Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η γερμανική αναλγησία και τα μέτρα στην ΕΕ

Δεν είναι μόνο η κ. Merkel αυτή που έστρεψε τον αντίχειρα προς τα κάτω, καταδικάζοντας την Ιταλία – αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας που δήθεν δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί του παρελθόντος, σαν να επρόκειτο για μία άλλη φυλή. Συνεχίζει λοιπόν τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο στην ήπειρο μας, με στόχο σήμερα την Ιταλία, την Ισπανία και φυσικά τη Γαλλία – αφού έχει προηγηθεί η Ελλάδα, με τη μετατροπή της σε γερμανικό προτεκτοράτο και με κυβερνήσεις πιόνια της καγκελαρίου.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό σχόλιο της γερμανικής FAZ, η Γερμανία πέτυχε μία μερική νίκη στη σύνοδο κορυφής – αφού κατάφερε να αποτρέψει την απαίτηση της υιοθέτησης του ευρωομολόγου, από το συνασπισμό του ΝότουΤο γεγονός αυτό σημαίνει πως τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούν πολιτική νίκη την έλλειψη αλληλεγγύης της ΕΕ – ενώ ακόμη και η αριστερά στη χώρα, δεν ενδιαφέρεται πλέον για μια ευρωπαϊκή λύση.
Αντίθετα, γιορτάζει τη νίκη μίας πολιτικής τύπου Keynes, αλλά ως μια εθνική γιορτή – επιλέγοντας επίσης την αποστασιοποίηση της από τις συλλογικές λύσεις εντός της ΕΕ. Δεν είναι λοιπόν μόνο η Merkel αυτή που έστρεψε τον αντίχειρα προς τα κάτω, καταδικάζοντας την Ιταλία (άρθρο) – αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας που δήθεν δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί του παρελθόντος, σαν να επρόκειτο για μία άλλη φυλή. Συνεχίζει λοιπόν τον ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο στην ήπειρο μας – με στόχο σήμερα την Ιταλία, την Ισπανία και φυσικά τη Γαλλία (ανάλυση). Τα μέτρα τώρα που έχουν ληφθεί από ορισμένα κράτη για τους εργαζομένους είναι τα εξής:
Γαλλία: Επέκτεινε το καθεστώς μερικής απασχόλησης σε περισσότερους τομείς και απαγόρευσε στους εργοδότες να απολύουν προσωπικό. Έχει ήδη αυξηθεί η ζήτηση για μερική ανεργία, ενώ 135.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την κάλυψη 1,6 εκ. εργαζομένων. Το κράτος πληρώνει το 70% του μισθού – έως το μέγιστο ποσόν των 6.927 € το μήνα. Ο υπουργός οικονομικών της χώρας δήλωσε ήδη ότι, ο αρχικός προϋπολογισμός ύψους 8,5 δις € για δύο μήνες δεν θα είναι αρκετός για να καλύψει το κόστος.
Γερμανία: Αναμένει 2,4 εκ. ανέργους από το μερικό πρόγραμμα ανεργίας. Αυτή η εκτίμηση είναι μεγαλύτερη από τα 1,8 εκατομμύρια που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Παρέχει επιδοτήσεις μισθών σε εργαζομένους που αναστέλλεται η δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας – ενώ περιλαμβάνει εταιρείες που περικόπτουν το ωράριο εργασίας, ως αποτέλεσμα της κρίσης. Πληρώνει στο ίδιο επίπεδο με τα επιδόματα ανεργίας: έως το 67% των καθαρών μισθών που χάθηκαν λόγω του περιορισμένου ωραρίου, με μέγιστο τα 6.700 € μηνιαία.
Ιταλία: Ανήγγειλε στα μέσα Μαρτίου μια σειρά προγραμμάτων απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών – συμπεριλαμβανομένης μίας μερικής στήριξης της ανεργίας, με την οποία  το δημόσιο καταβάλλει έως και το 80% του μισθού ενός εργαζομένου για μία περίοδο εννέα εβδομάδων, με ανώτατο όριο τα 1.130 € καθαρά μηνιαία. Οι αυτοαπασχολούμενοι λαμβάνουν μια εφάπαξ πληρωμή ύψους 600 €.
Πορτογαλία: Ανακοίνωσε ένα καινούργιο πρόγραμμα, προσφέροντας σε όλες τις εταιρείες που μειώνεται ο τζίρος τους κατά 40% ένα νέο και απλουστευμένο σύστημα απολύσεων – το οποίο επιτρέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας ή την αναστολή της σύμβασης εργασίας. Στη συνέχεια το κράτος αναλαμβάνει να συνεχίσει να καταβάλλει στους εργαζομένους το 70% του ακαθάριστου μισθού, με ανώτατο όριο τα 1.905 € το μήνα – ενώ ο εργοδότης πληρώνει το 30%. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο εργαζόμενος υπόκειται σε φόρους ή όχι – καθώς επίσης εάν ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας αυτού του καθεστώτος ή ο Απρίλιος. Το καθεστώς θα διαρκέσει τρεις μήνες και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 1 δις € το μήνα.
Ιρλανδία: Έχοντας ποσοστό ανεργίας μόλις 4,8% προβλέπει πως θα χαθούν όλες οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ομάδα σκέψης ESRI προειδοποίησε ότι, το ποσοστό ανεργίας μπορεί να φτάσει στο 18% μέχρι τον Ιούνιο. Στο πλαίσιο του σχεδίου προστασίας των θέσεων εργασίας που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση θα καταβάλει το 70% των μισθών σε ιδιωτικές εταιρείες που πλήττονται από την πανδημία, με ανώτατο όριο τα 410 € την εβδομάδα, χωρίς φόρους – το οποίο ισοδυναμεί με το μισθό ενός εργαζομένου, ύψους περίπου 38.000 € μικτά ετησίως. Η κυβέρνηση εκτιμάει πως το κόστος θα ανέλθει στα 3,7 δις € για τις επόμενες δώδεκα εβδομάδες – ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν πρόσβαση στη βασική αμοιβή ανεργίας που θα αυξηθεί κατά 350 € το μήνα.

9 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Πληροφορίες για την επόμενη μέρα μ.κ. (μετά κορονοϊού) στο Militaire από γνωστό (τεχνοκράτη)αναλυτή (ο οποίος βλέπει όσα θα συμβούν θετικά, γιατί δεν βλέπει το πνευματικό παρασκήνιο πίσω απ΄τον έλεγχο του ανθρώπου):
"Η πανδημία θα κάνει το reset της παγκόσμιας οικονομίας που μόνο με πόλεμο θα γινόταν"-Β.Κοψαχείλης
https://www.youtube.com/watch?v=Yq41BahDoeA

Μιλά για ηλεκτρονικές συναλλαγές, ηλεκτρονικό εμπόριο [εξαφάνιση λιανεμπορίου, και εδώ να πω, ότι ο ιδιοκτήτης της Άμαζον, ο Τζεφ Μπέζος, είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο], εργασία στο σπίτι, τηλε-εργασία (60% των υπηρεσιών), σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας, σταδιακή ρομποτοποίηση παραγωγικής διαδικασίας (και φυσικά αύξηση ανεργίας).
Ενίσχυση παγκοσμιοποίησης, μεταφορά εξουσίας σε ελάχιστους ανθρώπους «γεω-επενδυτές» που ελέγχουν τον τομέα της τεχνολογίας, συγκέντρωση ελέγχου της παγκόσμιας παραγωγής πρώτων υλών και τροφίμων, εξάρτηση των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο από ελάχιστους ανθρώπους για την επιβίωσή τους.

Αντιγράφω από την εισαγωγή:
Ο διεθνολόγος-γεωστρατηγικός αναλυτής Βασίλης Κοψαχείλης μας "δείχνει" τον κόσμο μετά από τη σαρωτική επέλαση του COVID-19 σ΄ όλο τον πλανήτη. Ο κ.Κοψαχείλης προβλέπει "τεράστιες διαγραφές χρεών", ένα reset της παγκόσμιας οικονομίας το οποίο "μόνο με μεγάλη πολεμική σύγκρουση θα μπορούσε να γίνει". Η πανδημία του COVID-19 την απέτρεψε.
Ο κ.Κοψαχείλης καταρρίπτει με τη λογική κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας για την πανδημία, αποκαλύπτοντας ότι όλα αυτά αναλύονταν και προβλέπονταν "με ακρίβεια μηνών", από όλες τις υπηρεσίες μεγάλων κρατών,οργανισμών και εταιρειών, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.
Πόσο θα αλλάξει η καθημερινή μας ζωή , ειδικά στον εργασιακό τομέα; Πάρα πολύ ,όπως μας περιγράφει ο κ.Κοψαχείλης, ο οποίος όμως δηλώνει αισιόδοξος. Δεν είναι όλα όσα έρχονται αρνητικά και μας εξηγεί γιατί.
Ποια θα ΄ναι η μοίρα της ΕΕ, του "πολυτραυματία" όπως τη χαρακτηρίζει;
Τέλος αναλύει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, μετά από τον Έβρο και πριν έρθει η επόμενη ημέρα , μετά από την κυριαρχία Ερντογάν.

Μαρία Π. είπε...

Η Πανδημία Μάνα Εξ’ Ουρανού για τους Οπαδούς της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
https://www.youtube.com/watch?v=xpt2dG63dh0

«Όλη αυτή η παγκόσμια κινητοποίηση είναι ανάλογη ενός παγκοσμίου πολέμου. Το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι υπαρκτό, αλλά δεν εξηγεί όλη αυτή την κατάσταση, η οποία αποβλέπει αλλού, και γίνεται για να περάσουν πράγματα, που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο».

Νίκος Κ. είπε...

"...Στον προτεχνολογικό κόσμο,η γειτνίαση των ανθρώπων ήταν ουσιαστική.Τώρα δεσπόζει η απόσταση,η έμμεση σχέση και η σχέση διά των μέσων ενημέρωσης.Η εντολή κενώνεται.Και τούτο διότι δεν έχουμε πλέον κανέναν να αγαπήσουμε.Η παγκοσμιοποίηση -και το τέλος των δυσπιστιών του Ψυχρού Πολέμου- ευνοούν την αλληλεγγύη με τα μακρινά πρόσωπα.Αυτή η αγάπη για τον μακρινό φαίνεται να προωθείται τόσο από τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες όσο και από τα πιο εύκολα ταξίδια.Αλλά εκείνος που αγαπάμε έτσι συχνά είναι κάτι το αφηρημένο, και το τίμημα το πληρώνει η αγάπη προς τον πλησίον που απαιτούσε η ιουδαϊκή-χριστιανική ηθική.Όπως σε έναν φαύλο κύκλο,αυτή η τάση συνταιριάζει με την αδιαφορία προς τον πλησίον που παράγουν ο πολιτισμός της μάζας και η εξαφάνιση των παραδοσιακών αξιών.Και όπως τότε που ο Νίτσε διακήρυξε τον «θάνατο του Θεού»,έτσι και τώρα είμαστε στο κατώφλι μιας τελείως νέας γης,εκεί όπου η ηθική της αγάπης δεν είναι πλέον εφικτή,επειδή έχει εκλείψει το αντικείμενό της".

Λουίτζι Ζόγια, «Ο θάνατος του πλησίον»

Μαρία Π. είπε...

Ο Δ.Καζάκης μιλάει στην αρχή για το «γκριζάρισμα» του Έβρου, εφόσον εκεί εγκαταστάθηκε μόνιμα η Φρόντεξ, για γεωπολιτικό μνημόνιο εκτός των οικονομικών που έχει συμφωνηθεί.
Στο 22ο λεπτό μιλά για τον ρόλο του ΟΗΕ:
«Πότε θυμάστε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να λέει ότι «η κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής για τα ιστορικά χρονικά της ανθρωπότητας»; Δεν έγινε ποτέ από την ίδρυση του ΟΗΕ και έγινε τώρα, πριν 3 μέρες.Αυτό δρα σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, γιατί δημιουργεί ένα «κλίμα παγκόσμιας κρίσης», για να επιβληθεί ο εκφασισμός στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Για να επιβληθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση.»

Μαρία Π. είπε...

Ωραίο το απόσπασμα που παρέθεσε ο Νίκος.

χαλαρωσε είπε...

Η παγκοσμιοποίηση -και το τέλος των δυσπιστιών του Ψυχρού Πολέμου- ευνοούν την αλληλεγγύη με τα μακρινά πρόσωπα.

Το συγκεκριμενο εινι χαρακτηριστικο του μοντερνου αλλα απο οτι φαινεται και οτυ μεταμοντερνου. Ειναι γνωστες οι αγαπες των κουκουεδων της Ελλαδας ας πουμε για τους ανθρωπους στην Νικαραγουα, στην Βολιβια και οπου γης διεθνιστες. Η Παγκοσμοιοποιηση ως αδερφακι του διεθνισμου και εμφορουμενη απο το ιδιο μεσσιανικο πνευμα της τριτης εποχης αγαπα οτιδηποτε δεν στοιχιζει ως εκφραση αγαπης. βΛΕΠΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. Με λιγα λογια ο θανατος του πλησιον, νοουμενου του πλησιον ως του ανθρωπου που ειναι εφικτος, προσεγγισιμος, ανεκτικος, δοκιμος και δεκτικος αγαπης, εγκοσμιου πλησιον με λιγα λογια, ειναι γεγονος απο την ημερα που ο μονοφυσιτισμος εκανε την επισημη εμφανιση του στα προσκηνια της ιστοριας. Ο πλησιον κατεστη προβληματικος και δυναμει στοιχειο μολυνσης της θεοτητας. Την ιδια ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ θεοτητα προσκυνουν και οι διεθνιστες, κομμουνιστες, δεξιοι γιαλατζι αλλα ελληνικη δεξια και το κακο συναπαντιμα. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΟΥΓΙΑ. ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΣ. ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟΣ Ή ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

χαλαρωσε είπε...

ο καζακης θελει προσοχη. Και ο Ζουγανελης τον ξεμπροστιασε. Ειναι συστημικος. Μαθαινουμε αλλα δουλευει υπουλα. Δυστυχως.

amethystos είπε...

Φίλε χαλάρωσε, νομίζω πώς δέν μπορούμε νά μοιραστούμε τίς ανησυχίες καί τίς αγωνίες τών ανθρώπων πού έχουν αποθέσει τήν ελπίδα τους στόν κόσμο καί στήν ιστορία. Οι άνθρωποι όπως βλέπουμε δέν προσπαθούν νά εξηγήσουν καί νά χειριστούν αναλόγως αυτά πού συμβαίνουν. Προσπαθούν νά κατηγορήσουν καί η μόνη δυνατότητα πού προσφέρεται στήν λογική μας γιά νά κατηγορήσουμε είναι ο διχασμός. Επιλέγοντας δέ ένα από τά μέρη στριμώχνουμε στό μέρος τής επιλογής μας τό συμφέρον μας. Γι' αυτό πίσω από όλες τίς απόψεις πού κυκλοφορούν μπορούμε εύκολα νά διακρίνουμε τά κρυμμένα συμφέροντα. Νομίζω πώς παρακολουθούμε τήν εξής κατάσταση. Τήν ανθρωπότητα μεθυσμένη από τήν ανακάλυψη τής ηλεκτρονικής καί ψηφιακής τεχνολογίας νά μήν ξέρει πώς νά τήν χρησιμοποιήσει,όπως ακριβώς είχε μεθύσει τόν προηγούμενο αιώνα μέ τήν διάσπαση τού ατόμου. Ζούμε τήν μεθυστική εποχή τών επιστημονικών επαναστάσεων. Μιά εποχή η οποία άρχισε μέ τόν Γαλιλαίο. Μέ τόν οποίο αντικαταστήσαμε τόν ταπεινό επαναστάτη τής Γαλιλαίας ο οποίος μάς έδειξε τόν δρόμο τής αιωνίου ζωής, τής Βασιλείας Του. Δές καί ποιά είναι η ουσία αυτής τής επανάστασης. Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ. Μέ τήν οποία ανταλλάξαμετήν ελαφρύτηα τού φωτός, τόν πόθο τής ολοκληρώσεως τού αρχαίου κόσμου. Πώς νά συγκρίνουμε τό κτιστό φώς τής πρώτης ημέρας τό οποίο ύμνησε ο Μ. Βασίλειος γιά τήν αγνότητά του καί τό άκτιστο φώς τής Θεικής Δόξης μέ τό φώς τού Αινστάιν φορτωμένο μέ μάζα καί εξαρτημένο από τίς καμπύλες τού χρόνου;Πώς νά μοιραστούμε τό πάθος τής επιστήμης νά βρεί τό θεικό στοιχείο έτσι ώστε νά κυριαρχήσει στό σύμπαν ενώ γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά εδώ καί αιώνες τό θείο στοιχείο ποιό είναι καί πού βρίσκεται; Γιατί νά θέλουμε νά γυρίσουμε νά δούμε τήν επιλογή τής καταστροφής; Μπορούμε νά υπερασπιστούμε τήν Εξαήμερο, τήν Αγία Τριάδα, τήν ενσάρκωση τού Κυρίου , τήν σωτηρία τής ψυχής καί τήν προσδοκία τής Αναστάσεως; Γιά τούς ερχόμενους. Ας τό κάνουμε.

χαλαρωσε είπε...

αδερφε αμεθυστε καλημερα. Οτι γραφεις ειναι αποσταγμα και ειμαι προς τα εκει στραμμενος. Τα σχολια εχουν σκοπο να δουμε που ειναι το ναρκοπεδιο, οσο μπορουμε να δουμε. Η βασιλικη οδος ειναι ποθητη. Οι εξαρσεις και οι αδυναμιες πιο πολυ ειναι πικριες παρα προσεταιρισμοι.