Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ξεκαθαρίζει για απολύσεις ανεμβολίαστων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

                                       arxiepiskopos xristost

Ξεκαθαρίζει την θέση του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σχετικά με τις απολύσεις ιερέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας ότι δεν έχει ένα τέτοιο δικαίωμα και δεν αναφερόταν σε αυτούς, αλλά σε υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, στην Αρχιεπισκοπή δουλεύουν 80 πρόσωπα, εκ των οποίων οι οκτώ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος, τους κάλεσε στο γραφείο του λέγοντας τους πως, δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς από την άδεια του αν δεν εμβολιαστεί, αλλιώς παύει να είναι υπάλληλος.

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος είναι ασθενείς και αν νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα επιβιώσει.

«Εγώ τους σέβομαι, εκείνοι γιατί να μην με σέβονται», είπε, αφού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εδώ και καιρό.

Ερωτηθείς αν μπορεί να πείσει ο ίδιος ιερείς να εμβολιαστούν, ανέφερε πως όσοι είναι εναντίον αυτής της κατάστασης και λένε στους πιστούς να μην βάλουν μάσκα όταν πάνε στην εκκλησία, ή τους ζητάνε να την βγάλουν, η Αρχιεπισκοπή που δίνει πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να συμπληρωθεί το έλλειμμα των μισθών, θα τους κόψει ο ίδιος, γιατί δεν ακολουθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

«Δεν πρόκειται να δίνω χρήματα σε αυτούς που δεν υπακούν στις εντολές της Συνόδου και στις εντολές τις δικές μου που δίνω τα χρήματα» σημείωσε.

Επίσης είπε πως όσοι παπάδες και δεσποτάδες είναι εναντίον, θα χρησιμοποιήσει το μέτρο αυτό «για να μάθουν να σέβονται».

Σε ό,τι αφορά μερίδα ατόμων που συμμετείχε στα επεισόδια στο Προεδρικό και στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», οι οποίοι είναι αντι-εμβολιαστές και επικαλούνταν τον Άγιο Παΐσιο και τον Κοσμά τον Αιτωλό, είπε πως κάνουν απλά σόου, δεν πιστεύουν και θέλουν να κάνουν οπαδούς για να φανούν ότι είναι κάποιοι και δεν υπακούν ούτε στην εκκλησία ούτε σε κανένα.

«Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει εκκλησία ή θρησκεία δική του για να πιστεύει σε εκείνο που θέλει. Ούτε ο Άγιος Παΐσιος ούτε κανένας Άγιος έχει καταπιαστεί με αυτά τα θέματα όπως φωνασκούν μερικοί καθημερινά», τόνισε.

Ξεκαθαρίζει για απολύσεις ανεμβολίαστων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (romfea.gr)

EINAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: