Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Όλες οι θρησκείες είναι μυριάδες μονοπάτια που οδηγούν σε έναν Θεό

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, πιστεύει ότι όλες οι θρησκείες είναι ίσες και η μία δεν πρέπει να υπερισχύει της άλλης.

Στις 15 Ιουλίου 2021, ο επικεφαλής Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μιλώντας στη Νέα Υόρκη στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για τη Θρησκευτική Ελευθερία, είπε ότι όλες οι θρησκείες είναι «μυριάδες μονοπάτια που οδηγούν στο ίδιο μέρος».

Στην  έκθεση για τον «θρησκευτικό εθνικισμό» και «εθνικές θρησκείες», ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, «ανεξάρτητες θρησκευτικές οργανώσεις με χαρισματικούς ηγέτες χρησιμοποιούν τη δημόσια, πολιτική σφαίρα για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους».

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι στο Ιράν υπάρχει έντονος «θρησκευτικός εθνικισμός», ο οποίος αποτελεί «μια πλήρη προσπάθεια θεοκρατίας εκ μέρους της φαινομενικής πλειοψηφίας».

Ο εκπρόσωπος του Φαναρίου είναι βέβαιος ότι «το να βλέπεις την πνευματική βάση του κράτους σημαίνει να δημιουργείς διαστρωμάτωση της κοινωνίας σε θρησκευτικές γραμμές, πνευματικό απαρτχάιντ, αν θέλετε. Το αποτέλεσμα είναι μια μονολιθική κοινωνία ανένδοτη στη διαφορετικότητα», πιστεύει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Τόνισε ότι «όταν ανυψώνετε μια θρησκεία πάνω από όλες τις άλλες, είναι σαν να αποφασίσετε ότι υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού».

«Αλλά στην πραγματικότητα, απλά δεν βλέπετε μυριάδες μονοπάτια που οδηγούν στο ίδιο μέρος, γιατί περιβάλλεστε από βουνά προκαταλήψεων που σας κρύβουν την θέα», είναι σίγουρος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

spzh.news


Όλες οι θρησκείες είναι μυριάδες μονοπάτια που οδηγούν σε έναν Θεό - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)


ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ.

ΤΟ ΟΛΟΝ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ; ΒΑΘΕΙΑ ΠΗΓΑΔΙΣΙΑ ΣΚΕΨΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: