Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ- ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

εορτή ονομαστηρίων ιερώνυμου
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β' θα τιμήσουν με την παρουσία τους επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σαραφείμ, ο Μητροπολίτης Λαγκάδας Ιωάννης, ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.
Η ανακοίνωση των Ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Φέρεται εις γνώσιν υμών ότι την 15ην Ιουνίου 2018, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης ημών, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄. Επί τη ευκαιρία αυτή, την Πέμπτην 14ην Ιουνίου και ώραν 19.00′ θα τελεσθή εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου καί συγχοροστατούντων Αγίων Αρχιερέωνεσπερινός αρχιεπισκόπου ιερώνυμου

εορτή ιερώνυμου μητρόπολη αθηνων

                                Κοσμοπλημμύρα;
ekklisiaonline

Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν Ἱερωνύμου τοῦ Α΄, ἡ μνήμη σου αἰωνία καί ἄληστος



Ὁ  Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν Ἱερώνυμος ὁ  Α΄ (Κοτσώνης)

Ὑπῆρξε  ὁ ἄνθρωπος τῆς ἀγάπης 
καί τῆς ἀπολύτου πίστεως εἰς τόν Θεόν, 
τῆς ἐμφύτου καλωσύνης καί τοῦ γλυκέος λόγου,
 εὐαίσθητος εἰς τήν προσωπικήν του ζωήν 
καί εἰς τάς συναναστροφάς του, 
ἄνθρωπος ὑπομονῆς, ἐπιμονῆς, καρτερίας.

 Eἴη ἡ μνήμη σου αἰωνία καί ἄληστος. Ἀμήν.


Ἀναστάσιος Κ. Κωστόπουλος


ΣΧΟΛΙΟ: ΟΥΤΕ Ο ΡΑΜΣΗΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΤΟΣΗΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΟΞΗΣ

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: