Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Trump: αγαπώ την Τουρκία….

Ξεμυαλίστηκε με την Άγκυρα ο Τραμπ…….Eν αναμονή της επετειακής Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Τραμπ σε εξομολογητικούς τόνους δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξη ότι  »αγαπάει την Τουρκία » και την χαρακτήρισε σύμμαχο και  »πολύ καλό μέλος του ΝΑΤΟ » που δεν θα μπορούσε να είναι πιο αλληλέγγυα με τις ΗΠΑ που χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο της για να σκοτώσουν τον αρχηγό της Daesh τον Βakr al Baghdadi.
Yπεραμύνθηκε ως και την απόφαση της Τουρκίας ν΄αγοράσει S400 από Ρωσία αφού όπως είπε όφειλε να χτυπήσει άλλες πόρτες καθώς η τ. αμερικανική διοίκηση είχε αρνηθεί να της πουλήσει Patriot ενώ η Άγκυρα είχε αγοράσει F35 αξίας πολλών δις δολαρίων. Υπερασπίστηκε την Τουρκία κι έναντι του Μακρόν αφού είπε η » αντίδραση της Τουρκίας στις δηλώσεις του Μακρόν κατά ΝΑΤΟ είναι ενδιαφέρουσα.  » Ο Μακρόν είχε χαρακτηρίσει νεκρό εγκέφαλο κλινικά νεκρό δηλ. το ΝΑΤΟ κάτι που εξόργισε τον Τραμπ που χαρακτήρισε τη δήλωση ασεβή, σκέτη ιεροσυλία. Ωστόσο ο Μακρόν επέστρεψε τα πυρά σ΄Ερντογάν καταγγέλοντας την Άγκυρα πως συνεργάζεται με την Daesh..
Εμφύλιο στο ΝΑΤΟ, η διένεξη Τουρκίας Γαλλίας έχει να κάνει τόσο με το κουρδικό στη Β Συρία όσο και με το λιβυκό όπου υποστηρίζουν αντίπαλους στρατούς. Η Γαλλία μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη σε Συρία και Λιβύη αισθάνεται να παραγκωνίζεται από την ανερχόμενη επεκτατική Τουρκία….
O Trump ξεκαθάρισε τη θέση του, αγαπάει την Τουρκία , κι αυτό σε μια στιγμή που οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις διανύουν την πιο δύσκολη περίοδό τους.
Ο πολιτικός αμοραλισμός του Τραμπ δεν έχει όρια αφού προηγουμένως σε συνέντευξη τύπου με ΓΓ ΝΑΤΟ τον Jens Stoltenberg δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν το συριακό πετρέλαιο και ότι μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν.
Ο Ερντογάν επίσης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον μέντορά του το βασιλιά Σαλμάν της ουαχαμπίτικης Σ Αραβίας του έδωσε προφανώς αναφορά για το πως πήγε η Σύνοδος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να γνωρίζουμε επίσης ότι σε μία σύγκρουση της Ελλάδας με την Τουρκία, το μόνο που θα μας επιτρέψει το ΝΑΤΟ είναι να εμποδίσουμε(μόνοι μας) την εισβολή, να δώσουμε καταστροφικό πλήγμα στην Τουρκία δεν θα μας το επιτρέψουν, διότι δεν θέλουν να χαθεί η ισχύς της Τουρκίας. Να πάμε με την Ρωσία; Όταν ζητήσαμε από τους Ρώσους αν μπορούν να μας τυπώσουν νόμισμα σε περίπτωση που χρειαστεί(κυβέρνηση συριζα)οι Ρώσοι το κάρφωσαν στους Γάλλους διότι δεν θέλουν μπλεξίματα με τον δυτικό κόσμο γιατί τον έχουν ανάγκη. Δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Από ότι ξέρω οι Τούρκοι ουδέποτε έσφαξαν Αμερικανούς και λοιπούς δυτικούς .Καλά κάνουν λοιπόν και τους αγαπάνε .Εμάς όμως επί αιώνες μας ξέσκιζαν .Και όμως είμαστε ο πλέον τουρκοφιλος λαός της γης .Οι λοιποί μουσουλμάνοι τους μισουνε .Όταν βλέπω μικρασιατικά και ποντιακά σωματεία να χορεύουν με αντίστοιχα τουρκικά μου έρχεται να ξερασω . Μόλις 100 χρόνια μετά τις σφαγές .Ενώ σε όλη την Ευρώπη η ισλαμοποιηση γίνεται εκ των άνω και βρίσκει ήδη αντίσταση εδώ γίνεται συνειδητά από μέγα μέρος του λαού και όχι μόνο την αριστερά .Δεν είναι από αγάπη στο ισλάμ αλλά από διαστροφικη νοσταλγία του οθωμανικού βιασμού και με μεταφορική έννοια και κυριολεκτική .Μέγα τμήμα της εκκλησίας οικουμενιστων και αντιοικουμενιστων δυστυχώς πρωτοστατεί. Δεν μας φταίει ο Τραμπ και η Δύση ούτε η Ρωσία σε αυτό .ΑΜ