Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Υπάρχει και το ελληνικό διεφθαρμένο «βαθύ» κράτος

ΠΗΓΗ: Greek National Pride

Σάββας Καλεντερίδης

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης

Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια έχει αναπτυχθεί -σωστά, κατά την άποψή μας- μια φιλολογία γύρω από το τουρκικό βαθύ κράτος.

Και όταν λέμε βαθύ κράτος, εννοούμε μηχανισμούς που δρουν στα έγκατα των κρατικών μηχανισμών, οι οποίοι μηχανισμοί δρουν πέρα ή εκτός των νόμων και ελέγχονται από κλειστές ομάδες εξουσίας που δρουν εξωθεσμικά, χωρίς στην ουσία να ελέγχονται από πουθενά και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Οι μηχανισμοί αυτοί στην Τουρκία ταυτίζονται με ομάδες κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών που είχαν απόλυτη επιρροή επί των ομάδων των εγκληματιών οι οποίες επί δεκαετίες ήλεγχαν ασφυκτικά το λαθρεμπόριο (όπλων, τσιγάρων κ.ά.) στην Τουρκία, καθώς και τις ομάδες που έκαναν τη διακίνηση ναρκωτικών προς διάφορες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις για άμεση εμπλοκή διπλωματικών και στρατιωτικών Αρχών που διατηρεί η Τουρκία στην Ευρώπη στη μεταφορά με διπλωματικούς σάκους και με φρεγάτες που κατέπλεαν σε ευρωπαϊκά λιμάνια για ΝΑΤΟϊκές αποστολές τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης, που παρέδιδαν σε ομάδες Γκρίζων Λύκων, οι οποίες με τη σειρά τους διακινούσαν στις ευρωπαϊκές «αγορές» λευκού θανάτου.

Να υπογραμμιστεί ότι οι ομάδες αυτές των εγκληματιών, που οπλοφορούσαν και κατείχαν μέχρι και διπλωματικά διαβατήρια για να διευκολύνεται το έργο τους, χρησιμοποιήθηκαν από τις τουρκικές κυβερνήσεις για τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονικές και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αρμενικών και κουρδικών στόχων στην Ευρώπη, καθώς και για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως βομβιστικές επιθέσεις και πυρπολήσεις δασών στο ελληνικό και το κυπριακό έδαφος.

Ολα αυτά είναι γνωστά από πρώτο χέρι στις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ενώ, λοιπόν έχει αναπτυχθεί σχετική φιλολογία στην Ελλάδα -και πολύ σωστά, το ξανατονίζουμε- για το βαθύ κράτος στην Τουρκία, δεν έχει γραφτεί σχεδόν τίποτε για το ελληνικό βαθύ κράτος.

Θα αναρωτηθεί κανείς, υπάρχει, για να αναπτυχθεί σχετική φιλολογία;

Ασφαλώς και υπάρχει, μόνο που η δράση του περιορίζεται στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Αν αναρωτηθούν δε οι αναγνώστες μας ποια είναι τα… φιντάνια που το στελεχώνουν, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι μια απολύτως διεφθαρμένη πολιτική, πνευματική και καλλιτεχνική ελίτ, που διασπαθίζει επί δεκαετίες απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και φανερά κονδύλια διάφορων υπουργείων και κρατικών φορέων, μέσω επιδοτήσεων στις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και όχι μόνο.

Και όλα αυτά με την εμπλοκή μιας άλλης ελίτ υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι προβαίνουν σε καραμπινάτες έκνομες και εγκληματικές ενέργειες, υπογράφοντας τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα για την αποδέσμευση των κονδυλίων, όπως, για παράδειγμα, έγινε ειδικά την περίοδο που η τύχη δύσμοιρης πατρίδας μας ήταν στα χέρια του καταστροφικού από κάθε άποψη διδύμου Γιώργου Παπανδρέου – Δημητρίου Δρούτσα.

Τότε, αυτό το ελληνικό βαθύ κράτος, δρώντας ως μια συμμορία, κατασπατάλησε με μη σύννομες διαδικασίες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια, μια υπόθεση που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι ελπίζουμε να οδηγήσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης και στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται σ’ αυτήν τη βρομερή υπόθεση.

Οσον αφορά το άλλο σκέλος του ελληνικού βαθέος κράτους, αυτό της σκανδαλώδους κατασπατάλησης πόρων του Δημοσίου από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η υπόθεση του «Κύκλου της Πάτμου» είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Είναι γνωστό στους κατοικούντες εις τις πλατείες Συντάγματος και Κολωνακίου ότι ο κάθε «καθώς πρέπει» πολιτικός είχε μέσω παρένθετου προσώπου τουλάχιστον μια ΜΚΟ, για να ενισχύει την περιουσία του με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Αν ερευνήσουν το θέμα με επιμέλεια οι οικονομικοί εισαγγελείς, θα ανακαλύψουν κορυφαία ονόματα της πολιτικής, μερικά από τα οποία θήτευσαν και θητεύουν στις Βρυξέλλες, να διατηρούν τέτοιες ΜΚΟ.

Εκτός από την ελευθερία, θέλει αρετή και τόλμη και το ξήλωμα του ελληνικού βαθέος κράτους.

www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: