Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ταχεία δημιουργία τείχους στα συρoϊσραηλινά σύνορα - Φοβούνται τους εξτρεμιστές!

ΠΗΓΗ: DefenceNet

Kατάρρευση της Συρίας εντός ολίγων μηνών χωρίς τη δημιουργία κάποιας σταθερής και αξιόπιστης δομής περιμένουν στο Ισραήλ, και προχωρούν στην ταχύτατη δημιουργία τείχους, και εδαφικών κωλυμάτων (τάφροι) για να εμποδίσουν την είσοδο εξτρεμιστικών στοιχείων, ή και προσφύγων λόγω της κατάστασης που αναμένουν να επακολουθήσει.
Στο Ισραήλ είναι έκδηλη πλέον η ανησυχία τους ότι τον πρόεδρο Ασαντ είναι πιθανόν να τον διαδεχτεί στην εξουσία, ομάδα - παρακλάδι της Αλ Κάιντα, έχοντας βάλει "χέρι" και στο συριακό χημικό οπλοστάσιο, ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Ισραήλ δηλαδή.
Το Ισραήλ ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου τείχους κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία, προκειμένου να προετοιμαστεί για την ενδεχόμενη αστάθεια, από την αναμενόμενη πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο ισραηλινό ‘News-com’ και στην ισραηλινή Haaretz.
Ο στόχος είναι να ενισχυθούν οι υφιστάμενες περιφράξεις της γραμμής των 90 χιλιομέτρων μεταξύ των ελεγχομένων τμημάτων του Ισραήλ και της Συρίας στα Υψώματα του Γκολάν. Κατά μήκος του τείχους θα τοποθετηθούν κάμερες για βιντεοεπιτήρηση, θα γίνουν, επιπλέον, ανασκαφικές τομές παρεμπόδισης.
Η κατασκευή του νέου τείχους άρχισε περίπου πριν από ένα χρόνο. Η ισραηλινή τηλεόραση ‘Channel two’ ανέφερε ότι το τείχος χτίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες.
Στο μεταξύ η ρωσική διπλωματία έστειλε μια πρόσκληση στον επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μοάζ ελ-Χάτιμπ για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε σήμερα προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα, διευκρίνισε πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ή και έξω από τη Ρωσία, για παράδειγμα στη Γενεύη ή στο Κάιρο.
Όλα δείχνουν ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιός θα βρίσκεται στην εξουσία εντός ολίγων μηνών στη Συρία, και με ποιούς θα διαπραγματεύεται. Η κατασκευή του τείχους όμως, όπως έκανε παλαιότερα στα Παλαιστινιακά εδάφη, δείχνει από την πλευρά του Ισραήλ αναμονή κατάρρευσης και επικείμενης ανθρωπιστικής κρίσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: