Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Έως εδώ άγιοι της Ρωσσικής παρουσίας εν Ουκρανία

 

Του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων Αποστόλου

Με αποτροπιασμό διάβασα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις αντιεκκλησιαστικές και ανθελληνικές δηλώσεις εκπροσώπων της Ρωσσικής παρουσίας στην Ουκρανία και με ιερή αγανάκτηση τους απαντώ:

Κάτω τα χέρια και το στόμα σας από τον Διάδοχο εκείνων που σας έκαναν Χριστιανούς!

Ό,τι είστε το οφείλετε σε αυτό που τόσο υποτιμητικά αποκαλείτε: Ισταμπούλ! Για εμάς, είναι η μία Πόλη που στέκεται εδώ αιώνες τώρα και μόνο ευεργετεί όλους εσάς που γιορτάζετε τα χίλια, τα χίλια τριάντα τρία χρόνια από τον εκχριστιανισμό σας, χωρίς να αναφέρετε πουθενά ποιός ήταν εκείνος που σας βάφτισε και σας χάρισε αυτό που καυχιέστε ότι έχετε.

Φως σας δώσαμε, σε σκοτάδι μας το επιστρέφετε! Χάρη σας δώσαμε, αχαριστία μας επιστρέφετε! Πολιτισμό σας κομίσαμε, ύβρεις μας γυρίζετε!

Για ποιά Εκκλησία μιλάτε; Για ένα σύγχρονο προτεσταντισμό που επαγγέλλεστε; Καθήστε σοβαρά σε θέσεις ταπείνωσης και μαθητείας, διότι κι αν ακόμη επί γης νομίζετε ότι κερδίσατε τον κόσμο όλο, η αγανάκτηση των Πατέρων Οικουμενικών, Τοπικών και άλλων Συνόδων, που καθιέρωσαν και ερμήνευσαν τις μοναδικές ευθύνες του Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και η Δικαιοσύνη του Θεού βαριά θα επέμβουν και τότε… «αμαρτωλοί πού φύγωμεν».

Είστε επιεικώς απαράδεκτοι! Κάτω τα χέρια σας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη! Μάθετε να διδάσκεστε από εκείνους που σας εκχριστιάνισαν και όχι να νομίζετε ότι διδάσκετε.

Συμμαζέψτε επιτέλους την κακία, το μίσος και την αλαζονεία σας. Καλή φώτιση!

Έως εδώ άγιοι της Ρωσσικής παρουσίας εν Ουκρανία | Φως Φαναρίου (fosfanariou.gr)

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ  ΤΟΥΣ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΕ;  ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ;. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ  ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ; ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ;

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=gt06vESEZRs&list=RDgt06vESEZRs&start_radio=1&rv=gt06vESEZRs&t=189

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΤΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΣ. ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΕΝΕΣΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑς ΣΚΕΠΕΙ. ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΣΘΑΙ. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ. Σ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΤΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ αμεθυστου: ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΕΝΕΚΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ. ΠΡΟΣΕΥΧΕΙΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ. ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΛΟΙ...ΟΛΟΙ... ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΕΙ.