Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πού πάτε ορέ κλεφτόπουλα;

Η κρίση που έχει πιάσει την υποτιθέμενη κυβέρνηση για να μαζέψει λεφτά, δεν περιγράφεται.
Κτυπάει αλύπητα όλες τις ευαίσθητες ομάδες, με τακτικές ΚΛΕΨΙΑΣ.
ΚΛΕΒΕΙ στην κυριολεξία την μπουκιά από το στόμα των ανέργων, των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων.
Και διαβάζουμε σε δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ!

«Μισθοί, συντάξεις κατάσχονται ως… καταθέσεις
Σε κατάργηση μισθών, συντάξεων αλλά και επιδομάτων ανεργίας ή θέρμανσης προχωρούν οι τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο έπειτα
από καταιγίδα εντολών που στέλνουν οι ΔΟΥ κατ’ επιταγήν του υπουργείου.
Το ακατάσχετο που ισχύει για ποσά έως 1.000 ευρώ προσπερνάται με τη «λογική» ότι μετά την πάροδο 24 ωρών από την πίστωση του λογαριασμού το ποσό που υπάρχει θεωρείται κατάθεση και όχι μισθός, σύνταξη ή επίδομα».
Τα αρπακτικά έβαλαν στο μάτι τα «ψίχουλα» που παίρνει ο κοσμάκης για να φάει, για να πληρώσει το νοίκι του, για να πληρώσει τα φάρμακα του.
Βάζουν χέρι στα ποσά της πείνας, και αφήνουν ΟΛΟΥΣ τους μεγαλοφειλέτες, τους μεγαλοκαρχαρίες να αλωνίζουν σε βάρος του λαού.
Ο κόσμος στενάζει, η φτώχεια και η ανεργία καθημερινά «ανεβαίνουν» όλο και περισσότερο, και η «κυβέρνηση», ο ληστής με το ένα χέρι, τραβά τις σάρκες του λαού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, όπως πάντα το μεγάλο «ζόρι» των πολιτικών, ΔΕΝ είναι η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση της χώρας, αλλά οι δημοσκοπήσεις, οι καρέκλες τους, οι φουσκωμένοι μισθοί τους.
Από την μια «διαβεβαιώνουν» ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα, νέα βάρη στις πλάτες του κοσμάκη, και από την άλλη, την ίδια στιγμή, φορτώνουν το «γομάρι» με πρόσθετο βάρος.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά, αφού ο κόσμος τους αφήνει, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, και ας κάνουν και άλλα.
Και θα κάνουν κι άλλα μέχρι να μην έχει μείνει κανείς όρθιος.

Και προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, βγαίνουν και κάποιοι «διαφωνούντες» και κάνουν δηλώσεις όπως η παρακάτω!

«Το μήνυμα ότι οι βουλευτές δεν λειτουργούν στυγνά τεχνοκρατικά καθώς και ότι διαφωνούν με τη λογική των οριζόντιων μέτρων στέλνει ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με συνέντευξή του στην Κ.Ε.»
Διαφωνούν (μετά ξύπνησαν) με τα οριζόντια μέτρα, αλλά, συμφωνούν με τα… «κάθετα».

Και σε όλο αυτό το πανηγύρι του παραλογισμού, της κοροϊδίας, της εκμετάλλευσης, των δυο μέτρων και σταθμών, έχει ανθρώπους που ακόμα ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ και ΤΙ;

Εκείνους που στο όνομα των «μεταρρυθμίσεων» και της «κρίσης», διαπράττουν καθημερινές ΑΔΙΚΙΕΣ σε βάρος ενός ταλαίπωρου λαού, χειροκροτούν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τους, την καταστροφή μας.

Άνθρωποι που δεν τους άγγιξε ακόμα τίποτα, άνθρωποι που ακόμα και αν τους άγγιξε, οι παρωπίδες τους δεν τους αφήνουν να δουν την καθημερινότητα και την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ εκείνων που χειροκροτούν και υποστηρίζουν με πάθος.

Πάρτε ρε «κλεφτόπουλα» μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αλλά να είστε για ένα πράγμα σίγουροι.
Όπως παλιά κρεμαγαν τους λήσταρχους, έτσι και τώρα, πολύ σύντομα, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα σας δώσουμε αυτό που πραγματικά σας αξίζει.

Μαντέψτε ΤΙ.

Βασίλης Τσούγκαρης

kostasxan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: