Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ.

ΠΗΓΗ: Olympia

“Συγκοινωνούντα δοχεία στην λίστα Λαγκάρντ από μίζες της Siemens, δείχνουν οι λογαριασμοί συγγενών τ. κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ”.

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε όταν όλοι σιωπούσαν. Όταν η δικτατορία των διεφθαρμένων, των επίορκων, των καθαρμάτων της Siemens με τις παχυλές καταθέσεις στο εξωτερικό. Έκρυβαν π.χ. τις αποκαλύψεις μας για τα ραντεβού Παπακωνσταντίνου – Χριστοφοράκου.

Πήγαιναν τα κτήνη να “διαπραγματευθούν” και οι Μέρκελ της Ευρώπης τους κράδαιναν λίστες Χριστοφοράκων και καταθέσεων. Ουρλιάζαμε για τη Siemens, που όλοι προσπαθούσαν να θάψουν με Βατοπαίδια, “κουρασμένους” και άλλες αθλιότητες. Πήγαιναν οι μίζες σύννεφο στους λογαριασμούς των επίορκων και τα μεγάλα αφεντικά γνώριζαν εως και την τελευταία κίνηση. Με αποτέλεσμα, να ξεπουληθεί η πατρίδα, να ξεφορτώσουν τα Ελληνικά ομόλογα οι ξένοι, να προσημειώσουν την Εθνική περιουσία με το Βρετανικό δίκαιο. Για τα αργύρια ξεπουλήθηκε η πατρίδα. Για τα αργύρια ξεπούλησαν τα Ίμια οι Μαντέληδες όπως έχουμε αποδείξει.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου λοιπόν που σήμερα έχει την τιμητική του, είχε κατονομαστεί και προταθεί από τον Πάνο Καμμένο για περαιτέρω διερεύνηση στην εμπλοκή του στο σκάνδαλο Siemens: Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος, ο «αρχιμιζαδόρος» της “SIEMENS”, να συναντιέται στο Μαξίμου με εν ενεργεία Υπουργό, σύμβουλο του Πρωθυπουργού και εμείς να τον εξετάζουμε για άλλα αντ’ άλλων.
Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά και στους συναδέλφους το αντίγραφο του ημερολογίου Χριστοφοράκου για τη συνάντηση του κ. Χριστοφοράκου στις 15.00΄ στις 9 Δεκεμβρίου 1999 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παπακωνσταντίνου.” (9/3/2010, από τα πρακτικά που μεταδίδοντο μόνο από το Ολυμπία).

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου στην συνέχεια διορίστηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και όπως αποκάλυψε η μεγάλη Κυρία της ηρωϊκής δημοσιογραφίας, Αριστέα Μπουγάτσου στην Ελευθεροτυπία, “ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσεφέρετο για σπέκουλα στην υπόθεση της Siemens, καθώς, όταν η εισαγγελική έρευνα κορυφωνόταν, ήταν το πιο ισχυρό όνομα στο Δ.Σ. του ΟΤΕ μετά τα αποκαλυπτήρια για τα εμβάσματα στον Franz, δηλαδή στον Γ. Σκαρπέλη, τότε εντεταλμένο αντιπρόεδρο του ΟΤΕ!”

Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης

(Το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ, στις 18 Ιουνίου 2002. Αν ελεγχθεί η συγκεκριμένη ανάθεση σε Intracom, Siemens και ΑΝΚΟ, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν και τα άλλα μέλη τής τότε διοίκησης. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από το 2002 επί διοίκησης Λ. Αντωνακόπουλου, τοποθετήθηκε εκεί ως το μάτι του Κ. Σημίτη, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γ. Παπανδρέου και ανελίχθη πολύ γρήγορα στην πολιτική και κομματική επετηρίδα.)

Αυτή η σύμβαση απέφερε “φωτογραφικά” στη Siemens δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, ενώ η λίστα Λαγκάρντ όπως γνωρίζουμε, αναφέρεται σε καταθέσεις πριν από το 2004. Θα πρέπει λοιπόν ο κύριος Παπακωνσταντίνου όχι μόνο να απολογηθεί για την διαχείριση της λίστας, αλλά και το πως βρέθηκαν σε συγγενικό του πρόσωπο πακτωλοί χρημάτων πριν το 2004.

Για τον κύριο Παπαντωνίου, που επίσης ήταν “προτεινόμενος” στην εξεταστική για την Siemens, εκτός από τον εντοπισμό λογαριασμού συγγενικού του προσώπου επίσης με ιλιγγιώδες ποσό πριν το 2004, υπάρχουν πληροφορίες για διασύνδεση των λογαριασμών αυτών. Βεβαίως ο κύριος Παπαντωνίου συμμετείχε μόνον στην “ισχυρή Ελλάδα”. Όχι στις “διαπραγματεύσεις” για το μνημόνιο.

Οι καταγγελίες ξένων ΜΜ”Ε” για μίζες στο πρόσωπο του, διαψεύστηκαν μετά βδελυγμίας. Τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε βγήκαν “πεντακάθαρα” παρότι θεωρούνται ποιό επιβλαβή και από αυτά του κυρίου Τσοχατζόπουλου.

Το απεχθέστερο όλων όμως είναι ότι η παρέα του κυρίου Σημίτη βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε θέσεις κλειδιά. Τα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να τα δούμε στους δείκτες. Τα βλέπουμε καθημερινά στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας και στον καθρέφτη.

Σήμερα λοιπόν που όλοι ανακαλύπτουν αυτά που κραυγάζουμε εδώ και χρόνια, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να ξεριζώσουμε την δικτατορία των διεφθαρμένων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοί πολιτικοί έτρεχαν στην Τουρκία για να μιλήσουν με “Ευγενικό χορηγό”; Ναι, ο μέγας στοχαστής και ο “δεν αλλοίωσα τίποτα”.

Αρκεί ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για να ξεριζώσει τη Siemens, αφού το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί.

Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΟΙ ΛΗιΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ: Η ξεχωριστή και ηρωική
Πηγή:http://www.paraskhnio.gr/2013/02/17/aristea-mpougatsou-i-xechoristi-ke-iroiki/

Ευελπίδων, τέσσερα χρόνια πριν.Στο πινάκιο εκείνης της ημέρας έγραφε: «Σταύρος Ψυχάρης εναντίον Αριστέας Μπουγάτσου». Η Αριστέα, εκείνη την εποχή, δεν είχε εργασιακές πλάτες. Είχε παραιτηθεί από τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή» και δεν εργαζόταν.
Ξέρουμε ότι είχε τότε απόλυτη ανάγκη τη δουλειά. Ήρθε, λοιπόν, στο δικαστήριο με τα μαύρα της γυαλιά και είχε έγνοια να μην τη φωτογραφίσουν. «Δεν θέλω να δω φωτογραφία μου πουθενά. Για κακό θα είναι. Για καλό δεν με νοιάζει και δεν το θέλω». Η δίκη πλησίαζε και είμαστε στο πλευρό της, μάρτυρας υπεράσπισης. Ο ισχυρός άνδρας όχι απλώς του ΔΟΛ, αλλά της Ελλάδας, ζητούσε 3 εκατομμύρια ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμηση». Και εκεί, στο δικαστήριο, ήρθε η τελική πρόταση. Να αποσυρθεί η αγωγή με δήλωση απλή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να μειώσει την τιμή και την υπόληψη. Αυτή η δήλωση είναι αυτονόητη και γίνεται ΠΑΝΤΑ από τους δικηγόρους. Η Αριστέα ούτε που ήθελε να ακούσει για δήλωση. «Δεν υπογράφω τίποτα. Και αν με καταδικάσουν σε χρήματα, δεν έχω τίποτα να δώσω και θα πάω φυλακή». Ούτε να ακούσει για κανενός είδους συμβιβασμό και ας ήταν σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση. Χωρίς δουλειά, απέναντι σ’ ένα μεγαθήριο του προσκηνίου και του παρασκηνίου. Η δίκη έγινε και η Αριστέα νίκησε. Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή. Ούτε καν το συζητούσε στη συνέχεια. Αυτή ήταν. Ούτε πανηγυρισμοί, ούτε εμπάθεια. Ούτε λεονταρισμοί, ούτε φόβοι και ηττοπάθεια. Τρία χρόνια πριν. «Γιαννάκο, μου την έπεσε ο καρκίνος, αλλά δεν ξέρει ο κακομοίρης με ποια έμπλεξε. Τώρα θα δεις τι θα πάθει». «Τι είναι αυτά που λες;» τη ρωτήσαμε αναστατωμένοι. «Θα κάνω μια επέμβαση αύριο το πρωί στο ‘‘Αλεξάνδρα’’. Δεν θα πεις σε κανέναν απολύτως τίποτα. Κυρίως σε αυτούς που ξέρεις. Έλα στο δωμάτιο…». Δεν ήθελε να μάθουν ούτε εχθροί, ούτε αγνώμονες. Και τέτοιους αριθμούσε πολλούς που πήραν από εκείνη βοήθεια, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε με τη δουλειά της.