Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΟΖ, πετρέλαια και Λιβύη

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Σε δεύτερη ελληνική «προδοσία», αντίστοιχη προς αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου (2009), ικανή να ολοκληρώσει την ελληνική καταστροφή, εξελίσσεται η υπόθεση «ΑΟΖ-πετρέλαια» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το 2009 η Αθήνα έβγαλε μόνη της τα μάτια της φουσκώνοντας το έλλειμμα και πηγαίνοντας να πει στην Ευρώπη ότι είμαστε απατεώνες, ανυπόληπτοι, διεφθαρμένοι, υπερχρεωμένοι. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά, ενεργούσα, όπως και η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την επιρροή του Χρήματος και του άξονα Ισραήλ-ΗΠΑ, ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα έχει έναν αμύθητο θησαυρό, για τον οποίο δεν εμφανίστηκε κανένα σοβαρό στοιχείο και, αν όντως υφίστατο, θα έπρεπε να το κρύψουμε, όχι να το φωνάζουμε. Πόσο μάλλον που τελούμε υπό εξωτερικό οικονομικό καταναγκασμό μη βιώσιμου χρέους και υπογράψαμε συμφωνίες εκχώρησης του εθνικού πλούτου.

Το αποτέλεσμα θα το εισπράξει η Ελλάδα με τη μορφή άρνησης να γίνει το απολύτως απαραίτητο για την επιβίωσή μας «κούρεμα» και αναστολή μνημονίου, αφετέρου με την αρπαγή και όποιου πλούτου τυχόν υπάρχει. Αντί για «λεφτά υπάρχουν», τώρα «πετρέλαια υπάρχουν». Για σκοπούς οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταβαίνει στη Λιβύη σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρά τις σχετικές επιφυλάξεις σοβαρών υπηρεσιακών παραγόντων. Το έδαφος προετοίμασε η αμερικανική και ισραηλινή διπλωματία.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα έχει απολύτως ανάγκη κούρεμα χρέους, διακοπή μνημονίου και έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια. Πάρα πολύ δύσκολα μπορεί η Ευρώπη να τα αρνηθεί, γιατί τα στοιχεία είναι συντριπτικά και λόγω του κόστους που θα υποστεί.

Αντί να πάει να διεκδικήσει αυτό που πρέπει, αφού ο κ. Σαμαράς έκανε το όχι του ναι στο Μνημόνιο, ετοιμάζεται τώρα να βάλει την ταφόπλακα στη χώρα του (και στον εαυτό του, γιατί την τύχη του Παπανδρέου θα του επιφυλάξουν όταν κάνει τη δουλειά τους), προσφέροντας στους Πιστωτές το επιχείρημα που χρειάζονται για να αρνηθούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και τη διακοπή του Μνημονίου, αλλά και τον ίδιο τον πλούτο, αν και όσος υπάρχει.

Από τις 13.6 δημοσιεύσαμε, σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι η υπόθεση ΑΟΖ είναι μια ξεγυρισμένη απάτη, προφανώς στημένη από διεθνείς δυνάμεις που μόνο το καλό μας δεν θέλουν, και ενδεχομένως επιδιώκουν τη διάλυση της ΕΕ και του ευρώ, την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη και την υπαγωγή της σε άλλον άξονα διεθνών συμφερόντων. Οι καλύτεροι ειδικοί και επιστήμονες έχουν δημοσίως επισημάνει ότι δεν χρειάζεται καμιά ΑΟΖ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (Περράκης, Ροζάκης, Συρίγος, Τσάλτας και το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού « Άμυνα και Διπλωματία»).
Το Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων, που συγκεντρώνει όλους τους ειδικούς στο θέμα, υπογραμμίζει με έκθεσή του το αβάσιμο και αναπόδεικτο όλης αυτής της ιστορίας. Κι όμως. Σε πολιτικό αδιέξοδο στο εσωτερικό, υπό την επιρροή του Χρήματος, συνειδητά ή όχι, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει έναν απατεώνα πρωτοχρονιάτικα στο «σπίτι» του ελληνικού λαού, στο κράτος του, δίκην Άη Βασίλη, υποσχόμενη στους απελπισμένους Έλληνες μαγικές σωτηρίες και ολοκληρώνοντας την καταστροφή τους.

Όπως και η Σοβιετική ‘Ενωση στον καιρό της, έτσι και το ελληνικό κράτος διαλύεται τώρα, αυτοκαταστρεφόμενο από το ίδιο το πολιτικό του προσωπικό, υπό την καθοδήγηση των ιδίων διεθνών δυνάμεων, όπως αυτών που εκφράζει ο Τζωρτζ Σόρος.

Ο Γκορμπατσώφ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, έβαλε πριν από 25 χρόνια, με «σοσιαλδημοκρατικές» ιδέες και κατηγορώντας ο ίδιος το καθεστώς του οποίου ηγείτο, τα θεμέλια της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Μετά, πριν από είκοσι ακριβώς χρόνια, τέτοιες ακριβώς μέρες, ήρθε ο Γέλτσιν, που, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό «εθνικισμό», έδωσε τη χαριστική βολή στη Σοβιετική ‘Ενωση. Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται τώρα να παίξει αυτό τον ρόλο, ολοκληρώνοντας την ελληνική τραγωδία.

Και για όσους θεωρήσουν υπερβολικά όσα γράφουμε, τους καλούμε να αναλογιστούν μια στιγμή μόνο τι έχουν πει και πράξει επί τρία χρόνια οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε σήμερα.
Σε τι θα τους εμπιστευόσαστε;
Τι θα περιμένατε από αυτούς τους ανθρώπους;

Δημοσιεύτηκε στην εφημ. «Η Ελλάδα αύριο»

Πηγή kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: