» και ασκούν αφόρητες πιέσεις στον Ερντογάν να ακυρώσει την συμφωνία.

ΝΑΤΟ-CIA-Λευκός Οίκος, Πρέσβης, πρόξενος ΗΠΑ, ΑΚΑΜ,κτλ πιέζουν τον Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα.

Τις τελευταίες ώρες έγινε αντιπροσφορά από τις ΗΠΑ να παραλάβει η Τουρκία τους Patriot PAC-3! Ο Ερντογάν αρνήθηκε.

Αλλά ο «Σουλτάνος» είναι διατεθειμένος να αγοράσει τους S-400 γιατί παρόλο που οι ΗΠΑ προσφέρουν πλέον τους Patriot PAC-3, δεν δίνουν τους πηγαίους κωδικούς και την συμπαραγωγή που του έδωσε η Ρωσία!

Στα δυτικά και στα ανατολικά της χώρας θα αναπτυχθούν οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400, τους οποίους σκοπεύει να αποκτήσει η Τουρκία, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα μεταφερθούν δύο συστήματα από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Το ένα θα εγκατασταθεί στα ανατολικά, εναντίον απειλών από τη Συρία και το Ιράν, και το άλλο στα δυτικά, εναντίον της «ελληνικής απειλής».

Τα υπόλοιπα, νέα συστήματα θα κατασκευαστούν στην Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Ρωσία για απευθείας απόκτηση, σχετικά με αυτή την επείγουσα ανάγκη. Συζητήθηκε επίσης η μεταφορά τεχνολογίας στη συμφωνία με τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας δύο φάσεων με τη Ρωσία, η Τουρκία θα αγοράσει δύο συστήματα S-400 απευθείας, και οι άλλοι δύο εκτοξευτές θα κατασκευαστούν στην Τουρκία, με μεταφορά τεχνολογίας. Το πρώτο φορτίο S-400 από τη Ρωσία αναμένεται το 2018» σημειώνεται σe τουρκικό δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα σε μια κίνηση την οποία θα την δούμε και στο Αιγαίο, η Τουρκία προχώρησε για πρώτη φορά στην ανάπτυξη τακτικών Βαλλιστικών πυραύλων Bora εμβέλειας 270 χλμ στα σύνορα με τη Συρία.

Ηταν επιβεβλημένη η κίνηση αυτή; Πρακτικά όχι αλλά η Τουρκία θα δοκιμάσει σε Κούρδους και σε πρώην συμμάχους τζιχαντιστές το όπλο που θα στρέψει στο Αιγαίο…

Οι Τούρκοι είπαν ότι θα δοκιμάσουν το βαλλιστικό σύστημα εναντίον του PKK στο Καντίλ και σε Ράκκα.

Το τελευταίο είναι λίγο απίθανο αλλά με τον Ερντογάν όλα να τα περιμένουμε.

Eκτός από τον «Bora»,ο οποίος καθοδηγείται προς τον στόχο του με αδρανειακό σύστημα πλοήγησης υποβοηθούμενο από δορυφορικό παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS / INS), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μεγάλη ακρίβεια πλήγματος , υπάρχει και ο Yıldırım-1 έχει βεληνεκές 150 χλμ, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις αυτού που παρουσιάστηκαν λίγο αργότερα έχουν βεληνεκές 300 χλμ (Yıldırım-2) και 900 χλμ (Yıldırım-3) αντίστοιχα»…

Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι έχει προχωρήσει στις 11 Μαΐου 2017, σε δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού τύπου πυραύλου «Bora» στην επαρχία της Σινώπης στην Μαύρη Θάλασσα, με βεληνεκές 270 χλμ.

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα στη χώρα μας…

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: