Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

"Ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής και επιστροφή του Κώστα Καραμανλή το "δεξιό" στοίχημα


Νέα κίνηση στο χώρο της "καθαρής" δεξιάς, εν αναμονή - αν και εφ' όσον - της ... ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της παράταξης. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που κινείται η ομάδα των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και άλλων όπως οι Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης οι οποίοι απέχουν από την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν απέχουν από την ιδέα της επαναφοράς Καραμανλή.
Η ομάδα των πρώην "Ανεξάρτητων", Κ.Μαρκόπουλος (ο συγκεκριμένος εντυπωσιάζει με την ιδεολογική του συνέπεια και τις πατριωτικές του θέσεις αφού θα μπορούσε τώρα να ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης αν δεν διαφωνούσε κάθετα με την πολιτική του Μνημονίου),  Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης και άλλα στελέχη όπως οι Χρ. ΛύτραςΧαρ. Αποσκίτης, Ν. Δρίτσας, Θ. Μοσχοβίτης (του στενού κλίματος Μαρκόπουλου), Ν. Μπάλτας, αντίθετα με ότι αναμένεται δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία κόμματος.
Θα αναμένουν τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουν. Η βιωσιμότητα ενός νέου σχήματος, κατ'αρχήν θα κριθεί δημοσκοπικά. Αν δηλαδή διαφανεί ότι καταφέρνουν να "ψαλιδίσουν" της Χρυσή Αυγή.
Χωρίς υπερβολές, αυτή την στιγμή το στοίχημα όλων είναι να "κοπούν" τα φτερά της Χρυσής Αυγής. Για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Τόσο η ΝΔ, όσο και ο Π.Καμμένος, βλέπουν το ποσοστό των "σκληρών" της δεξιάς και ζαλίζονται.
Ο ίδιος ο Α.Σαμαράς, όπως μας μεταφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή του Μαξίμου, στις ιδιαίτερες συνομιλίες του με την Α.Μέρκελ, την έχει "απειλήσει" με ... προέλαση της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που δεν επαυξηθεί "το πνεύμα αλληλεγγύης" διάβαζε να εγκριθούν τα δανειακά πακέτα - προς την Ελλάδα!
Ήδη εκτιμούν ότι έχουν "φρενάρει" την ΧΑ δημοσκοπικά στο 12% ή και πιο κάτω, σε σχέση με το 14% που κατέγραφε πριν δυο μήνες.
Και το "ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο στοίχημα εντός Ελλάδος. Είναι και στοίχημα εκτός Ελλάδας...
Εν πάση περιπτώσει ο χώρος της κεντροδεξιάς μέχρι και της καθαρόαιμης δεξιάς που αυτή την στιγμή έχει "μετακομίσει" στην Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν ξεκαθαριστεί τι σκοπεύει να πράξει ο Κ.Καραμανλής.
Ο οποίος το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι υπάρχοντος του Α.Σαμαρά δεν το συζητά καν για επάνοδο. Άρα η επιστροφή του Κ.Καραμανλή συνδέεται με την αποχώρηση του Α.Σαμαρά, κάτι που δεν διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: