Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κεραυνοί Καμμένου για μειοδοσία της Εκκλησίας, Ρωσία, Κοτζιά, εξοπλιστικά, Μπαρμπαρός, και τον Ερντογάν! (vid.)

Με μια “εμπρηστική” όπως συνηθίζει ομιλία, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επανέρχεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας, εξαπολύοντας σφοδρό πυρ κατά πάντων, με αναφορές οι οποίες θα απασχολήσουν τη δημοσιότητα. Σχολιάζεται ήδη όμως και το ότι εμφανίστηκε αδυνατισμένος κατά δεκάδες κιλά! Ο Πάνος Καμμένος μίλησε με πρωτοφανή σκληρότητα για πολλά θέματα, κι αν και δήλωσε έξω από την πολιτική, είναι μάλλον ασφαλές το συμπέρασμα ότι η ομιλία σηματοδοτεί την απόπειρα δυναμικής επιστροφής στην πολιτική… εάν το επιτρέψουν οι δημοσκοπήσεις.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της “παράνομης” ουκρανικής Εκκλησίας, παρότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε.
Είπε, ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος προσωπικά για ό,τι συμβεί, λέγοντας πως “εγκλημάτησαν” διότι πριν και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, αναγνώρισαν την “παράνομη ουκρανική εκκλησία”, διότι όπως τόνισε, με αυτή την τόσο προκλητική έναντι της Ρωσίας ενέργεια, “αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει οι Ρώσοι” στις συμφωνίες που είχαν γίνει.
Στην εξίσωση της “ρωσικής αποτροπής” ενέταξε και την αποστολή και αποστολή χιλιάδων μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελορίζου, ένα δίχτυ προστασίας που χάθηκε λόγω των ελληνικών επιλογών στο ζήτημα της ουκρανικής σχισματικής Εκκλησίας.
Κατηγόρησε τους ιεράρχες ότι όσα έκαναν στόχο είχαν “να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων“, πετυχαίνοντας όμως αποκλειστικά και μόνο να βάλουν “τη Ρωσία απέναντί μας“. Κατέληξε στο θέμα αυτό λέγοντας, ότι “έχουν απόλυτη ευθύνη διότι προειδοποιήθηκαν”, ο δε αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά από τον ίδιο.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στην καταγγελία, ότι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διεκόπησαν οι σχέσεις με αξιωματικούς του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Είπε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολές στους αξιωματικούς να “φρεσκάρουν” τη γνωριμία με Λίβυους συμμαθητές τους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενίσχυε η Ελλάδα ακόμα και στρατιωτικά τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του, χωρίς να επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι στην Τρίπολη κυβερνά “τουρκικής καταγωγής πολιτικός”, εννοώντας τον Σάραζ, ο οποίος είπε ανοιχτά ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Για τη συμφωνία “οριοθέτησης” θαλασσίων ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση της Τρίπολης, αποδέχθηκε ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά σχολίασε πως “η συμφωνία είναι άκυρη αλλά θα επιφέρει αποτελέσματα“…
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ” ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι “η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία” και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά… αναζητούμε φιλέλληνες! Αποκάλεσε “προδοτικές δηλώσεις” του τύπου “να μην είμαστε μονοφαγάδες”, υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού ΕξωτερικώνΝίκου Κοτζιά, για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο.
Είναι “προδοσία” η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στα διαδικτυακά “τρολ” συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελόριζο “έναν βράχο 50 μέτρων”, θέτοντας το ερώτημα “θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;”… Για να δώσει απάντηση “ναι θα σκοτωθούμε μεταξύ μας“! “Σας διαβεβαιώ”, συνέχισε, ότι “οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία”…

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ!
Ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα “που ξεκίνησαν επί των ημερών”, καταγγέλλοντας ότι “σταμάτησαν όλα”! Αναρωτήθηκε “γιατί να καθυστερήσουμε ένα χρόνο τα F-16;“, αλλά επαίνεσε τον σημερινό ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο και τον ΥΦΕΘΑ Στεφανή, που όπως είπε έφεραν επιτέλους το θέμα στη Βουλή.
Αναφέρθηκε επικριτικά και στο θέμα των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροχημάτων HERON που θα αποκτούσε η χώρα μέσω χρονομερισματικής μίσθωσης (leasing), κάνοντας και σε αυτό το θέμα καταγγελία απαράδεκτης καθυστέρησης.
Κατά τα άλλα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πολίτης και έξω από την πολιτική. Τόνισε, ότι μέρος του υπερπλεονάσματος θα έπρεπε να δοθεί για ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλώντας για τη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ, υπογράμμισε εμφατικά ότι “μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”.
Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, δίνοντας ένα παράδειγμα από τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική με την ιστορική ρήση του το 1976 προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κυβερνούσε “Βυθίσατε το Χόρα” υποστηρίζοντας ότι τότε “αποφύγαμε τον πόλεμο διότι οι Τούρκοι ήταν σίγουροι ότι θα κάνει πόλεμο”…
Υπεραμυνόμενος των επιλογών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι “δε μου πέρασε το Μπαρμπαρός στην Κύπρο διότι ήξεραν ότι οι κανόνες εμπλοκής ήταν απελευθερωμένοι”! Δηλαδή, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντολή ακόμα και να το βυθίσουν.
ΤΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΣ ΚΤΗΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ!
Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προηγούμενο. Τον αποκάλεσε “σχιζοφρενή δικτάτορα… κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς“. Η “έκπληξη” όμως ακολούθησε και αφορούσε τους Τούρκους στρατιωτικούς… “Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “δεν σέβονται τον Ερντογάν“, διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού.
Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, “να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα” του στυλ “τους πετάξαμε στη θάλασσα“. Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως “οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας… και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: