Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Επάνω στην Αγία Τράπεζα συνεργαζόμαστε με τον Θεό''

 08675

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος Εγκαινίασε και Έχρισε «δια Αγίου Μύρου τις ανακαινισθήσες τρεις Άγιες Τράπεζες του Ιερού Ναού».

Ο Σεβασμιώτατος αφού επανέλαβε ότι «κάθε Αγία Τράπεζα είναι μία πύλη των ουρανών… είναι ένας φρικτός Γολγοθάς, το κενό μνημείο όπου ετάφη του σώμα του Κυρίου», επεσήμανε πως «είναι και ο χώρος της Αναστάσεως γιατί», όπως χαρακτηριστικά είπε «επάνω στην Αγία Τράπεζα ο άνθρωπος, όλοι εμείς, συνεργαζόμαστε με το Θεό και το Άγιο Πνεύμα Ευλογεί αυτή την συνέργεια» αφού προσφέροντας εμείς τον άρτο και τον οίνο, «απολαμβάνουμε και προσλαμβάνουμε το Θεό των όλων».

Στη συνέχεια, αφού εξήγησε συνοπτικά τα τελούμενα στην Ιερά Ακολουθία, υπογράμμισε πως «οι Άγιες Τράπεζες θα συνεχίσουν το μεγαλειώδες έργο της μεταβολής και της προσφοράς του ανθρωπίνου γένους στο Θεό, αλλά και του Θεού σε όλους εμάς».

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πνευματικό τον π.Βονιφάτιο Μπεργκ.

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Επάνω στην Αγία Τράπεζα συνεργαζόμαστε με τον Θεό'' (romfea.gr)

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.

ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΥΜΕΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να γνωρίζει τη διαφορά συνεργασίας από τη συνέργεια ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΙΣΩΣ να γνωρίζει και λίγο ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ...αλλά μάλλον ...ΔΕΝ...ΚΡΙΜΑ οι μουστάκες του, ξαναλέγω..."ΩδινεΝ Όρος και γέννησεν μυν" παει να πει:κοιλοπόνησε βουνό και γέννησε ΠΟΝΤΙΚΙ...