Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το μεγαλύτερο πείραμα στο CERN θα ολοκληρωθεί στις 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΗΓΗ: Hellas Now


Αυτό το έτος, το CERN αρχίζει μια άλλη σειρά πειραμάτων με την ελπίδα ότι θα φτάσει πολύ πιο κοντά στην ολοκλήρωση του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής.

Οι επιστήμονες στο CERN έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες για δοκιμές για το υπόλοιπο του έτους, καθώς και κάποιες περίεργες ημερομηνίες που θα βρεθούν στο επερχόμενο πρόγραμμα. Από τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 ως την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2012, το CERN θα ξεκινήσει να εκτελεί μια σειρά από συγκρούσεις, οι οποίες αναμένεται να σπάσουν τα αρχεία σε συγκρούσεις υψηλής τάσης που έχουν ήδη τεθεί από τον LHC.

Με αυτά τα πειράματα, οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν ατομικές αντιδράσεις που θα παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την αντι-ύλη, και το big bang.Η δοκιμή για την εβδομάδα 17 με 21 Δεκ 2012 είναι το τελευταίο τεστ πριν από τις εργασίες στον LHC που μετά θα κλείσει για αναβαθμίσεις και θα ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί το 2014.

Το μηχάνημα που πολλοί πίστευαν ότι θα προκαλούσε το τέλος του κόσμου θα διεξάγει τις πιο προηγμένες δοκιμές του την ίδια ημέρα όπου προβλέπεται ότι ο κόσμος θα τελειώσει.

Πόσο ειρωνικό είναι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: