Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Συρία-Λίβανος: Χαοτικές καταστάσεις εν όψει - Ετοιμάζεται μαζική εκκένωση 150.000 δυτικών υπηκόων

ΠΗΓΗ: DefenceNet

Η Τεχεράνη ετοιμάζεται για μακροχρόνια πολεμική σύγκρουση στην Συρία, άσχετα από τυχόν συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ Ουάσιγκτον και Ρωσίας.
Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, βασιζόμενες σε πληροφορικό δελτίο των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, έχουν πειστεί ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει ήδη εντολή προς τον στρατηγό Qassem Soleimani επικεφαλή των ταξιαρχιών Al Qods Brigades (Ιρανικές ταξιαρχίες των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών) για να ενισχύσει τις δυνάμεις του Άσσαντ, πάση θυσία.
Κυρίως μέσω της Χεζμπολάχ. Αλλά και να συνεχιστεί η στήριξη των αλεβιτών της Συρίας και των καθεστωτικών δυνάμεων, ακόμα και αν ... πάψουν να είναι καθεστώς, δηλαδή οι Ιρανοί να αναπτύξουν αντάρτικο κατά των φανατικών σουνιτών.
Βάσει των παραπάνω, οι Δυτικοί ετοιμάζονται για χαοτικές καταστάσεις τόσο στην Συρία, όσο και στον Λίβανο, όπου μην ξεχνάμε ότι η Χεζμπολάχ, συγκυβερνά. Μιλάνε για έναν μόνο "οχυρωμένο θύλακα" στην Δαμασκό, αφού θεωρούν ότι η Δαμασκός θα ελεγχθεί εύκολα ή δύσκολα από τους αντάρτες.
Αυτή ο σχεδιασμός θυμίζει το Ιράκ με τις αμερικανικές ζώνες και το Αφγανιστάν όπου αμφότεροι οι πολιτικοί επικεφαλής είναι περιχαρακωμένοι πίσω από συστήματα ασφαλείας και πάνοπλους άνδρες και πέρα από εκεί «γαία πυρί μειχθήτω».
Η Χεζμπολάχ εντασσόμενη και αυτή στο εν λόγω σχέδιο του Ιράν για τη Συρία θα καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ιρανικές ταξιαρχίες του «ολέθρου» όπως είναι οι «Al Qods» και τον στρατηγό Soleimani.
Στην συνέχεια, η Τεχεράνη θα χρησιμοποιήσει τις ανταρτικές ομάδες της Χεζμπολάχ και υπό την καθοδήγηση της θα εκτροχιάσει συστηματικά τον όποιο έλεγχο επιχειρήσει να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Συρία.
Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιεί η Τεχεράνη και στο Ιράκ όπου η βία και το χάος που έχει δημιουργηθεί οδήγησε στην εξουσία την φιλοσιιτική κυβέρνηση, η οποία πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα τεθεί υπό τον επόλυτο έλεγχο της Τεχεράνης, ειδικά αν αποσχιστεί το Κουρδιστάν.
Σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ είναι ανίκανος να σταματήσει την ιρανική αερογέφυρα εφοδιασμού της Συρίας μη δυνάμενος να ελέγξει τον εναέριο χώρο της χώρας του.
Οι ταξιαρχίες του «ολέθρου» Al Qods επωφελήθηκαν στο παρελθόν από τις στρατιωτική δομή και τα στελέχη της Χεζμπολάχ και του Imad Mughniyeh, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Δαμασκό το Φεβρουάριο του 2008. Ο διάδοχός του είναι Wafiq Safa, συγγενής του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος ήδη εργάζεται στη Συρία με τον διοικητή των ιρανικών δυνάμεων στο Λίβανο, στρατηγό Hossein Mahadavi.
Καθόλου παράδοξο λοιπόν που οι δυτικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε εκκένωση του Λιβάνου από περίπου 150.000 δυτικούς υπηκόους.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας είναι βαθιά απαισιόδοξες για την επόμενη φάση του μέλλοντος της Συρίας. Προβλέπουν ότι Μπασάρ Άσαντ αφ'ενός μεν "θα πουλήσει ακριβά το κορμί του", αλλά ακόμα και αν ηττηθεί, το χάος θα επικρατήσει για πολλά χρόνια σε μια χώρα όπου οι πάντες κρατάνε ένα όπλο και πυροβολούν εναντίον των πάντων.
Τα "καλά" της "αραβικής άνοιξης"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: