Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Οπλοποίηση του καιρού

Φοβού τα πειράματα του αμερικανικού στρατού με τον κλιματικό πολέμο, λέει ο Michel Chossudovsky.

Σπάνια αναγνωρίζεται στη συζήτηση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, ότι ο καιρός του κόσμου μπορεί τώρα να τροποποιηθεί ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αναπτύξει ικανότητες να χειραγωγήσουν το κλίμα για στρατιωτική χρήση.

Οι περιβαλλοντικές τεχνικές τροποποίησης έχουν εφαρμοστεί από τον στρατό των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο μαθηματικός των ΗΠΑ John von Neumann, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεπε κάποιες «μορφές των κλιματικού πολέμου ακόμη πέρα κάθε φαντασίας».


Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι τεχνικές σποράς νεφών χρησιμοποιήθηκαν, αρχής γενομένης από το 1967, στο πλαίσιο του σχεδίου Popeye, ο στόχος του
οποίου ήταν η παράταση της εποχής των μουσώνων και το μπλοκάρισμα των οδών εφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος της Ho Chi Minh Trail.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που επιτρέπουν επιλεκτικά να μεταβάλει τις καιρικές συνθήκες. Η τεχνολογία, η οποία τελειοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP), είναι ένα απλό εξάρτημα της Πρωτοβουλία Στρατηγικής Άμυνας - «Star Wars». Από στρατιωτικής πλευράς, το HAARP είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και μπορεί να πετύχει την αποσταθεροποίηση γεωργικών και οικολογικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο.


Η Τροποποίηση Καιρού, σύμφωνα με το αμερικανικό έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας 'AF 2025 Τελική Έκθεση', λέει ότι «προσφέρει στον μαχητή του πολέμου ένα ευρύ φάσμα δυνατών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει τον αντίπαλο. Οι δυνατότητες του περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση των πλημμυρών, τυφώνες, ξηρασίες και σεισμούς: "Η τροποποίηση καιρού θα γίνει ένα μέρος της εγχώριας και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να επιτευχθεί μονομερώς (...) Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αποτροπής. Θα έχει την ικανότητα να παράγετε βροχοπτώσεις, ομίχλη και καταιγίδες στη Γη ή ακόμα να τροποποιήσετε τον διαστημικό καιρό (...) και η παραγωγή τεχνητού καιρού είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης δέσμης [στρατιωτικών] τεχνολογιών".

Το 1977, μια διεθνή σύμβαση κυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η οποία απαγόρευσε "τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση των περιβαλλοντικών τεχνικών τροποποίησης που χρησιμοπούσαν ευρέως, με μακροχρόνιες ή πολύ σοβαρές επιπτώσεις". Καθόρισε «περιβαλλοντικές τεχνικές τροποποιήσεις» ως «κάθε τεχνική για την αλλαγή - μέσω της σκόπιμης χειραγώγησης των φυσικών διεργασιών - της δυναμικής, τη σύνθεσης ή της δομής της γης, συμπεριλαμβανομένων των έμβιων όντων, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του διαστήματος»

Ενώ η ουσία της σύμβασης του 1977 επαναβεβαιώθηκε στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής της Γης του 1992 στο Ρίο, η συζήτηση για την τροποποίηση καιρού για στρατιωτική χρήση έχει γίνει επιστημονικό ταμπού. Στρατιωτικοί αναλυτές σιωπούν για το θέμα. Οι μετεωρολόγοι δεν διερευνούν το θέμα και οι οικολόγοι επικεντρώνονται στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου βάσει του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Ούτε είναι η δυνατότητα των κλιματικών ή περιβαλλοντικών χειρισμών αποτελούν μέρος της στρατιωτικής ημερήσιας διάταξης, ενώ αναγνωρίζεται σιωπηρά, ως μέρος της ευρύτερης συζήτησης για την κλιματική αλλαγή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα HAARP

Ιδρύθηκε το 1992. Το HAARP, που εδρεύει στο Gokona, της Αλάσκα, είναι μια σειρά από υψηλής ισχύος κεραίες που μεταδίδουν μέσω της υψηλής συχνότητας, ραδιοκύματα - τεράστια ποσά ενέργειας στην ιονόσφαιρα (το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας). Η κατασκευή τους χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό των ΗΠΑ και την Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Λειτουργεί από κοινού από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, και το HAARP αποτελεί ένα σύστημα ισχυρών κεραιών ικανό να δημιουργήσει «ελεγχόμενες τοπικές τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, www.haarp.alaska.edu* το HAARP θα χρησιμοποιηθεί "για να προκαλέσει μια μικρή, τοπική μεταβολή της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, ώστε οι φυσικές αντιδράσεις να μπορούν να μελετηθούν από άλλα μέσα που βρίσκονται είτε εντός ή κοντά στο χώρο του HAARP".

Αλλά η Rosalie Bertell, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία, λέει ότι το HAARP λειτουργεί ως «ένα γιγαντιαίο σύστημα θέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ιονόσφαιρα, δημιουργώντας όχι μόνο τρύπες, αλλά και μεγάλες τομές στο προστατευτικό στρώμα που κρατά μακριά τη θανατηφόρα ακτινοβολία από το να βομβαρδίσει τον πλανήτη". Ο φυσικός Dr Μπερνάντ Ιστλουντ το αποκάλεσε «η μεγαλύτερη θερμάστρα ιονόσφαιρας που κατασκευάστηκε ποτέ».

Το HAARP παρουσιάζεται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως ένα ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά στρατιωτικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι κύριος στόχος του είναι να «προκαλέσει τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας» με στόχο την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και τη διατάραξη των επικοινωνιών και ραντάρ. Σύμφωνα με μια έκθεση από τη ρώσικη κρατική Duma "Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας πειράματα στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP και να δημιουργήσουν όπλα ικανά να σπάσουν τις γραμμές ραδιοεπικοινωνίας και εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένες σε διαστημόπλοια και πυραύλους, να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και των αγωγών πετρελαίου και αερίου, και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ολόκληρων περιοχών".

Μια ανάλυση δηλώσεων που προέρχονται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ καταδεικνύει το αδιανόητο: η συγκεκαλυμμένη χειραγώγηση των καιρικών συνθηκών, των επικοινωνιών και των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας ως όπλο παγκόσμιου πολέμου, επιτρέπει στις ΗΠΑ να διαταράξουν και να κυριαρχήσουν σε ολόκληρες περιοχές.

Η Χειραγώγηση Καιρού είναι ένα κατ'εξοχήν προειδοποιητικό όπλο. Μπορεί να στραφεί κατά των εχθρικών χωρών ή ακόμα «φιλικών εθνών», εν αγνοία τους**, να χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση των οικονομιών, των οικοσυστήματων και της γεωργίας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει τον όλεθρο στις οικονομικές και εμπορικές αγορές. Η διαταραχή στη γεωργία δημιουργεί μια μεγαλύτερη εξάρτηση από την επισιτιστική βοήθεια και τα εισαγόμενα προϊόντα, των σιτηρών από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες***.

Το HAARP αναπτύχθηκε ως μέρος της αγγλο-αμερικανική συνεργασίας μεταξύ της Raytheon Corporation, η οποία κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του HAARP, και του British Aerospace Systems (BAES). Το πρόγραμμα HAARP είναι ένα από αρκετά συνεργατικά εγχειρήματα στον τομέα των προηγμένων οπλικών συστημάτων μεταξύ των δύο γιγάντων άμυνας.

Το πρόγραμμα HAARP ξεκίνησε το 1992 από την Advanced δύναμη Technologies, Inc (APTI), θυγατρική της Atlantic Richfield Corporation (ARCO). APTI (συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας HAARP) πωλήθηκε από την ARCO στο e-Systems Inc, το 1994.

Η E-Systems, με σύμβαση με την CIA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, συνέταξε το «Σχέδιο της Ημέρας της Κρίσεως», το οποίο «επιτρέπει στον Πρόεδρο να διαχειριστεί ένα πυρηνικό πόλεμο». Στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Raytheon Corporation, μια εκ των μεγαλύτερων εργολάβων πληροφοριών στον κόσμο.

Η BAES συμμετείχε στην ανάπτυξη του προχωρημένου σταδίου της συστοιχίας κεραιών HAARP στο πλαίσιο σύμβασης του 2004 με το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών. Η εγκατάσταση των 132 πομπών υψηλής συχνότητας ανέθεσε η BAES σε θυγατρική της στις ΗΠΑ. Το έργο, σύμφωνα με μια έκθεση του Ιουλίου στη Νέα Άμυνα, ανέλαβε από η Electronic Warfare, που είναι τμήμα της BAES. Τον Σεπτέμβριο έλαβε το κορυφαίο βραβείο DARPA για τεχνικό επίτευγμα για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ενεργοποίηση της κεραιοδιάταξης του HAARP.

Το σύστημα HAARP βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και επισκιάζει κατά πολύ τα υφιστάμενα συμβατικά και στρατηγικά οπλικά συστήματα. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς, έγγραφα της Air Force δείχνουν ότι το HAARP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος. Θα περίμενε κανείς οι κεραίες ήδη να έχουν υποβληθεί σε δοκιμή ρουτίνας.

Σύμφωνα με την UNFCCC, η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC)**** έχει την εντολή «να αξιολογήσει επιστημονικά, τεχνικά και κοινωνικοοικονομικά στοιχεία για την κατανόηση της αλλαγής του κλίματος». Η εντολή αυτή περιλαμβάνει και περιβαλλοντικό πόλεμο. Η «Γεω-μηχανική» αναγνωρίζεται, αλλά οι βασικές στρατιωτικές εφαρμογές της δεν είναι ούτε το αντικείμενο της ανάλυσης της πολιτικής ή της επιστημονικής έρευνας στις χιλιάδες σελίδες των εκθέσεων του IPCC και των δικαιολογητικών εγγράφων, που βασίζονται στην εμπειρία περίπου 2.500 επιστημόνων, πολιτικών και περιβαλλοντολόγων.*****

Ο «Κλιματικός Πόλεμος» απειλεί δυνητικά το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά όλως 'τυχαία' δεν αναφέρεται στις εκθέσεις για τις οποίες το IPCC έλαβε το 2007 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο Michel Chossudovsky είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας και συντάκτης του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση, www.globalresearch.ca

Σημειώσεις SaveGeaGroup:

*Η οποία από 20 Ιουνίου 2013 έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο.

** Ή εν γνώση τους, είτε γιατί συμφωνούν με την πολιτική γραμμή συντονισμένοι στα σχέδια παγκοσμιοποίησης, είτε γιατί δεν μπορούν να αντιδράσουν.

*** Κι εδώ ακριβώς μπαίνουν και τα μεταλλαγμένα. Η Μονσάντο (αμερικανο-εβραϊκή εταιρεία διοικεί τις ΗΠΑ μαζί με μια χούφτα ακόμα εταιρείες)

**** Το IPCC χρηματοδοτείται από τον Ρόκφελερ μέσω των ιδρυμάτων του. Είναι επίσης το επίσημο όργανο του ΟΗΕ που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και προτείνει μεθόδους Γεωμηχανικής για να μας σώσει από τις καταστροφές που οι ίδιοι δημιουργούν.

***** Αναφέρεται στις ΜΚΟ που κατ' εξοχήν ελέγχονται από το σύστημα, όπως Greenpeace & WWF. Σύμφωνα με την Ατζέντα 21, ΑΥΤΕΣ είναι οι εκπρόσωποί μας και η φωνή των λαών. Σωθήκαμε...

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο Ecologist, τον Δεκέμβριο του 2007

Μετάφραση και σχόλια ©2013 SaveGeaGroup All Rights Reserved
savegeagroup.weebly.com


Πηγή     attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: