Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ιράκ προς ΗΠΑ: «Μην μάς κλέβετε τη νίκη μας στη Μοσούλη»

1055576236
Ιράκ προς ΗΠΑ: «Μην μάς κλέβετε τη νίκη μας στη Μοσούλη»
Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική «λεκτική σύγκρουση» μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ όταν οι Ιρακινοί δικαιολογημένα εξοργίστηκαν με την παράσταση Ράμπο που έδιναν Αμερικανοί αξιωματούχοι ότι δηλαδή οι ΗΠΑ είναι αυτές που νίκησαν τους ισλαμοφασίστες στο Ιράκ!!!
​Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του Ιράκ είπε στις ΗΠΑ να σταματήσουν και να μην κλέβουν τη νίκη και τη δόξα από τον Ιρακινό Στρατό. Τόνισε ότι η νίκη κατά των ισλαμοφασιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Μοσούλη, είναι ένα επίτευγμα του Ιρακινού Στρατού και των λαϊκών πολιτοφυλακών και όχι των ΗΠΑ. Είπε «Οι ΗΠΑ λένε και λυπούμαι για αυτό και το απορρίπτω, ότι η νίκη είναι δικό τους επίτευγμα διότι ηγήθηκαν αυτού του πολέμου, αλλά στην πραγματικότητα αυτή είναι νίκη του Ιρακινού Στρατού, Ναι, μάς υποστήριξαν με την Αεροπορία τους αλλά τα κυριότερα εύσημα ανήκουν στον Ιρακινό στρατιώτη, τις λαϊκές πολιτοφυλακές, την Ιρακινή Αεροπορία». Είπε ακόμη ότι κάπου 20.000 Ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά του εννιά μήνες ισλαμοφασιστικής κατοχής της Μοσούλης.
​Ανέφερε ότι ακόμη δεν τελείωσαν οι μάχες παρά τη νίκη διότι οι ισλαμοφασίστες έχουν ακόμη ομάδες εν υπνώσει αλλά δεν μπορούν πια να καταλάβουν περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...