Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοί είναι οι πέντε νταβατζήδες της χώρας

Ανδρέας ΖαμπούκαςΤου Ανδρέα Ζαμπούκα

Τον Οκτώβριο του 2004 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να είπε σε μια παρέα βουλευτών στον Μπαϊρακτάρη: «Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου...".
Το είπε δεν το είπε λίγη σημασία έχει. Πέρασαν από τότε δεκαπέντε χρόνια αλλά αυτούς τους νταβατζήδες που εννοούσε ο Καραμανλής κανείς δεν τους πείραξε. Απλά το μόνο που έγινε ήταν ότι πολλοί τους χρησιμοποίησαν ως άλλοθι και επίκληση για να πάρουν τον δικό τους ρόλο στο θέατρο της ελληνικής παρωδίας.
Μακάρι όμως να ήταν πέντε επιχειρηματίες οι εγκληματίες της χώρας. Κάποια στιγμή θα τους βρίσκαμε και θα τους κλείναμε φυλακή. Ή τουλάχιστον, θα τους τρελαίναμε στη φορολογία να σηκωθούν και να φύγουν.
Άλλοι είναι οι πέντε νταβατζήδες της κοινωνίας και δεν τους ξέρει κανένας. Κι ας είναι δίπλα, κοντά μας, μέσα μας.
Το Δημόσιο, η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, η Αριστερά και το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτοί είναι οι πέντε άγρυπνοι φρουροί που στέκονται πάνοπλοι μπροστά στις πόρτες της διαφυγής.
Ο πιο βρώμικος από όλους είναι ο τελευταίος, η Εκπαίδευση. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Που συνεπικουρούμενος από τους υπόλοιπους τέσσερις, κρατάει την κοινωνία πρωτόγονη και εξαρτημένη από τα κατώτερα και τα πιο ταπεινά της ένστικτα.
Η άρση του άρθρου 16 θα έδινε την δυνατότητα στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανοίξουν τις πύλες τους στον κόσμο. Να συνδεθούν με την επιχειρηματικότητα. Να μπουν ιδιώτες. Να δώσουν κεφάλαια. Να επενδύσουν στην αριστεία.
Ακούστε όμως τι είπε ο απίθανος και ανεκδιήγητος πρώην βουλευτής Παπαχριστόπουλος σε κάποιο ραδιόφωνο: «Τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE, Στάνφορντ και τα λοιπά, θα μπορούσα να πω καμία τριανταριά, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης»!
Συμπυκνώνοντας όλη την "πυρηνική σχιζοφρένεια" που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Και αποτελεί πάντα τη σημαία για τους παραπάνω "προστάτες".
Όλοι λίγο πολύ, τα ίδια μυαλά έχουν. Και ανταλλάσσουν μηνύματα κάτω από το τραπέζι.
Κατά συνέπεια, εφόσον η "προοδευτική" Αριστερά αποφάσισε να καταχωνιάσει το άρθρο 16, ούτε μετά από πέντε χρόνια δεν θα απελευθερωθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θάβοντας άλλη μια ευκαιρία για άνοιγμα των ιδρυμάτων στον κόσμο, στην κοινωνία, στην δημοκρατία και στις αγορές.
Τι θα σου απαντήσουν όλοι αυτοί που κρατούν στη φυλακή τον ελληνικό λαό; Ότι ο "λύκος" κόβει βόλτες έξω από τον φράχτη. Αυτό που λέει δηλαδή ο Παπαχριστόπουλος, ο Γαβρόγλου, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων και ένα σωρό άλλοι ομοϊδεάτες "τσομπάνηδες" που διαδίδουν στο "μαντρί" ότι τα "πρόβατα" κινδυνεύουν από το Χάρβαρντ και το Γέιλ.
Οι νταβατζήδες του Καραμανλή είναι απλά φαντάσματα στην ιδεολογία των άλλων, των πραγματικών "κηδεμόνων" του κράτους-δυνάστη. Αν ο λαός δεν ωριμάσει για να τους στείλει στον αγύριστο και τα εγγόνια μας στην ίδια άγονη και αρρωστημένη φυλακή θα γεννιούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: