Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Επιβεβαίωση pronews.gr για την είσπραξη 100 εκατ. ευρώ απο την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα (upd)

Εντολή για οικονομικό έλεγχο από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 22/11 – 18.23) Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pronews.gr αναφορικά με την είσπραξη ποσού 100 εκατ. ευρώ η σημερινή αποκάλυψη της έναρξης ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές πάνω στα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” καθώς τα ποσά μόνο των τελευταίων ετών που είχε λάβει η εν λόγω ΜΚΟ σε χορηγίες ξεπερνούν τα 89 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι επιχορηγήσεις και οι επιδοτήσεις από την ΕΕ.
Όπως σας είχαμε πρώτοι αναφέρει στο pronews.gr και που μπορείτε να διαβάσετε εδώ η ΜΚΟ είχε πάνω από 100 εκατ. ευρώ τζίρο και τελικά ήταν ένας προσχηματικός οργανισμός με τον οποίο καλύπτονταν διαστροφές και γινόντουσαν μπίζνες.
Όπως είναι επόμενο, σε όλους τους ελεγχόμενους θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν τα περιουσία στοιχεία τους αποκτήθηκαν από εγκληματικές πράξεις ή όχι.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και ιδιαίτερα της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως ενώ υπόλογοι είναι και στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο έδινε αφειδώς οικονομικές ενισχύσεις στην ΜΚΟ και ευνοούμενος του συστήματος ήταν ο Πάτερ Αντώνιος.
Ο «κύκλος» των χρηματοδοτήσεων ήταν 100 εκατ. ευρώ μόνο για το τελευταίο χρονικό διάστημα και σημειώνεται πως ανά κεφάλι (δηλαδή ανά παιδί) ερχόντουσαν οι επιδοτήσεις από το κράτος.
Από τα χρήματα αυτά κέρδιζαν πάρα πολλοί και καλό είναι η Εκκλησία (και φυσικά ο Ιερώνυμος) να μην κάνει πως δεν γνώριζε τίποτε γιατί ο Πάτερ Αντώνιος ήταν ευνοούμενός της.
Πέραν των καταγγελλομένων κακοποιήσεων αυτό που προκύπτει είναι ότι τα παιδιά τα ενοικίαζαν ως εργάτες για αγροτικές εργασίες.
Η ΜΚΟ πληρώνονταν για αυτό και τα χρήματα υποτίθεται πως ήταν για την στήριξη των… παιδιών.
Νωρίτερα σας είχαμε αναφέρει μετά από τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών για την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου, οι Αρχές ερευνούν, εκτός από τη συμπεριφορά των στελεχών της, και τα οικονομικά του οργανισμού και των διοικητών.
Έτσι μετά τα όσα εξωφρενικά έχουν έρθει στην δημοσιότητα τόσο για τον πάτερ-Αντώνιο που φέρεται να κυκλοφορούσε με ορισμένους άντρες γύρω του σε ρόλο σωματοφυλάκων, οι οποίοι μάλιστα ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών της «Κιβωτού», όσο και στις αποκαλύψεις μίας νέας καταγγελίας που δείχνει τον ανάλγητο χαρακτήρα των διοικούντων της ΜΚΟ, οι οποίοι ζήτησαν από έγκυο γυναίκα να κάνει έκτρωση τώρα έρχεται η ώρα της ροής των χρημάτων.
Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εάν υπήρξε ή όχι χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.
Επίσης, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχείων των προσώπων αυτών με ερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.
Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.
Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν ετήσιο πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.
Στις αναρτήσεις της Κιβωτού αυτές εμφανιζόταν στέρηση εσόδων, ενώ ο οργανισμός είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας. Επίσης, αναφέρεται στις καταγγελίες ότι η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή και ότι φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού έχουν πάθει δηλητηριάσεις.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/irthe-i-ora-tou-logariasmou-gia-tin-mko-kivotos-tou-kosmou-sto-stoxastro-to-tameio-tha-anoiksoun-oi-logariasmoi-kai-tou-p-antoniou/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...στο σούπερ μάρκετ μερικές φορές έπαιρνα κάποια είδη που είχαν το σήμα της Κιβωτού απ' έξω....business_business_busines στις πλάτες παιδιών ,ΞΕΦΤΙλΕΣ...ντράπηκε και η ντροπή...ΑΠ

BM είπε...

Μόνο στήν Ελλάδα κάνει τό ράσο τόν παπά.Επεσαν όλοι οι ρασοφόροι νά τόν αθωώσουν γιά νά αποφύγουν τό πλήγμα πού σιγά σιγά οδηγεί σέ πλήρη διασυρμό τόν σημερινό κλήρο. Ο Ιερώνυμος μπορεί νά κέρδιζε γι' αυτό ωρύεται προκαταβολικώς.