Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Είμαστε ανώριμος λαός ή μας έχουν πείσει περί αυτού;

ΠΗΓΗ: Προεδρική Δημοκρατία
Η πολιτική αποτελείται από δύο παραμέτρους. Η μια είναι η διαχείριση, η άλλη όμως είναι ο φορέας αυτής της διαχείρισης. Δηλαδή ο φορέας άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Εμείς οι Έλληνες, επί δύο αιώνες τώρα, ενώ ασχολούμαστε μόνο με το είδος της διαχείρισης, κατά ένα περίεργο τρόπο ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τον ίδιο το φορέα της διαχείρισης. Ούτε και σήμερα ασχολούμαστε με αυτόν!!!
Φορείς άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, είναι εδώ και δύο αιώνες τα κόμματα. Είναι αυτά τα κόμματα που...
γνωρίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε εδώ και να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Το πολίτευμά μας είναι αυστηρά κομματοκρατικό. Εμείς είμαστε απλά ψηφοφόροι – καταναλωτές κομματικών προτάσεων (σε προγράμματα και πρόσωπα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε πολίτες – παραγωγοί πολιτικής.
Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει, τότε δεν πρόκειται επί της ουσίας να αλλάξει τίποτα. Όμως γι’ αυτό δεν μιλάει κανένα κόμμα, γιατί απλά δεν θέλει να απεμπολήσει το μερίδιο εξουσίας που απολαμβάνει. Ένα απλό παράδειγμα είναι αρκετό. Ποτέ επί δύο αιώνες στην Ελλάδα, κανένα κόμμα δεν έδωσε τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει επί ενός θέματος με δημοψήφισμα, εκτός από ελάχιστα που είχαν μοναδικό αντικείμενο το θέμα της Βασιλείας. Η επίσημη κομματική αιτιολογία είναι ότι ο λαός είναι ανώριμος. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι το αποδεχόμαστε και δεν μιλάμε κι εμείς οι πολίτες. Ακόμα και σήμερα που η χώρα και ο λαός μας βγήκαν στη διεθνή «σέντρα» του εξευτελισμού και παρουσιάζονται ως παράδειγμα προς αποφυγή, ακόμα και τώρα που καταστρεφόμαστε, κατά ένα μυστήριο τρόπο δεν μιλάμε για το θέμα ταμπού που αφορά τον φορέα που εξουσιάζει τις ζωές μας.
Περιμένουμε μοιρολατρικά να μας σώσει ο κάθε Σαμαράς, Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Καμμένος, Κουβέλης κ.λ.π. μαζί με όλες τις κληρονομικές πολιτικές φαμίλιες που σέρνουν πίσω τους, αλλά το ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι κι εμείς οι πολίτες, ούτε που το διανοούμαστε.
Και να σκεφτεί κάποιος ότι εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: