Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Χρ. Γιανναράς: Πτώση-Κρίση-Κόλαση



Για το βιβλίο «Πτώση-Κρίση-Κόλαση ή η δικανική υπονόμευση της οντολογίας» μίλησε ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς στο βιβλιοπωλείο Άπειρος Χώρα. Το έμβρυο δεν «ξέρει» τίποτα για τον τρόπο της ύπαρξής του μετά τη γέννηση - για τη μετά τον θάνατό του ζωή. Κανένα έμβρυο δεν «γύρισε πίσω» ποτέ, να ξαναγίνει έμβρυο μετά τη γέννησή του, ποτέ δεν επέστρεψε ως βρέφος στα έμβρυα, να τα «πληροφορήσει» ποια θα είναι η υπαρκτική τους πραγματικότητα μετά τη γέννησή τους! Ο άνθρωπος έρχεται στη ζωή με πλήρη άγνοια και απόλυτη μοναξιά, όπως και φεύγει από τα εγκόσμια με πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα τη μετά τον θάνατό του. Πραγματικότητα, ίσως, ανάλογη με τη διαφορά ανάμεσα στο έμβρυο και το λογικό υποκείμενο. Αντίφωνο ( Antifono.gr)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=x1_GNU-aIAU&feature=emb_logo&ab_channel=Antifono.gr

ΚΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ. ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ. 
ΜΙΑ ΨΕΥΔΟΘΕΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΓΩ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pantos edo den exei adiko. Kanenas den xerei pragmatika tipota gia ta meta thanato. Oti kai na leme yparxei o fovos tou agnostou. Ego ton synantisa apolyta dikaiologimeno kai se agioreites monaxous me pragmatika xristianiki zoi. Kaneis den xerei ti yparxei meta thanato. AM

amethystos είπε...

Φίλε γνωρίζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, ξεκινώντας από τόν Οδυσσέα, στόν Λάζαρο καί στήν κάθοδο στόν Αδη τού Κυρίου. Μόνο ο γάμος τών καθολικών δέν γνωρίζει άν υπάρχει ζωή μετά θάνατον. Καί η εκκλησία μάς λέει. Εάν ενωθείς μέ τήν Ζωή πού είναι ο Κύριος αυτή δέν διακόπτεται από τόν θάνατο. Είναι ολιγόπιστος καί κάνει τόν έξυπνο.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...

Προς τον Θεό βαδίζεις με πίστη. Αν είχες την γνώση δεν θα χρειαζόταν η πίστη. Αλλά δεν θα υπήρχε ελευθερία αλλά καταναγκασμός. Γι'αυτό στην παραβολή του Λαζάρου ο Χριστός λέει ότι τα αδέλφια του πλούσιου έχουν τις γραφές. Και εμείς τις έχουμε. Άλλο που ο Γιανναράς δεν τις πιστεύει και μπουρδολογεί με σοφιστείες. Πιστεύεις στο Ευαγγέλιο; Προσπάθησε να το κάνεις πράξη. Αυτό το εγωιστικό του πτωτικού ανθρώπου, να ξέρω πρώτα και μετά βλέπουμε, είναι ο ορισμός του πειρασμού. Τον Θεό δεν θα τον βρούμε με τις προσπάθειες και τις γνώσεις μας. Θα μας ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊ μόνος του, όταν θα είμαστε έτοιμοι για αυτήν την αποκάλυψη. Γι'αυτό ταπείνωση και μετάνοια. Κάτι που μάλλον λείπει από Γιανναράδες