Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική ΜΚΟ έδωσε 600.000 ευρώ για δεξίωση σε παγοθραυστικό στο Βόρειο Πόλο!!!

Πηγή: Hellas Now



Κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες απήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου σε βάρος μελών Μη Κυβερνητικής... Οργάνωσης για κακή διαχείριση κονδυλίων, που υπολογίζονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος περίπου 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κύκλος της Πάτμου» την περίοδο από το 2000 ως το 2010.
Όλοι τους διώκονται για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτης κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και στρέφεται κατά περίπου 10 προσώπων
Προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα, από την οποία εντοπίστηκαν ατασθαλίες στη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης και συγκεκριμένα στην διάθεση κονδυλίων που εισέπραττε είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελέως, το επίμαχο ποσό που η διάθεσή του δεν έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της οργάνωσης, κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 4 – 5 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών φέρεται να εντοπίστηκε σε μη δηλωμένο στα βιβλία της Οργάνωσης τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο.
Η δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας της Εισαγγελίας, που συνεχίζεται για την οικονομική διαχείριση πολλών ακόμα ΜΚΟ.
Από τις αρχές του 2010 η ΜΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική!
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο! Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχουν συμμετάσχει σε αυτό.
Ο Κύκλος της Πάτμου έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ όπως έχει γραφεί τελεί υπό την αιγίδα του λεγόμενου πράσινου πατριάρχη που απ τη μία προδίδει την Ορθοδοξία κι απ την άλλη ασχολείται με την οικολογία!