Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«ΜΑΓΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ». ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ

Εχθροι του Θεου και των Αγιων, οι εχθροι της Αποτειχισης

Η Ευλογημενη ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ, 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
και οσοι την πολεμουν αμαρτανουν.
Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ,
ΕΙΝΑΙ ιδιαιτερη και ξεχωριστη,
ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,
στους αγαπωντες ΑΥΤΟΝ.

--------------------------------
Ναι,
υπαρχει μολυσμος,
και μαγαρισμος,
και πανουκλιασμα,
και ψωραλεα νοσος,
κατα τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ,
δι εκεινους που γνωριζουν.
Οχι για τα παιδια,
οχι για τους αδαεις
και αδιαφορους.

πηγή:Αποτείχιση

ΣΧΟΛΙΟ : ΝΕΟΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!!   Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ!  ΝΕΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!
Καί ποιός κάνει τή διάκριση ανάμεσα στά παιδιά καί τούς αδαείς; Η ΜΑΓΑΡΑ;;; Ή ο νέος χαρισματούχος;
Υπάρχουν ακόμη καί ιερείς οι οποίοι είναι οπαδοί τής ιδεολογίας τών οργανωσιακών τής Λάρισας;
Αυτή είναι η ευεργεσία τής κρίσεως. Αυτό σημαίνει Αποκάλυψις Ιησού Χριστού. Έρχονται στήν επιφάνεια τά κρυμμένα καί ανομολόγητα. 


Άς πάρουμε στά σοβαρά αυτό το κείμενο πρίν είναι αργά:

Διαβάζουμε σχετικά περί της επίσκεψης τού Απόστολου Μακράκη, της αμφιλεγόμενης αυτής προσωπικότητας, στον άγιο Αρσένιο της Πάρου (+1877): «Ήρχισε να εξομολογήται, αλλ’ αντί να εξομολογηθή με ταπείνωσιν και συντριβήν καρδίας τας αμαρτίας του, ήρχισε να διηγήται ως άλλος Φαρισαίος τα κατορθώματά του και ότι ελέγχει τους αμαρτάνοντας και ιδίως τους Αρχιερείς και λοιπούς κληρικούς και τους Άρχοντας της Πολιτείας και δημοσιεύει μετά θάρρους και παρρησίας τας αμαρτίας αυτών. Ο πατήρ Αρσένιος με πραότητα και ημερότητα τώ είπεν: ‘Άκουσον τέκνον. Πρέπει να γνωρίζης ότι εις την εξομολόγησιν οι άνθρωποι ομολογούν τα αμαρτήματά των και όχι τα κατορθώματά των. Το ότι κηρύττεις καλόν και θεάρεστον εστίν, αλλά να κηρύττης μετά ταπεινώσεως και ουχί υπερηφανείας. Το δε να ελέγχης και να δημοσιεύης τα αμαρτήματα των άλλων και ιδίως των κληρικών, τούτο ου μόνον δεν οικοδομεί αλλά και κρημνίζει. Τούτο προξενεί βλάβην και εις εσέ και εις τους ακροατάς σου. Πρόσεχε σεαυτώ και αν θέλης να ωφεληθής και να ωφελήσης, να βλέπης και τα δικά σου αμαρτήματα και όχι τα των άλλων […] Αλλ’ ο Μακράκης ειρωνικώς και περιφρονητικώς απήντησεν: ‘αι μετάνοιαι είναι δια τους καλογήρους. Εγώ έχω ανώτερον και υψηλότερον έργον, τον λόγον του Θεού και να ελέγχω και να κατακρίνω τους αμαρτάνοντας’ […] Καθ’ ην ώραν ο Μακράκης ανεχώρει της Μονής, ο Π. Αρσένιος προείπεν είς τινας παρεστώτας λαϊκούς και κληρικούς: ‘να ηξεύρετε ότι ο άνθρωπος αυτός πάσχει εξ εωσφορικής υπερηφανείας, θα πέση εις πλάνας και θα προξενήση σχίσμα και βλάβην εις την Εκκλησίαν’» (αρχιμ. Φιλοθέου Ζερβάκου, Βίος και Θαύματα του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του Νέου, εκδ. Ι. Μ. Χριστού Δάσους και Αγίου Αρσενίου, Πάρος 1997, σσ. 68-70). 

  Αμέθυστος

Συμπλήρωμα : Ο έρμος ο Οδυσσέας δέν ξέρει γιά ποιά αίρεση μιλάει. Οι ασκητές τούς οποίους επικαλείται, μιλούσαν γιά αίρεση. 
Ποιά είναι η σημερινή αίρεση;;; Δέν καταλαβαίνει ο έρμος!
Ούτε και ο Τρικαμηνάς βεβαίως. Ούτε κι αυτός είναι καλοπροαίρετος.
Ο Εφραίμ ο Σύρος καί ο Ισαάκ ο Σύρος καί ο Θεόδωρος Στουδίτης δέν είναι Πατέρες τής Εκκλησίας. Ούτε αυτό μπορεί νά το καταλάβει ο έρμος!
Θέλει κι αυτός νά γλείψει κόκκαλο τί νά κάνουμε...

9 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

τελικα ολα τα εχουμε γαμαρισει. Ο αμεθυστος και προς τιμη του, ενω εχει πιασει απο ολες τις μεριες το θεμα της οικουμενιστικης λαιλαπας εχει την απλοτητα να δηλωνει οτι δεν ειναι ξεκαθαρο ποια ειναι η αιρεση και οφειλουμε να την προσδιορισουμε. Αυτος που εχει ξετιναξει το φαινομενο με απολυτη θα ελεγα ψυχροτητα, ας μου επιτραπει ο ορος, στεκεται και προσπθει να αποκωδικοποιησει το φαινομενο μη προχωροντας σε ευκολες υβρεις και αναθεματισμους, χαρακτηριστικο των ανα τους αιωνας συκοφαντων, επιπολαιων και ετοιμων να ριξουν στην πυρα τους παντες που δεν συναδουν με τα ευκολα συμπερασματα τους. Φυσικα δεν θα μπορουσε να γινει λογος για εκκλησιαστικη προσεγγιση στα πραγματα. ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ. Η νηφαλιοτητα εξαλλου δεν ειναι χαρακτηριστικο των ταραγμενων αμθρωπων. Ακομη και η σφαλιαρα που εριξε ο Αγιος Νικολαος στον αιρεσιαρχη ηταν κινηση αγαπης και οχι καταδικης. Προσωπικα θεωρω μεγαλη υποθεση που υπαρχει αυτο τοι βημα, μια πατερικη κολυμβηθρα. Αν η αιρεση λαβει σαρκα και οστα ειμαι σιγουρος οτι η αγιοι της Εκκλησιας ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΟΥΝ. Ετσι τουλαχιστον λεει ο Κυριος, αυτοι που βιαζονται να αντικαταστησουν τον Κυριο θα πρεπει εκ των προτερων να εχουν κατα νου οτι η μετανοια ειναι δωρεα του Κυριου και καλα θα κανουν να την κοιταξουν κατα προσωπο οταν θα τους επισκεφτει, αν εχουν ακομη διαυγη νου και σωας τας φρενας. Αμην. Καλο χειμωνα

Ανώνυμος είπε...

O pelekanos ειμαι.

χαλαρωσε είπε...

εγω ειμαι ο κουστοριτσα, τσι γιας σας,

amethystos είπε...

Ξέρουμε ποιός είσαι. Καί μάλλον τό ξέρουν καί οι περισσότεροι.
Τί να κάνουμε ημέρες κρίσεως.
Τίποτε δέν έχει μείνει κρυφό.

Ανώνυμος είπε...

Σας προκαλούν απο την Αποτείχιση να απαντήσετε.
Γιατί δεν απαντάτε;

amethystos είπε...

Πόσες φορές πρέπει νά επαναλάβουμε την απάντηση; Σάς είπαν τόν αριθμό;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εγκρυπτόμενη διάθεση και κρυφή προδιάθεση προς ανάρρηση 'σε θέσεις εξουσίας μόνο να βλάπτη γίνεται.Από την άλλη,αγνοούμε την αίρεση(επί του παρόντος τουλάχιστον..),ενώ(και)αρνούμαστε να 'ξαναμελετήσουμε και ακολουθήσουμε τους Αγίους και Ιερούς Πατέρες μας,το διηνεκές υπόδειγμα και ολοφώτεινο παράδειγμά των.Ακαταστασία,ασυνεννοησία,ασυναρτησία.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν απαντάτε στην Αποτείχιση;
Δεν έχετε τί να πείτε;

amethystos είπε...

Αγαπητέ,επισημαίνουμε ότι οι λεγόμενοι αντι-οικουμενιστές δέν γνωρίζουν τήν αίρεση λόγω τής οποίας κατηγορούν τούς αιρετικούς καί αποτειχίζονται.Ο παπάς καί η εκκλησία δέν είναι τό ίδιο πράγμα.Προηγείται η εκκλησία τού ιερέως,ο Κύριος τής εκκλησίας.Ετσι καί ο αιρετικός καί η αίρεση δέν ταυτίζονται.Ποιά είναι η αίρεση πού επιτρέπει τήν ένωση τών εκκλησιών καί τών θρησκειών;ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ.Εάν δέν έχει περιεχόμενο η αντίδρασή μας μπορεί νά μετέχουμε σέ αυτό πού καταγγέλουμε καί αντιδρώντας νά τό αναπαράγουμε, νά τό σώζουμε.Νά τό δυναμώνουμε.Οπως σώζει τήν αμαρτία η απαγόρευσή της.Μόνον η γνώση τών συνεπειών μπορεί νά μάς σώσει.Οπως ο καρκίνος μάς σώζει από τό κάπνισμα.Πώς νά υπάρξει ελπίδα θεραπείας εάν συνεχίζουμε τό κάπνισμα;Καί πώς νά κοπεί τό κάπνισμα εάν δέν γνωρίζουμε τήν ύπαρξη τού πάθους;