Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

To ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΚΑ καλύπτουν τις αποφάσεις Παπακωνσταντίνου...για διάθεση αφορολόγητων καυσίμων σε τρίτες χώρες..

ΠΗΓΗ: Έχω μάτια και Βλέπω

«Εγκληματική η διάθεση αφορολόγητων καυσίμων την ώρα που οι Έλληνες διαλύονται οικονομικά από την εξίσωση της τιμής των καυσίμων»
Στις 1/10/2012 η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή, είχε καταθέσει ερώτηση προς τους ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΚΑ, με θέμα "Διάθεση αφορολογήτων πετρελαιοειδών προϊόντων από τα πρατήρια της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. ". Η ερώτηση αφορά στην , υπ. αριθμ. Δ19Γ 5042565 ΕΞ 2010/5.10.2010 (ΦΕΚ 1671 Β/21-10-2010) απόφαση του Υπουργού οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) ...
με την επισήμανση πως δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό. Με την εν λόγω απόφαση δίνεται το δικαίωμα στην εταιρεία «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» να διαθέτει αφορολόγητα καύσιμα σε οχήματα τρίτων χωρών, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τα εξής πρόβλημα:
  • Την κατακόρυφη πτώση του τζίρου στα πρατήρια καυσίμων των όμορων περιοχών, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών.
  • Την αδυναμία των Ελλήνων αυτοκινητιστών (μεταφορείς, ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ) να ανταγωνιστούν τους αντίστοιχους των τρίτων χωρών.
  • Την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό δημόσιο τόσο λόγω της μη είσπραξης φόρων από την μείωση τζίρου και το κλείσιμο πρατηρίων, όσο και από απώλεια εσόδων των αυτοκινητιστών.
  • Την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της απαλλαγής της «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» από την μη είσπραξη του φόρου κατανάλωσης πετρ/δών που αντιστοιχεί στις πωλήσεις των καυσίμων από την εν λόγω εταιρεία.
Παράλληλα είχε αιτηθεί η κατάθεση:
  1. Όλων των εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν οι ποσότητες των αφορολόγητων καυσίμων που έχουν διατεθεί σε κυβικά μέτρα από τα «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.».
  2. Όλα τα σχετικά παραστατικά από τα αρμόδια τελωνεία σχετικά με τις ποσότητες υγρών καυσίμων που διακινήθηκαν μέσω των πρατηρίων πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων της εταιρείας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.», τόσο από πλευράς πώλησης όσο και από πλευράς προμήθειας.
    Μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί η πιο πάνω ερώτηση και η κ. Ραχήλ Μακρή, στις 28/11/2012, επανήλθε επί του θέματος με νέα ερώτηση..
    To ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΚΑ καλύπτουν τις αποφάσεις Παπακωνσταντίνου... για διάθεση αφορολόγητων καυσίμων σε τρίτες χώρες..
    Εγκληματική η διάθεση αφορολόγητων καυσίμων την ώρα που οι Έλληνες διαλύονται οικονομικά από την εξίσωση της τιμής των καυσίμων...
    Την ώρα που οι Έλληνες καταναλωτές καυσίμων πληρώνουν την απαράδεκτη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, οι αγρότες πληρώνουν πανάκριβα τα καύσιμα για τα μηχανήματά τους, οι οδηγοί ακινητοποιούν τα οχήματά τους λόγω της εκτοξευμένης τιμής της βενζίνης, οι βενζινοπώλες λιμοκτονούν και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και χιλιάδες μαθητές κινδυνεύουν να παγώσουν από την ανεπάρκεια των ΟΤΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση ως δια μαγείας «χαρίζει» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε καταναλωτές τρίτων χωρών που γειτνιάζουν με τη χώρα μας, είτε διέρχονται των συνόρων μας.
    Χωρίς καμία λογική σκέψη και προστασία του δημοσίου συμφέροντος, οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν ένα παράλογο μέτρο που στερεί εκατομμύρια Ευρώ από τα κρατικά ταμεία, διαλύει την οικονομική αλυσίδα της περιοχής και υποβαθμίζει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, αφού είναι αυτές που υφίστανται τις φοροεπιδρομές του κράτους, την στιγμή που οι ξένοι διέρχονται τη χώρα με πάμφθηνα καύσιμα.
    Είναι δίκαιη μεταχείριση προς τους Έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες; Είναι δυνατόν οι ξένοι να έχουν περισσότερα προνόμια απ’ ότι οι Έλληνες; Τι εξυπηρετούν οι ενέργειες της κυβέρνησης και ποιοι κρύβονται πίσω από το εμπόριο των καυσίμων χωρίς φόρο;
    Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ καλούμε την κυβέρνηση να μεταχειρίζεται ακριβοδίκαια και μάλιστα με μεγαλύτερη ευθύνη τους Έλληνες φορολογούμενους και να επαναφέρει τους φόρους στα καύσιμα που προμηθεύουν τα αφορολόγητα καταστήματα γιατί πολύ απλά είναι άδικο να καταστρατηγούνται οι νόμοι του κράτους που εφαρμόζονται σε ξένους πολίτες έναντι των Ελλήνων. Φτάνει πια το ξεπούλημα, φτάνουν πια οι υποχωρήσεις και οι παραχωρήσεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: