Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Το παρακράτος του Μακρόν σκότωσε και 6ο διαδηλωτή των gilets jaunes μετά από επίθεση νταλίκας σε μπλόκο. Χούντα Ερντογάν η Γαλλία γέμισαν οι φυλακές από πολιτικούς κρατούμενους: σε λιγότερο από 1 μήνα συνελήφθηκαν 4523 αντικαθεστωτικοί και κρατούνται οι 4099. Σε μια μέρα ρίχθηκαν 10.000 δακρυγόνα όσα όλο το 2017.

Το θύμα σε πρώτο πλάνο
Ένας 22χρονος ο Denis David κάτοικος του Pontet,  που μόλις πριν 3 μέρες έγινε πατέρας κι απέκτησε ένα μωρό δολοφονήθηκε από το ευρωενωσιακό παρακράτος του Μακρόν στα οδοφράγματα των Κίτρινων Γιλέκων στα διόδια στην Avignon. Παρασύρθηκε και πολτοποιήθηκε από νταλίκα με Πολωνό οδηγό. Από τις 17 Νοέμβρη ήταν στο κοινωνικό στον αυτοκινητόδρομο μέτωπο A7.  Συμμετείχε στο check point των gilets jaunes στον κυκλικό κόμβο του Bonpas και όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν ήταν κοντά στο νεογέννητο παιδί του απαντούσε « γι αυτό είμαι στο δρόμο από τις 17 Νοέμβρη ». Αν και διακομίστηκε γρήγορα από τις πρώτες βοήθειες υπέκυψε στα τραύματά του.
« Ο οδηγός επιτάχυνε και εμβόλισε το οδόφραγμα. Ο Denis βρέθηκε πάνω στο capot του οχήματος και έπειτα κάτω από τις ρόδες του καταγγέλει ο Maxime Souque, εκπροσωπώντας τα gilets jaunes του Bonpas. Αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε την πορεία του αφού πέρασε από πάνω του….Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγο πιο μακριά. Προφυλακίστηκε σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Vaucluse.
Η επίθεση της νταλίκας κατά διαδηλωτών έγινε στην έξοδο Avignon-sud στον autoroute A7 σύμφωνα με το CNews. Ο νεαρός είναι το 6ο θύμα από την αρχή της κινητοποίησης των  « gilets jaunes », στις 17/11/18.
Ζοφερό το νούμερο των συλλήψεων που μόνο με καθεστώς χούντας μπορεί να συγκριθεί αφού από τις 17 Νοέμβρη ως σήμερα συνελήφθηκαν 4523 άτομα εκ των οποίων τα 4099 τέθηκαν σε καθεστώς κράτησης , σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Υπ. Εσωτερικών. 10.000 βομβίδες δακρυγόνων ρίχθηκαν το τελευταίο Σάββατο σε μια μόνο μέρα κατά της κινητοποίησης Κίτρινων Γιλέκων. Ο αριθμός ισοδυναμεί με το σύνολο βομβίδων δακρυγόνου που εκτοξεύθηκαν όλο το 2017 δήλωσε ο κοινωνιολόγος Μανουέλ Σερβέρα Μαρζαλ σε εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση. Στο Παρίσι κάποια θωρακισμένα της αστυνομίας στις 8 Δεκέμβρη ήταν μυστικά εξοπλισμένα με ένα υγρό που προκαλεί κάτι σαν παραλυσία και θα ήταν η λύση ανάγκης αν το έριχναν κατά gilets jaunes θα ήταν ικανό να τους ακινητοποιήσει ακόμη κι αν διέθεταν μάσκες. Κάθε μηχανισμός από αυτό θα μπορούσε να ρίξει κάτω κόσμο που καταλάμβανε επιφάνεια που ισοδυναμεί με πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου αναφέρει ο γαλλικός τύπος.
Image par défaut de la provence
Η κυβέρνηση από την άλλη ζητά δια του εκπροσώπου της Benjamin Griveaux να μην γίνουν κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων το Σάββατο και ότι δεν θα ήταν λογικό να διαδηλώσουν μετά την επίθεση του Strasbourg. Αυτά δήλωσε ο Griveaux στο CNews ενώ διευκρίνισε ότι σε αυτό το στάδιο δεν αποφασίστηκε ν’  απαγορευθούν οι διαδηλώσεις. Στο ίδιο πνεύμα και η Υπ. Δικαιοσύνης η Nicole Belloubet, που κάλεσε το  « κίνημα να διακόψει » για να μπορέσουν οι δυνάμεις της τάξης απερίσπαστες να κινητοποιηθούν για να συλλάβουν τον ένοπλο του Strasbourg.

Δεν υπάρχουν σχόλια: