Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η χούντα του Ποροσένκο με τρίπτυχο »Στρατός, Γλώσσα,Εκκλησία » εφαρμόζει στρατιωτικό νόμο άτυπα και στο Κίεβο. Έρευνα κατ΄οίκον στον ηγούμενο της Λαύρας των Σπηλαίων από την SBU. Καταγγέλει μεγάλες πιέσεις,απειλές στο όνομα του Βαρθολομαίου…..

Father Superior of the Kiev-Pechersk Lavra, Metropolitan Pavel
O στρατιωτικός νόμος που επέβαλε ο Ποροσένκο επηρεάζει ήδη άμεσα τη θρησκευτική σφαίρα έτσι χθες ο Μητροπολίτης Παύλος ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου- Petchersk δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές του ασκούν πιέσεις και κινδυνεύει να υποβληθεί σε ανακρίσεις..
« Πολυάριθμα ερωτήματα θέτονται ως προς τη νομιμότητα των δράσεων των αρχών.Αυτές οι δράσεις δεν είναι νόμιμες υπάρχουν πιέσεις πάνω μου , απειλές , τηλεφωνικές κλήσεις, και πολλά άλλα πράγματα. Δεν μπορώ ν΄αναφέρω τους λόγους δεν τους γνωρίζω  », δήλωσε την Πέμπτη.  Ομοίως δήλωσε πως οι αρχές άσκησαν διώξεις εις βάρος του.
«Με κατηγόρησαν για άσχημη στάση προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι είμαι στη ρίζα των θρησκευτικών εντάσεων αλλά εγώ τον αντιμετωπίζω με πολύ σεβασμό ως έναν πατριάρχη », είπε ο ηγούμενος της Λαύρας. Ο ίδιος δεν αποκλείει οι αρχές ν΄ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση πάνω του και να τον θέσουν υπό έρευνες.
« Δεν θα με εξέπληττε να υπάρξουν  έρευνες και ακόμη περισσότερη βία», είπε. Δεν γνωρίζει ποιός είχε την πρωτοβουλία για τις διώξεις εναντίον του γιατί είναι απόρρητες.
Σήμερα επαληθεύθηκαν οι φόβοι του και οι υπηρεσίες της ουκρανικής κρατικής ασφάλειας SBU πήγαν σπίτι του στις 30 Νοέμβρη για να πραγματοποιήσουν μια έρευνα.
Οι πράκτορες της SBU έφθασαν σπίτι του στις 8 h το πρωί και χωρίς να παρουσιάσουν κανένα κατηγορητήριο άρχισαν να ερευνούν το σπίτι που βρίσκεται στο χωριό  Voronkov (περιοχή Κιέβου). Ο Μητροπολίτης δεν βρισκόταν εκεί όταν έγινε η έρευνα.
Όπως βλέπουμε λίγη σημασία έχει ότι ο στρατιωτικός νόμος δεν έχει τεθεί σε ισχύ στην περιοχή Κιέβου αφού η SBU ενεργεί ως να ήταν μη δικαιολογώντας την έρευνα κατ΄οίκον . Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη οι SBU  ενήργησαν άμεσα με διαταγή του Ποροσένκο όπως το επιτρέπει ο στρατιωτικός νόμος!
« Οι δυνάμεις της τάξης προβαίνουν σε έρευνες στην κατοικία του Μητροπολίτης Παύλου (Lebed). Οι έρευνες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης του άρθρου 161, μέρος 2 του ουκρανικού ποινικού κώδικα – « Παραβίαση της ισότητας των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την υποκίνηση σε διαθρησκειακό μίσος « , δήλωσε το SBU.
Κατά τ΄άλλα ο στρατιωτικός νόμος τέθηκε τυπικά σε ισχύ για 30 μέρες σε 10 παραμεθόριες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας…
Christelle Néant

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

Αρχοντωνης εφη:

5) Νά κάμῃ ἔκκλησιν πρός πάσας τάς ἐμπλεκομένας πλευράς νά ἀποφεύγουν καταλήψεις Ναῶν, Μονῶν καί ἄλλων περιουσιακῶν στοιχείων, ὡς καί πᾶσαν πρᾶξιν βίας καί ἐκδικητικότητος, εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης καί τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 11ῃ Ὀκτωβρίου 2018

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου»

ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΑΔΕΡΦΟΙ