Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Του Γιώργου Θεοχάρη
Εξελίξεις αναμένονται μετά την άρνηση του ηγουμένου και του αντιπροσώπου της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου να μην παραστούν στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος δηλώνοντας "Απών" και από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έγιναν στον Άθωνα παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η απουσία της Μονής δεν δικαιολογήθηκε που σημαίνει ότι βρισκόμαστε εν όψει νέων γεγονότων....
Η Αγιορείτικη Μονή δείχνει ενοχλημένη από την τακτική του προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των μοναχών γίνονται ολοένα και εντονότερες εκφράζοντας ανησυχία για τη στάση της Μονής Κωντσαμονίτου, που ουσιαστικά τείνει να προκαλέσει νέα Μονή Εσφιγμένου!
 

agioritikovima

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτοί οι "αντάρτες" της Κωνσταμονίτου δεν προσκυνήσουν επειγόντως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μια καλή ιδέα είναι να τους βαφτίσει "καταληψίες" όπως έκανε και με τους μοναχούς της Αρχαίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Μια ακόμη καλύτερη ιδέα φαίνεται το να ιδρύσει ο κ. Βαρθολομαίος, μια "Νέα Ιερά Μονή Κωσταμονίτου", όπως έκανε και με την ίδρυση της Μαιμούς "Νέας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου".

Αν και αυτό το μέσο δεν τελεσφορήσει,από τη μεριά του Πατριάρχη, η ιδέα της επέμβασης των Μπάτσων κατόπιν της ...ευλογίας του ...Παναγιωτάτου, παραμένει...και...ο Θεός βοηθός!

Όλα δια του Θεού, αδελφέ, και εν τω Θεώ γίγνονται!
ε.π.κ.

amethystos είπε...

Οι καλόγεροι φαίνεται νά γνωρίζουν γιατί δέν είναι ευχαριστημένοι μέ τίς κινήσεις τού Βαρθολομαίου.Εσύ φαίνεσαι νά μήν γνωρίζεις.

χαλαρωσε είπε...

να δουμε τι σταση θα κρατησουν και οι διαφοροι μεγαλοσχημοι ηγουμενοι των αλλων 18 μονων. Διοτι μεχρι τωρα ειχαν το αλλοθι της Εσφιγμενου. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΥΓΕΙΗ ΣΤΑΣΗ. Και οχι με τις τριχες της Εσφιφμενου. Να ειναι καλα ο π. Αγαθων, εχει ψυχη. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗς ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥς ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που γράψατε "ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μη γνωρίζεις". Πραγματικά, δεν περίμενα να ανεβάσετε αυτό το σχόλιό μου, ούτε περίμενα να με αντιμετωπίσετε τόσο ευγενικά.Δεν θα επεκταθώ. Δεν ωφελεί.Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@χαλάρωσε
αρκεί ο π. Αγάθων της Κωνσταμονίτου να μην κόψει το μνημόσυνο του Αιρετικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Έτσι και κάνει και το κόψει τότε βέβαια και οπωσδήποτε και ανυπερθέτως θα είναι χειρότερος και από τους Εσφιγμενίτες, έτσι δεν είναι αδελφέ μου;

χαλαρωσε είπε...

οι μοναχοι οσμιζονται το προβλημα. Υπαρχει προβλημα. Το θεμα ειναι αδερφε να ορισουμε και το προβλημα, διοτι θα κατελθουμε στο στιβο ως αλλοι δον κιχωτες. Ειναι παραλογο να σκιαμαχουμε ορμωμενοι απο προβληματικες εως ψυχωτικες προσεγγισεις. Το προβλημα δεν ειναι ο πατριαρχης καθεαυτου αλλα το γεγονος οτι ψαχνουμε να βρουμε που ειναι η Εκκλησια του Κυριου. Αυτο ειναι το προβλημα μας. Αν βρουμε που εχει κρυψει την Εκκλησια ο οικουμενισμος και ολος αυτος ο κουρνιαχτος τοτε θα ξερουμε και ποιος ειναι ο εχθρος και τι ακριβως κανει. Ο Κυριος δεν αυτοκτονησε στο προσωπο ενος ακρως προβληματικου Πατριαρχη ουτε κι εμεις μαζι Του για να αρχισουμε να ψαχνουμε λυσεις ευκαιριας κανοντας αντιαιρετικη γυμναστικη. Θα ξεκαθαρισει το τοπιο και αναλογως θα πραξουμε. Αν σταματησει το μνημοσυνο ο π. Αγαθων θα το αιτιολογησει, δεν θα πεταξει ετσι για πλακα μελανι για να θολωσει το τοπιο και να ξεφυγει απο μια επιπολαια κριση, θα λαβει θεση και ενδεχομενως να εχουμε και την εναρξη του ξεκαθαρισματος του τοπιου γυρω απο τα ζητηματα του οικουμενισμου. Αν ειναι απο τον Κυριο η σταση του πατρος τοτε θα εχουμε την εναρξη ενος ωραιου αγωνα, αν οχι τοτε θα προσευχηθουμε να δωσει ο Θεος Παλαμαδες αλλιως προσευχη. Να δουμε και πως θα αντιδρασει γενικοτερα το Πατριαρχειο, αν και νομιζω οτι θα δουλεψει υπογεια διοτι δεν το συμφερει να γινει ντορος γυρω απο τετοια θεματα. Ειπαμε να δουμε τι θα κανουν και οι αλλοι ηγουμενοι, διοτι μεχρι τωρα ειχαν αμυντικη σταση. Ειπαμε αν ειναι απο τον Κυριο κατι καλο θα βγει.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

‘Γεννηθήκαμε για να προτρέχουμε και (για) να κριθούμε;Αν ο Κύριος φανερώση(τότε μόνον και τότε και μόνο).Δεν είναι ‘δικό μας θέμα.Δεν αφορά τους/τις κουρείς,τους κομμωτές και τις κομμώτριες του κόσμου.Δε στοιχηματίζουμε (‘στο) Κίνο ούτε (‘στον) Ιππόδρομο.Οι συντεταγμένες υπάρχουν αλλά εμείς,ως συνήθως,είναι που αρνούμεθα να τις παρακολουθήσουμε και ακολουθήσουμε(για το καλό μας και μόνον..).

Ανώνυμος είπε...

Τον παναθλιότατο καθηγούμενο Αγάθωνα τον είχα πνευματικό 10 χρόνια και τον ξέρω πολύ καλά, και από την καλή, και από την …ανάποδη…
Το επίσημο παρατσούκλι του στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι αντροχωρίστρα, και όχι άδικα, αφού μεταχειρίζεται κάθε είδους πνευματική πουστιά για να κουκουλώσει, (η έκφραση είναι δική του), αθώα αγόρια και κορίτσια, και να τα μαντρώσει κυριολεκτικά στα μοναστήρια του, το ανδρικό στο Αγιον Όρος και το γυναικείο στην Περαία, μη διατάζοντας ακόμα και να χωρίσει αντρόγυνα ή ζευγάρια που οδεύουν στο γάμο, όπως έκανε και στη δική μου περίπτωση.
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Παίρνει στα μοναστήρια του ακόμη και ανήλικα 16χρονα παιδιά. Αν και αμόρφωτος, εντούτοις είναι παμπόνηρος. Πουλάει αγιότητα, πνευματική κατάσταση, εμπειρία, παράδεισο, και εκμεταλλευόμενος τον γέρων Ιωσήφ τον Ησυχαστή και άλλες ιερές μορφές που πόρρω απέχει από αυτές, παριστάνει την πνευματική αυθεντία, προβάλλοντας πάνω από όλα την τυφλή εμπιστοσύνη στον γέροντα, (δηλαδή και στον εαυτό του, ως μεγάλου γέροντα με εμπειρία και χάρη), κάνοντας κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου σε κάτι χαζοχαρούμενους, ανώριμους και χαμηλής αυτοεκτίμησης ανθρώπους, τύπου π.Νικόλαου Μανώλη, που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και έχουν ανάγκη να πάρουν αξία δίπλα σε έναν ημίθεο γέροντα σαν τον Αγάθωνα, αφού έχουν την ψυχολογική ανάγκη να είναι πάντα εξαρτημένοι παθολογικά από αυτόν...
"Ο Χριστός οι Απόστολοι και η Εκκλησία" -όπως πολύ εύστοχα έγραφε ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους του αιώνα μας, ο αείμνηστος π. Αλέξανδρος Σμέμαν στο «Ημερολόγιό του», εκδόσεις «Ακρίτας», έχοντας υπόψη του περιπτώσεις ανάλογες σαν του Αγάθωνα- "ζουν» στις θλιβερές αυτές καταστάσεις, «στην σκιά του Γέροντα". .. Η θρησκευτική-πνευματική, δηλαδή, διαστροφή του Ευαγγελίου σε όλο της το μεγαλείο!.....
Ο άνθρωπος όμως δεν είναι μόνον επικίνδυνος. Είναι και αδίστακτος θεομπαίκτης. Έχει φτάσει στο σημείο μέχρι και το περιεχόμενο της εξομολόγησης των πνευματικών του παιδιών να κοινοποιεί σε τρίτους… Ούτε δηλαδή και αυτό το Άγιο και Ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως να μην σέβεται ο αθεόφοβος ιερέας, αρκεί να πετύχει τον στόχο του, να πάρει μοναχούς και μοναχές στα μοναστήρια του…
Η δε προσωπολατρία που καλλιεργεί συστηματικά στο πρόσωπό του (βλέπε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ηλίθια ποιηματάκια του π.Νικολάου Μανώλη στο διαδίκτυο, λες και είναι καμιά ερωτευμένη χαζοχαρούμενη 15άρα, ή τις δηλώσεις τύπου πρεσβυτέρας “είναι η η καταιγίδα στη ζωή μου» και άλλα φαιδρά), αλλά και όλη η εν γένει συμπεριφορά του (π.χ. τρώει μαζί με πνευματικοπαίδια του σε ταβερνάκια και στον αρσανά της Κωνσταμονίτου Παρασκευές και Νηστείες κρέας χαριεντιζόμενος ότι "το κατσικάκι το τρώω, δεν με τρώσει αυτό"), μαρτυρούν για την ανάγκη επιτέλους να ξυριστεί ο μέγας Αγάθωνας, το συντομότερο δυνατό από τους υπευθύνους Εκκλησιαστικούς άνδρες που προΐστανται, αντί με αναίδεια αυτός να τους κρίνει, γιατί ήδη πολλές ψυχές έχει στραπατσάρει ο ....άγιος καθηγούμενος, τριγυρίζοντας καθημερινά στον κόσμο και κατασπαράσσοντας τα θύματά του…

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου "ανώνυμε" , το σχόλιο που έγραψες στις 22/2/2014 παίρνει 12 με άριστα 10. Δεν έχω δει πιο μεστή αποτύπωση της διαστροφής που κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος. Τα περιγράφεις άριστα. Στενοχωριέμαι που έπεσες στα πλοκάμια του, ελπίζω πλέον να έχεις βρει την άκρη και να μην σε απομάκρυνε από το Θεό. Εγώ να προσθέσω ότι στο μοναστήρι του μοιράζει με τη σέσουλα ψυχοφάρμακα σε παιδιά (17-18 χρονών) που τον εμπιστεύτηκαν. Όταν ξυπνάνε και καταλαβαίνουν ότι έμπλεξαν με έναν τσαρλατάνο, τότε τους ταίζει με ψυχοφάρμακα για να συνεχίζει να τους κρατάει σα ζόμπι στο μοναστήρι του. Μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα πρωτοπαλλίκαρά του εκεί μέσα που είναι και τα δεκανίκια του σε ό,τι κάνει.

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε φίλε, όπως καί τόν φίλο πού μάς μίλησε πρώτος.Δύσκολες καταστάσεις. Αδιάκριτοι άνθρωποι. Στό Ορος υπάρχουν πολλοί πεσώντες.Είναι εξίσου εντυπωσιακό καί τό φαινόμενο τού παπα-Μανώλη. Ο Θεός βοηθός.