Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Υβριδικός πόλεμος.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 3 Δεκεμβρίου 2019.
Κάποτε οι πόλεμοι γινόταν με πέτρες, μαχαίρια, άλογα, ξίφη. Μετά, με όπλα πυροβόλα, όλμους, αεροπλάνα, ατομικές βόμβες, φρεγάτες. Πιο πρόσφατα με δρόνους (drones) αλλά και με πληροφορίες. Σήμερα γίνονται και με ανθρώπους! Λέγεται υβριδικός πόλεμος.
Καταναλώνει πηγές, δυναμικό. Καταρρακώνει το ηθικό. Δημιουργεί τριβές. Ο στρατός της Ελλάδας σήμερα παραχωρεί στρατόπεδα σε ΜΚΟ για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Αμύνης παραδέχθηκε δημοσίως ότι δεν τον ενημερώνουν καν για το τι συμβαίνει σε ένα από αυτά! Επίσης, τις προάλλες παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης επειδή δεν είχε διαθέσιμα αεροσκάφη και του ζητούσαν να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό αντί για το στράτευμα. Σοβαρές επιπτώσεις.
Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι και η Γερμανία που κάποτε δήλωνε ότι θέλει εκατομμύρια, πήρε το εκλογικό σοκ και φρέναρε. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να το λύσει καμία ελληνική τοπική κοινωνία, κανένα νησί. Είναι άστοχο λοιπόν το ερώτημα: “δηλαδή πού λέτε να τους μεταφέρουμε αφού δεν θέλετε στον τόπο σας;”.
Το πρόβλημα λύνεται σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτός είναι ο προορισμός τους άλλωστε. Αν δεν τους θέλουν εκεί όπου οδεύουν, σε τόσο μεγάλους αριθμούς, εμείς τι φταίμε να πρέπει να τους διαχειριστούμε, είτε μέχρι να αποφασίσουν να τους δεχτούν αυτοί, είτε μέχρι να επιστρέψουν.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν σχετίζεται με την προσωπική ή Χριστιανική ηθική. Τόσο απλό, αλλά τόσο δυσκατάληπτο. Ναι, τον κατατρεγμένο ξένο που έφτασε στον δρόμο μας, τον φροντίζουμε χωρίς να ρωτάμε πώς βρέθηκε μπροστά μας. Εννοείται. Αυτό λένε οι κληρικοί. Ας μην τους παρεξηγούμε.
Τα κράτη δεν διέπονται από την ίδια ηθική. Όταν ο ξένος έρθει στην χώρα μας, τότε οι εκπρόσωποι του κράτους υποχρεούνται να τον ρωτάνε, διότι κάνουν πολιτική, όχι ηθική.
Οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου ή έστω των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, είναι δεκάδες φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να φροντίσει όλους όσοι έρθουν. Τα κράτη έχουν όρια αντοχής.
Η κυβέρνηση έθεσε επισήμως ένα όριο αντοχής. Η πρώτη φορά που το έκανε, και είναι θετικό. Το προσδιόρισε στο 1%. Δηλαδή περίπου 100.000. Ο τρέχον ρυθμός των ροών είναι 2500 την εβδομάδα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Σε 40 εβδομάδες πληρώνεται το όριο, χωρίς να μετρηθούν όσοι βρίσκονται ήδη στη χώρα. Ακόμα και από το μηδέν να πούμε ότι ξεκινάμε, πάλι μετά από το διάστημα αυτό το όριο θα έχει ξεπεραστεί.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσει ότι θα επιστρέφει λαθρομετανάστες με ρυθμό 10.000 ανά έτος. Αυτοί ισοδυναμούν με ροές 4 μόνο εβδομάδων. Το σχέδιο για κλειστά κέντρα επιδέχεται κι αυτό κριτικής. Κλειστό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεις την έξοδο σε ανθρώπους που θα θέλουν να βγουν. Απαιτεί δηλαδή συνθήκες ασφαλείας όμοιες με μίας φυλακής. Η Ελλάδα έχει σήμερα περίπου 10.000 κρατούμενους και η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σε 6 μήνες θα φτιάξει 5 κέντρα σε Λέσβο (των 5000+ ανθρώπων), Χίο (5000+), Σάμο (5000+), Κω (2000+), Λέρο (1000+), αλλά και στην Κρήτη χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες. Το σύμβολο + σημαίνει 40% μεγαλύτερη αντοχή από τον ενδεικτικό αριθμό. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε έξι μήνες!
Εύλογος ο προβληματισμός. Έτσι δεν είναι;
Πηγές
(1) Η απίστευτη αυτή δήλωση έγινε από τον υπουργό αμύνης κ. Παναγιωτόπουλο στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, στον Αντέννα – https://www.youtube.com/watch?v=5rv7pH4yGVQ
(2) Παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 ΠΜ στις 28 Νοεμβρίου 2019 – https://www.militaire.gr/i-stagona-poy-xecheilise-to-potiri-kai-odigise-to-dioikiti-tis-114-pm-stin-paraitisi/
(3) Σχέδιο της κυβέρνησης για τα νέα κέντρα στα νησιά, 20 Νοεμβρίου 2019.

ΠΗΓΗ: http://www.antibaro.gr/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. 
ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ Η ΥΛΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΑΖΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΗ, ΑΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΥΛΗ ΦΥΣΗ. 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. 
Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟ ΑΥΛΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΗΔΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΚΤΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΥΠΟΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Ο ΗΛΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΦΩΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΚΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΟΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Νίκος Κ. είπε...

Ενθουσιασμένος με το σχόλιο σου Αμέθυστε για ακόμα μια φόρα.Ντρέτα(ίσια,με ευθύτητα),που λένε και στον τόπο μου και σταράτα λόγια.Ωραίος.