Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ξέσπασε ο αντιναύαρχος: Για ποια πατρίδα να δώσουμε το αίμα μας!

ΠΗΓΗ: Olympia

Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας…
Ξέσπασε ο αντιναύαρχος: Για ποια πατρίδα να δώσουμε το αίμα μας!Καυστικός αλλά απόλυτα αληθινός, ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κώστας Γκορτζής μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για τις συγκλονιστικές επιστολές των ναυάρχων στον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί, οι οποίες φέρνουν σε οριακό σημείο επιβίωσης τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
«Σε αυτή την τρικυμία προσπαθούμε ο καθένας να κουμαντάρει το καράβι της οικογένειας του και δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε την άποψή μας με το “δίαρει και βασίλευε” σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ειδικά τους στρατιωτικούς, τους έχουν φορτώσει με πολλά αμαρτήματα του παρελθόντος που δεν αξίζει να τα φορτώνονται μόνοι τους» τόνισε ο κ. Γκορτζής ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως οι στρατιωτικοί δεν έχουν κάποιο τρόπο διαμαρτυρίας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.
«Εμείς οι στρατιωτικοί δεν έχουμε τα δικαιώματα που έχουν οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή να απεργήσουμε. Δε μπορούμε να κατεβάσουμε τους διακόπτες, δε μπορούμε να κλείσουμε τους δρόμους, δε μπορούμε να πούμε ότι δεν πάμε τη φρεγάτα στην άσκηση. Δε μπορούμε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε» συμπλήρωσε ο αντιναύαρχος.
Ο κ. Γκορτζής περιέγραψε μια ζοφερή κατάσταση στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η οργή είναι μεγάλη. Τα γράμματα που στείλαμε θα μπορούσε να τα στείλει οποιοσδήποτε ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός. Εμείς στα καράβια μάθαμε ότι έχουμε υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούμε αλλά και δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουμε. Και τα διεκδικούμε. Μας λένε υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και εσείς έχετε το μισθό σας. Κι απαντώ, απευθυνόμενος σε αυτούς τους πολιτικούς που τα ισχυρίζονται αυτά: Στις οικογένειες μας είναι οι άνεργοι και όχι απέναντι μας. Η γυναίκα μου είναι άνεργη, ο γιος μου άνεργος, η κόρη μου άνεργη. Μετά από μειώσεις 57% στις συντάξεις, μας δίνουν 1.400 ευρώ. Βγάλτε υποχρεώσεις, χαράτσια κλπ. και διαιρέστε το δια τέσσερα. Έτσι ζούμε τις οικογένειές μας».
«Ορκιστήκαμε στην πατρίδα. Όπως όρκο έδωσαν και οι δικαστικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι φαρμακοποιοί. Είδαμε πόσο τηρούν τους όρκους τους. Για ποια πατρίδα θα δώσουμε την τελευταία ρανίδα του αίματος μας; Για να διατηρηθεί το 75% αφορολόγητο των βουλευτών;» δηλώνει με πόνο ψυχής ο κ. Γκορτζής.
«Εγώ εκτέλεσα όλες τις υποχρεώσεις μου. Πλήρωσα όλες μου τις εισφορές. Ποιος μου παίρνει τα λεφτά και που πάνε; Στους μισθούς χαθήκανε όλα αυτά τα δισ. ή και τρισ. ευρώ; Αυτό που λέει ο κ. Στουρνάρας, "φέρτε πίσω τα λεφτά", να τα πει στον καθρέπτη του» καταλήγει ο εν αποστρατεία αντιναύαρχος.
Μήπως έχει άδικο; Συνεχώς ζητούν από τον ελληνικό λαό να κάνει εκείνο και το άλλο για να σώσει τον τόπο και αυτοί οι ίδιοι σαν να μην υπάρχουν, σαν να μην είναι αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα!
Μα πόση υποκρισία…
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: