Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δεύτερη ρωσική Μοίρα για την Α.Μεσόγειο μέσω ... Ινδικού Ωκεανού με αντιτορπιλικά


Μια δεύτερη Μοίρα ρωσικών πολεμικών σκαφών του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας απέπλευσε χθες από την ναυτική βάση του Severomorsk υποτίθεται για να ενισχύσει τις αντιπειρατικές αποστολές στον ... Ινδικό Ωκεανό, αλλά τελείως ... συμπτωματικά θα βρεθεί στην Α.Μεσόγειο τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες με την Μοίρα του Στόλου της Βαλτικής με την φρεγάτα Yaroslav Mudry, τα αποβατικά κλπ.
Αρχές Ιανουαρίου η Ρωσία θα έχει στην περιοχή τουλάχιστον 11 πολεμικά, από τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω ενίσχυση από την Στόλο της Μαύρης Θάλασσας από την στιγμή που ξεκινήσει η εκκένωση σε Συρία-Λίβανο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τις "αντιπειρατικές αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό" για να συσσωρεύσει ναυτικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο, στις συριακές ακτές.
Τα πλοία της Μοίρας είναι το αντοτορπιλικό κλάσης Udaloy Severomorsk, από τα πλέον βαριά εξοπλισμένα πολεμικά σκάφη της κατηγορίας του παγκοσμίως και σίγουρα είναι μάλλον υπερβολικό το να διατεθεί ένα αντιτορπιλικό εκτοπίσματος 7.900 τόνων σε αντιπειρατικές αποστολές.
Ακολουθείται από το πλοίο διάσωσης Altai και από το τάνκερ Dubna.
Και βέβαια είναι παράδοξο ότι διατίθενται πλοία από τον Βόρειο Στόλο για τον Ινδικό Ωκεανό, αφού ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού Ωκεανού είναι πολύ ισχυρός και πολυάριθμος και μέχρι στιγμής όλα τα πλοία στον Ινδικό διατίθεντο από αυτόν. Από την στιγμή που ενταχθεί στην ρωσική task force της Α.Μεσογείου, τότε συνολικά θα φτάσει να αριθμεί 11 πολεμικά...
To Severomorsk, παραδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1986 στο τότε σοβιετικό Ναυτικό και έχει περάσει ήδη από πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής.
Ο οπλισμός του πραγματικά εντυπωσιακός:
Μήκος:163 m
Μηχανές: 2 shaft COGAG, 4 gas turbines, 120,000 hp
Ταχύτητα: 35 kt
Ακτίνα δράσης:10500 nm at 14 kt
Πλήρωμα:300
Πυραυλικός Εξοπλισμός: 
• 8 (2 x 4) SS-N-14 Silex,
• 64 (8 x 8 κάθετα εκτοξευόμενοι) SA-N-9 Gauntlet α/α πύραυλοι
• 2 x Kortik SAM (SA-N-11) αντιαεροπορικοί πύραυλοι
Πυροβόλα:
• 2 x 1 100mm/70cal DP
• 4 x 30mm AA guns
Τορπίλες:
• 2 x 4 553mm Torpedo tubes ( RPK-2 Viyuga/ SS-N-15)
• 2 xRBU-6000 anti submarine rocket launchers
Ελικόπτερα: 2 Ka-27 'Helix'
Σας φαίνεται να πηγαίνει για "αντiπειρατικές" αποστολές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: