Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αγριος ξυλοδαρμός στο Μετρό

Με το πρόσχημα ότι η επικύρωση του εισιτηρίου δεν ήταν ευκρινής, ταλαιπώρησαν μητέρα δύο παιδιών και χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα τον άνδρα της που θέλησε να παραπονεθεί για τη συμπεριφορά τους. Η παρέμβαση της αστυνομίας αποσόβησε τα χειρότερα, ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν.
Με το πρόσχημα ότι η επικύρωση του εισιτηρίου δεν ήταν ευκρινής, ταλαιπώρησαν μητέρα δύο παιδιών και χτύπησαν στο κεφάλι και το σώμα τον άνδρα της που θέλησε να παραπονεθεί για τη συμπεριφορά τους. Η παρέμβαση της αστυνομίας αποσόβησε τα χειρότερα, ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν
→Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο ελεγκτής είναι το θύμα και δηλώνει άγνοια για την επίθεση που δέχτηκε ο Γ. Μαυρατζάκης, ενώ θεωρεί πως «είναι θέμα αστυνομίας και Δικαιοσύνης»
Του Γιάννη Μπασκάκη
Τριπλό σκίσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα πλευρά από μπουνιές και κλοτσιές. Αυτή ήταν η κατάληξη μιας, κατά τα άλλα, τυπικής ημέρας σε κάποιον σταθμό του Μετρό. Ολα ξεκίνησαν με ένα εισιτήριο, που το σημάδι της επικύρωσής του στο μηχάνημα δεν ήταν ευκρινές, και με έναν ελεγκτή που θεώρησε ότι το εισιτήριο δεν είχε «χτυπηθεί». Γρήγορα η αυθαιρεσία κάποιων υπαλλήλων του Μετρό μετέτρεψε τον σταθμό σε σαλούν της Αγριας Δύσης.
Πώς ξεκίνησε το συμβάν.........


Ηταν Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Η Φωτεινή Μερκούρη, μητέρα δύο παιδιών, δεν παρεξέκλινε από το καθημερινό της πρόγραμμα. Εφυγε το πρωί από το σπίτι της στα Πατήσια και πήγε στον σταθμό «Αττική». Από εκεί θα έπαιρνε το Μετρό για να κατεβεί στον «Αγ. Αντώνιο» στο Περιστέρι και να πάει, όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, στο κατάστημα όπου εργάζεται. Αφού έβγαλε από την τσάντα της το ένα από τα 5 εισιτήρια που παίρνει κάθε εβδομάδα, το έβαλε στο μηχάνημα προκειμένου να το επικυρώσει. Αυτή τη φορά όμως η ημερομηνία και η ώρα επικύρωσής του δεν τυπώθηκαν ευκρινώς.
Οπως εξιστορεί η Φωτεινή στην «Εφ.Συν.», ο πρώτος από τους ελεγκτές που είδαν το εισιτήριο κατά τον έλεγχο είπε ότι είναι άλλης μέρας («χτυπημένο» εδώ και 15 μέρες), ο δεύτερος ότι είναι άλλης ώρας («χτυπημένο» στη 1.00) και ο τρίτος ότι είναι άλλου μέσου μεταφοράς (λεωφορείου). «Σας ορκίζομαι ότι το χτύπησα τώρα», είπε η Φωτεινή, για να πάρει την απάντηση «πήγαινε χτύπα άλλο». «Με 500 ευρώ δουλεύω», είπε εκείνη και αρνήθηκε να επικυρώσει άλλο, ενώ η ένταση τής βγήκε σε κλάμα κι έπειτα σε κρίση πανικού. Θέλησε τότε να ενημερώσει για το ιστορικό της σχετικά με τις κρίσεις αυτές. «Τι με νοιάζει αν είσαι τρελή; Κι εγώ τρελός με χαρτί από γιατρό είμαι», απάντησε ο ελεγκτής. Κάπου εκεί η Φωτεινή πήρε τηλέφωνο τον σύζυγό της κλαίγοντας.
Ο Γιώργος Μαυρατζάκης χρειάστηκε 10-15 λεπτά για να φτάσει στον σταθμό. Εψαξε να βρει τον συγκεκριμένο ελεγκτή. Τον βρήκε σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονταν περίπου 20 υπάλληλοι του Μετρό, οι οποίοι κολάτσιζαν και κάπνιζαν. «Τι έκανες και έφερες τη γυναίκα μου σ’ αυτή την κατάσταση;» τον ρώτησε. «Εσένα τι σε νοιάζει;» απάντησε ο ελεγκτής, ενώ άρπαξε τον Γιώργο από τα χέρια και με μια απότομη κίνηση τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν.
Απειλή με χαρτοκόπτη
Ο ελεγκτής χτύπησε στα δόντια και ο Γιώργος στο κεφάλι. «Πλημμύρισα στο αίμα. Ζαλίστηκα και δεν έβλεπα σε απόσταση μισού μέτρου. Βλέποντας το αίμα με είχε πιάσει φόβος. Ξαφνικά ήρθαν από πίσω μου 5 άτομα και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές στο κεφάλι και στο σώμα», μας αφηγείται ο Γιώργος. Εκείνη την ώρα σπεύδει αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο και προσπαθεί να προστατεύσει τον Γιώργο που έχει πέσει κάτω. Εν τω μεταξύ ο ελεγκτής απειλεί κρατώντας χαρτοκόπτη και φωνάζοντας «θα σε σκοτώσω», ενώ τραβάει τη Φωτεινή από τα μαλλιά. Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι του Μετρό εκτοξεύουν βρισιές και χυδαιότητες προς τη Φωτεινή του τύπου «μωρή πουτάνα εσύ φταις που τον πήρες τηλέφωνο!». Το περιστατικό έληξε τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας.
«Το γεγονός ότι η κυρία αυτή καλεί τον σύζυγό της για να “καθαρίσει” είναι πρωτοφανές», λέει στην «Εφ.Συν.» εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. -εταιρεία στην οποία περιλαμβάνεται το Μετρό- και προσθέτει ότι «δεν της έκοψαν κλήση, απλώς της είπαν να προσέχει την επόμενη φορά».
Τι λέει η εταιρεία
Η άποψη της εταιρείας είναι ότι ο Γιώργος Μαυρατζάκης εισέβαλε στον χώρο όπου βρισκόταν ο ελεγκτής και τον χτύπησε, ενώ για τις μπουνιές και τις κλοτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι και στα πλευρά από τους ελεγκτές δηλώνει άγνοια. «Είναι θέμα της αστυνομίας τι θα βγάλει η έρευνα και της Δικαιοσύνης καθώς έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν», αναφέρει.
Μετά το περιστατικό ο Γιώργος και η Φωτεινή έκαναν έγγραφη αίτηση να τους δοθεί το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τις τελευταίες 10 μέρες, προκειμένου αφενός να φανεί το τι συνέβη εκείνη τη μέρα και αφετέρου να γίνει σαφές ότι καθημερινά η Φωτεινή επικύρωνε εισιτήριο. «Μας είπαν ότι δυστυχώς το υλικό δεν υπάρχει γιατί οι κάμερες ήταν χαλασμένες.
»Ζήτησα τότε από τον τεχνικό να μου το δηλώσει αυτό εγγράφως και τελικά το βράδυ μάς πήραν τηλέφωνο για να μας πουν ότι έγινε λάθος και το υλικό υπάρχει», αναφέρει ο Γιώργος και προσθέτει: «Ζητάμε την τιμωρία των ανθρώπων αυτών που συμπεριφέρονται έτσι στους πολίτες. Είπαν τη σύζυγό μου τρελή και μετά με χτύπαγαν τόσα άτομα». «Ζητάω το δίκιο μου γιατί είχα δίκιο και δεν με πίστευε κανένας», λέει η Φωτεινή.
g.baskakis@efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΟ : Ίσως χρειάζεται νά ερευνηθούν τά τυπικά προσόντα πού απαιτούνται για τήν συγκεκριμένη εργασία.  Χωρίς ισχυρή δικαιοσύνη καί χωρίς επάρκεια τής αστυνομίας η ιδιωτικοποίηση είναι απλώς επικίνδυνη.
Δέν προφθάσαμε νά συνηθίσουμε τήν φιλαρχία τού Έλληνα υπαλλήλου καί βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά σέ μπράβους.
Η ζωή στήν Ελλάδα παρουσιάζει πλέον καθαρά τά σημάδια κατακτημένης χώρας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Οι Έλληνες γονείς μέχρι σήμερα ακόμη μεγαλώνουν τά παιδιά τους γιά νά γίνουν καλοί άνθρωποι καί χρήσιμοι στήν κοινωνία.
Σήμερα όμως πού δέν υπάρχει κοινωνία αυτά τά καλά παιδιά  πώς θά ζήσουν;
Αμέθυστος

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η χώρα προδίδεται,εκπορθείται,οι Έλληνες αγρόν πωλούν(και ενοικιάζουν..)και ἓκαστος ἐφ’ᾧ διετάχθη(και παρετάχθη..)..

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι Έλληνες έχουν,κατ’αρχήν,αποδείξη(και το ισχυροποιούν ακόμα και σύν τῷ χρόνῳ..)πως δεν είναι,πια,λαός,ότι δεν είναι λαός,πια,και πως έχουν κατακερματισθή από την αδηφαγία και απληστία δεκαετιών(την κοσμική ηδονή που τρέφεται και ἀνακυκλοῦται/ἀνατροφοδοτεῖται για να αυτοσυντηρηθή χωρίς να προσφέρη και -χωρίς- απαιτήσεις/διεκδικήσεις δηλαδή την πορνεία και το φθόνο -ως- συνδετικούς και συνεκτικούς κρίκους και αρμούς της νέας νέας ελληνικής κοινωνίας μας της βιοποικιλότητας και της ποικιλοχρωμίας..).Μάταιος,πάλι,κόπος:τα διάφορα αυτά μέρη και τμήματα του ελλαδικού("ελληνικού";)πληθυσμού μόνον από κάποιο συνταρακτικό,συγκλονιστικό(ίσως και…"τυχαίο"..)γεγονός,γεγονός εμβελείας(και ίσως και πάλι όμως..)θα ‘μπορέσουν,’μπορεί,πρόκειται να συνετισθούν και συνέλθουν και μόνον από εκδίκηση για τα κατακλαπέντα όνειρα(που θα ‘μπορούσε να είχε κάμη τώρα ήδη μια ολόκληρη γενεά Ελλήνων ανθρώπων..)μιας ολόκληρης κατεστραμμένης ελληνικής γενεάς ανθρώπων..