Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη

«Είναι κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη» αναφέρει σε δημοσίευμα της η Süddeutsche Zeitung.
Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: …
«Κανένας επικφαλής hedge fund και κανένας επενδυτής ομολόγων δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ελλάδα σώθηκε. Σε αυτούς τους κύκλους είναι κοινό μυστικό ότι παρά τις όλες ρυθμίσεις η χώρα είναι μαθηματικά χρεοκοπημένη. Και εκεί δεν βοηθάει ούτε η επιτυχημένη επαναγορά ομολόγων, η οποία μειώνει το χρέος κατά 20 δισ. ευρώ και ανοίγει το δρόμο για νέα οικονομική βοήθεια.
Με τα λεφτά αυτά θα αποπληρωθούν παλιές απαιτήσεις και τόκοι. Ακόμα και η τρόικα εξέφρασε τις αμφιβολίες της εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Για τους κερδοσκόπους, όμως, όλα αυτά είναι αδιάφορα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν πάρα πολλά», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
«Όποιος στοιχηματίζει κατά της Ελλάδας χάνει» είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Zeit.
Η εφημερίδα σημειώνει: «Κερδισμένοι είναι αυτοί που στοιχημάτισαν σε μια παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Τα ελληνικά ομόλογα πέτυχαν στην κατηγορία τους το 2012 τις υψηλότερες αποδόσεις. Εντούτοις τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν κερδοσκοπικές επενδύσεις, καθώς η χώρα δεν τα έχει πραγματικά ακόμη καταφέρει. Το βουνό των χρεών παραμένει τεράστιο, παρά την επαναγορά ομολόγων, ενώ δεν διαφαίνεται ακόμα ένα τέλος της καθοδικής πορείας. Η τελευταία λέξη για τα ελληνικά ομόλογα δεν έχει ειπωθεί ακόμα».
spirospero.gr
πηγή : olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: