Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

20131027-135900.jpg
The bondholder
Διάβαζα τις κυριακάτικες εφημερίδες και στο μυαλό μου ήρθε ένα παλαιό άρθρο, Φεβρουάριο του 2010.. στην Ολυμπία. Έψαξα να το βρω. Παραθέτω παρακάτω τις προβλέψεις.. ήμαστε σχεδόν στο τέλος.. το μόνο που απομένει είναι αυτό που προβλέπει η τελευταία πρόταση. Τίποτα τυχαίο..
«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ;
Πριν γράψω για το μέλλον της χωράς παραθέτω παρακάτω τα πιστεύω μου για την χώρα και τον λαό της.
Πρώτα από όλα μιλάμε για μια χώρα που υπάρχει για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και όταν οι άλλες σβήσουν.. είναι το πεπρωμένο και τίποτα δεν θα το αλλάξει.
Μιλάμε για ένα λαό που ίσως είναι ο μόνος στην γη που όταν μεθάει γελάει -η ψυχή του είναι φτιαγμένη από φως (άλλο αν οι συνθήκες του έβαλαν ένα περιτύλιγμα, μια φλούδα και έμαθε να προσποιείται το άτομο της ύλης και της απληστίας). Η φιλοξενία
δεν πηγάζει από απληστία και αγάπη για την ύλη. Το φιλότιμο αν το κεντρίσεις βγαίνει στην επιφάνεια γιατί υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει.
Ζούμε σε μια φύση που τα έχει όλα.. θάλασσα, βουνό, κάμπους.. μια φύση φτιαγμένη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ (δεν υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά, ψάρια, έντομα, εκτός από κανένα φίδι και σκόρπιο).
Αν δεν ήμουν Έλληνας θα ήθελα να ήμουν. Πραγματικά...
Όπως βλέπετε δεν ασπάζομαι την τωρινή ή μοντέρνα άποψη του Έλληνα. Αυτό είναι ένα αποκριάτικο κοστούμι που του φορούν αυτοί που θέλουν να τον ξεφτιλίσουν. Σε μεγάλες κρίσεις όπως αυτή που θα περάσουμε η πραγματικά ελληνική ψυχή θα δράσει.
Γιατί όλοι αυτή η προσωπική εξομολόγηση για τα πιστεύω μου; Γιατί η πρόγνωση για το τι θα εξακολουθήσει βασίζετε στην παραπάνω άποψη.
Το ΔΝΤ θα έρθει και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί από το 1947. Και ο κύριος Παπανδρέου που τους έφερε θα ακολουθήσει τις συνταγές της κατά γράμμα. Οι συνταγές αυτές θα έχουν τα έξεις αποτελέσματα – αν ο κόσμος τις επιτρέψει..
Πρώτα θα αρχίσουν οι απεργίες.
Μετά θα αυξηθεί η ανεργία.
Εργασιακά δικαιώματα θα διαλυθούν.
Συντάξεις θα πέσουν και τα γεροντάκια θα ζητιανεύουν.
Οι μετανάστες θα αρχίζουν αγριότητες.
Οι αμυντικές δαπάνες θα πέσουν.
Οι Τούρκοι θα μας βρουν αδύνατους.
Η χώρα σε κλοιό..
Και εδώ είναι η διάφορα.. ο λαός θα αντιδράσει.. θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη.. τα δεκεμβριανά θα είναι αποκριάτικο πάρτι μπροστά σ’ αυτά που θα συμβούν.. Μέχρι που θα πάει; Κάνεις δεν ξέρει..
Έχω όμως μια αίσθηση.. ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει μια επανάσταση εναντία ενός συστήματος που διοικεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 350 χρόνια. Όλοι οι λαοί έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος και όλοι περιμένουν την σπίθα. Πιστεύω ότι σαν χώρα θα ξαναγράψουμε ιστορία και μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τους Έλληνες σαν το λαό που ξαναέδωσε τα φωτά στον κόσμο. Κρίμα που ο κύριος Παπανδρέου ήταν αυτός που το άρχισε.»

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: