Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ π.ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ


Υπάρχει ολόκληρο κίνημα ήδη, οι φωτιές είναι αναμμένες, η φαναριώτικη διπλωματία έχει μπεί σέ δράση, ο Πειραιώς είναι δολοπλόκος, οι πατέρες τού αντι-οικουμμενισμού είναι θρασύδειλοι. Πάντοτε ήταν. Έχουν γραφτεί βιβλία επί βιβλίων σχετικά μέ τόν κανόνα τής πρωτοδευτέρας. Έφτασε ο δέκατος πέμπτος κανόνας νά φωτίζει καί νά ευλογεί, νά δίνει ακόμη καί τό Άγιο Πνεύμα. Καί είναι ξεκάθαρος. Δέν χρειάζεται κάν ερμηνεία.
Ο Άγιος Νικόδημος δέν ερμηνεύει μέ τήν σύγχρονη υποκειμενική έννοια τής ερμηνείας, αλλά τονίζει. Στήν εποχή του δέν υπήρχε τό υποκείμενο, τό αληθινό ΕΓΩ.
«Οι γάρ δι αίρεσίν τινα παρά τών αγίων Συνόδων, ή Πατέρων, κατεγνωσμένην, τής πρός τόν πρόεδρον κοινωνίας ευατούς διαστέλλοντες, εκείνου δηλονότι τήν αίρεσιν δημοσία κηρύττοντος, καί γυμνή τή κεφαλή επ' Εκκλησίας διδάσκοντος, οι τοιούτι ου μόνον τή κανονική επιτημήσει ούχ υπόκεινται πρό συνοδικής διαγνώσεως εαυτούς τής πρός τόν καλούμενον Επίσκοπον κοινωνίας αποτειχίζοντες, αλλά καί τής πρεπούσης τιμής τοίς ορθοδόξοις αξιωθήσονται.»
Είναι ξεκάθαρο. Η αποτείχιση είναι υποχρεωτική, αλλα άφορά τόν κλήρο. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΙΡΕΣΗ; Απολύτως αποφασιστική γιά τήν αποτείχιση;
Νά αποτειχισθούμε από τούς αιρετικούς, οι οποίοι κηρύττουν τί;
Ποιά ακριβώς αίρεση κηρύττουν;
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ; ΜΙΑ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ;
Ποιές είναι οι αντιστοιχίες μέ τίς σημερινές αιρετικές διδασκαλίες, άν υπάρχουν;
Εάν οι άνθρωποι δέν γνωρίζουν από ποιά αίρεση πρέπει νά απομακρυνθούν, γιατί νά απομακρυνθούν;
Ποιά σημερινή αίρεση καταστρέφει τήν σωτηρία πού μάς προσφέρει ο Κύριος;
Εάν η αίρεση ανήκει στό παρελθόν, πώς είναι δυνατόν νά μάς εμποδίζει στήν σωτηρία μας; Δέν έχουν αναιρεθεί;
Η αναίρεση μιάς αιρέσεως από μία Σύνοδο δέν σημαίνει καί τήν εξαφάνισή της, πνευματικά;
Πιστεύουμε στ’αλήθεια σέ κάτι; Ή μήπως λόγω τής κενοδοξίας μας οδηγηθούν τελικώς οι λίγοι εναπομείναντες μέ ζήλο πιστοί, στήν ματαιότητα;
Χωρίς τό όνομα τής αιρέσεως, είναι δυνατόν νά υπάρξει αντι-αιρετικός αγών;
Καί ακριβώς γι αυτό κανείς μέχρι σήμερα δέν δίνει σημασία. Κανείς δέν πείθεται, κανείς δεν τό κουβεντιάζει.

Αμέθυστος

Δείτε εδώ όλες τις αναρτήσεις με ετικέτα:
Ψευδοσωτήρες στην Εκκλησία - Περί Αποτειχίσεως

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κάνεις βλάκα Αμέθυστε.Υπαρχει πλήρης αδιφορία πάντων και πασών, επί πάντων και πασών.Για άλλα νοιάζονται οι άνθρωποι.Και όχι γιά τις αιρέσεις.Τώρα εδώ υπάρχει και το πρόβλημα πόσοι θρησκεύουν;Λίγοι, εως ελάχιστοι'η σχεδόν ελαχιστότατοι;Πόσοι εκκλησιάζονται και πόσοι απο αυτούς είναι πιστοί;Υπάρχουν πιστοί ή δεν υπάρχουν;Μάλλον εμεις βέπουμε το δεύτερο που μάλλον είναι καί το σωστό.Αλλωστε και ο Χριστός προφήτεψε άραγε όταν ερθη στη γή θα βρή την Πίστι ή θα βρή την Πανθρησκεία που και εσύ σαν αλοίθωρος που είσαι δεν την βλέπεις;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δεν 'ξέρείς τι λες.Ηθελημένα τα γράφεις αυτά ή υπό την επήρεια παραμορφωτικών φακών;Και επί Μαξίμου του Ομολογητού δεν υπήρχε Χριστιανός.Και λοιπόν;Η αλήθεια του Κυρίου διεσώθη ή όχι;'Δικό σου θέμα είναι αν υπάρχουν πιστοί ή όχι;Ποιο είναι το πρόβλημά σου ακριβώς εδώ;Δεν είναι ακριβοδίκαια αυτά(για να μην 'πούμε κάτι παραπάνω εδώ..).Αντίβλακα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

'Ξέρεις μόνον όσα βλέπεις και αγνοείς τα υπόλοιπα.Εσύ πού δίνεις σημασία;Ενδιαφέρεσαι πραγματικά,αληθινά,αγνά;Η πίστη σου είναι οργανωσιακή;Από τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που έχουν εγκατασπείρη το διχασμό και τη διάσπασή μας,την πολυδιάσπασή μας;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ορισμός σαφής,ευκρινής,ευδιάκριτος των πραγμάτων που μας ενδιαφέρουν αμέσως και αποφασιστικώς.Άλλως πως,πλανώμεθα και πλέουμε 'στο άγνωστο,προκρίνοντας τη σύγχυση και την αδιαφάνεια με μοναδικό μας καρπό την επιφάνεια ενός ψευδοζηλωτισμού,την κατάκριση,τον εγωκεντρισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΨΕ ΑΡΧΑΙΕ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ!
ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ζηλέψαμε τη δόξα του κόσμου(,)των δαιμόνων;Αρνιέσαι να δεις τα πράγματα όπως είναι,ως έχουν;Τίποτε δεν θα μένει αναπάντητο(από εδώ τουλάχιστον),εξυπνούλη(/-α).

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα της σημερινής αίρεσης είναι η Παναίρεση του Οικουμενισμού όπως ομολογείται στο Καταστατικό του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, με τη θεωρία των Κλάδων. Αυτό το καταστατικό το έχει υπογράψει ΕΠΙΣΗΜΩΣ η Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος. Σημείωσε ότι ο πάπας ΔΕΝ το έχει υπογράψει. Ο πάπας ΑΡΝΕΙΤΑΙ να γίνει ΟΡΓΑΝΙΚΟ μέλος του Π.Σ.Ε. όπως έχει γίνει δια ΠΡΟΔΟΣΙΑ όλων των ιερών και οσίων, η Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο πάπας-φίλαρχος μέχρι τον Εωσφόρο- μετέχει στο συμβούλιο αυτό απλώς ως Παρατηρητής.
ΌΧΙ ως ΟΡΓΑΝΙΚΟ μέλος.
Από τη στιγμή που η Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος έχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ καταστατικό της Ομολογίας των Κλάδων του Π.Σ.Ε. κείμενο στο οποίο ομολογείται ότι ΚΑΜΙΑ από τις "χριστιανικές" εκκλησίες δεν έχει ΠΛΗΡΗ την Αλήθεια, αλλά όλες κατέχουν απλώς ένα ΜΕΡΟΣ ΤΗς, από εκείνη τη στιγμή Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αγκάλιασε και ΜΟΛΥΝΕ ΟΛΟΥΣ τους προσυπογράψαντες και συμμετέχοντες.

Επιθυμείτε αυτό να το κατανοήσετε, ή δεν επιθυμείτε;
Αυτό είναι το ημέτερο, αφελές ερώτημα.

amethystos είπε...

Η αίρεση είναι η παναίρεση,είναι ταυτολογία.Ο Αρειος δίδασκε ότι ο Κύριος είναι κτίσμα.Τί διδάσκει η παναίρεση καί αναιρεί τήν Σωτηρία μας;ΑΓΝΩΣΤΟ.Διότι δέν είμαστε χριστιανοί.Η γλώσσα πού χρησιμοποιείς είναι πολιτική.Καί ο Τρικαμηνάς καλεί όλους σέ αποτείχιση όπως οι αριστεροί τούς Ελληνες σέ έγερση.Ας πάει νά πεί στήν Αριζόνα ότι η αποτείχιση είναι υποχρεωτική καί ότι μαγαρίζει τόν κόσμο.Είναι πλανεμένος.

Ανώνυμος είπε...

Kαμία ταυτολογία αγαπητοί.
Η αίρεση του Οικουμενισμού ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΌΛΕΣ τις αιρέσεις του παρελθόντος και αυτές του μέλλοντος. Κηρύσσει ο Οικουμενισμός του Βαρθολομαίου και του Ζηζιούλα και του Αναστάσιου Αλβανίας, ότι ΔΕΝ υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, στο χώρο της Εκκλησίας. Λέει ότι και οι παπικοί έχουν δίκιο( γι αυτο εξάλλου και συμπροσεύχονται και ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ μαζί τους) κηρύσσει ο Οικουμενισμός του Βαρθολομαίου και του Ζηζιούλα και του Αναστάσιου, ότι και οι προτεστάντες με τις... ανδρίδες τους και τις παπαδίνες τους, έχουν δίκιο, και ότι είναι ...κρίμα να μην συγκοινωνούμε μαζί τους διότι και αυτοί είναι χριστιανικά παιδιά επιτέλους (μόνο οι Μαρτυρικοί Εσφιγμενίτες μοιάζουν "αισχροί σχισματικοί και εκτός Εκκλησίας"- τα λαμόγια του πάπα και των προτεσταντών ειναι εντός Εκκλησίας χαχα, μα ΠΟΙΟΝ νομίζουν ότι κοροϊδεύουν οι άνθρωποι;).

Ολοι αυτοί οι επί αιώνες αιρετικοί κατά τους Οικουμενιστές πιστεύουν στον ίδιο Χριστό με τους Ορθοδόξους.

Αυτή είναι η κατάπτυση Θεωρία των Κλάδων του Π.Σ.Ε. που πολλοί Μασώνοι καθηγητές θεολογικής ΑΘηνών τη διδάσκουν και στους φοιτητές τους.

Ο Οικουμενισμός δια της ψευδούς αγαπολογίας του, αποτελεί την ΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ και αν ότι αυτό ΔΕΝ το καταλαβαίνετε, τότε επιτρέψτε μου να σκεφτώ ότι ή είστε πολύ αθώοι ή τον πολύ αθώο παριστάνετε...

amethystos είπε...

Oι αμόρφωτοι νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα επειδή έχουν καλό γονίδιο.Η Σωτηρία δέν σχετίζεται μέ τόν χρόνο.ΟΎΤΕ ΜΈ ΤΆ ΠΑΡΕΛΘΌΝΤΑ,ΟΎΤΕ ΜΈ ΤΆ ΜΈΛΛΟΝΤΑ. Η εμπλοκή τού χρόνου στήν σωτηρία ανήκει στήν αίρεση τού Οικουμενισμού.Καί οι οικουμενιστές καί οι αντιοικουμενιστές ανήκουν στήν αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η φιλοφρόνηση για τα γονίδια με συγκινεί αλλά φίλε μου, νόμιζα ότι θεολογική συζήτηση κάναμε και όχι βιολογική!

amethystos είπε...

Aς κάνουμε φίλε.Είναι τό μόνο πού ευχόμαστε.Νά γίνει επιτέλους θεολογική συζήτηση σέ τούτον τόν τόπο πού τήν γέννησε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενισμός, εφόσον συνυπογράφει τη βλάσφημη θεωρία των Κλάδων του Π.Σ.Ε. εφόσον αναιρεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ της Σώζουσας Α-λήθειας της Ορθοδοξίας, αποτελεί Αίρεση καραμπινάτη, ναι, ή οχι;

amethystos είπε...

Δέν σώζει ακριβώς η Ορθοδοξία.Σώζει ο Κύριος.Πολλοί οι ορθόδοξοι λίγοι οι αδελφοί τού Κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος, βεβαίως σώζει.Αλλά όχι ένας Κύριος απροσδιόριστος. Σώζει δια των Μυστηρίων που μας παρέδωκε και μέσα από το Σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ιδρύθηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής, με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ο Κύριος είναι η Κεφαλή της Ορθοδοξίας (και Ορθοπραξίας) και εμείς οι πιστοί σε Εκείνον, συναποτελούμε το Σώμα Του, ναι, ή όχι;
Δεν μου απάντησες όμως αδελφέ.
Αποτελεί ο Οικουμενισμός όπως τον προσδιόρισα στα προηγούμενα σχόλια, αίρεση καραμπινάτη των Εσχάτων Καιρών, ναι ή όχι;

amethystos είπε...

Ο Κύριος μάς σώζει διά τής μετανοίας.Τά Μυστήρια χωρίς Μετάνοια είναι επικίνδυνα.Μάλλον έχεις ελάχιστη γνώση τού ιστοχώρου μας.Δέν πειράζει.Απλώς δέν θά μάθεις εύκολα ποιά είναι η αίρεση.Σήμερα μόνον οι αιρετικοί γνωρίζουν τήν αίρεσή τους,σάν τούς δαίμονες.Δέν μπορείς νά προσδιορίσεις τίποτε γιατί προτιμάς τόν εύκολο δρόμο καί τό κρύβεις,καί από σένα.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στα Μυστήρια είναι και το Μέγιστο Μυστήριο της Μετανοίας. Ουδεμία αντίρρηση και βεβαίως συμφωνούμε επί του θέματος.
Για να συνεχίσουμε όμως την συζήτηση-αν διαθέσουμε αυτό το κουράγιο- πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν θα επιρρίπτουμε προσωπικές μομφές ο ένας στον άλλον. Είναι μια πρακτική που εμποδίζει τα μάλα την ανεύρεση της Αληθείας. Είναι ευκολότατο στον καθένα να παριστάνει τον ανα-γνώστη της σκέψης και της ύπαρξης του συνομιλητή του. Τίποτε, ωστόσο, ω Σώκρατες, δεν φανερώνει μεγαλύτερη κενοδοξία κρυμμένη εν τω βάθει, από τούτη την αστόχαστη προβολή.

amethystos είπε...

Δέν είναι μέσα στά Μυστήρια.Είναι η προυπόθεση.Ο Κύριος είναι η άκρα ταπείνωση.Δέν κάνω καμμία υπόθεση.Τά λές μόνος σου. Ο γραπτός λόγος μάς φανερώνει.Βλέπεις δέν έχουμε τόν ίδιο Θεό.Δέν είναι ο Θεός η εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Αν μας φανερώνει ο γραπτός λόγος, τότε γιατι ο Ιησούς φανερώθηκε ως τρισδιάστατο πρόσωπο, με σάρκα και οστά και δεν μας είπε μόνον γραπτώς αυτά που που είχε να διδάξει; Γιατί μετά την Ανάσταση και μέχρι την Ανάληψη, εδίδασκε και με την προσωπική του παρουσία τους μαθητές του;"Μη την κατ'οψιν κρίνετε αλλά την δικαίαν" είπε ο Κύριος. Τα γραπτά κείμενα συνιστούν την μεγίστην παραπλάνησιν εις πλείστας των περιπτώσεων, αγαπητοί.
Μην τα απολυτοποιείτε. Υπάρχει και η Ιερά Παράδοσις και το σημείον του Τιμίου Σταυρού που δια μέσου αυτής, εις τας επομένας γενεάς παρεδόθη.

amethystos είπε...

ΕΣΈΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΦΙΛΕ.ΑΣΕ ΤΊΣ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΥΠ ΟΨΙΝ ΜΟΥ.

amethystos είπε...

Ας έχετε υπ''οψιν καί τούτο.Οταν Ελληνες ζήτησαν νά δούν τόν Κύριο,είπε.Ηλθε η ώρα νά δοξαστεί ο Υιός τού ανθρώπου.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από ''πολυδιάστατος'' έγινε τώρα...''τρισδιάστατο πρόσωπο'',φίλε;Τι είναι αυτά τα γελοία,οι γελοιότητες αυτές;Όπως λέμε...''τρισδιάστατη εκτύπωση'',δηλαδή;Γνωρίζεις τι λέγεις;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τα πράγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως είναι και ως έχουν:το ναι ναι και το ου ου.Δεν κολοκυνθολογούμε με τα της σωτηρίας της ψυχής μας.Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.freevolition.gr/apoteixisi+trikaminas.htm