Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Επί δημαρχίας Γ. Καμίνη τα πλαστά πιστοποιητικά για το «φυτώριο» παιδιών

Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από την υπόθεση που ξεκίνησε από τη συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων.
Τεράστιες γιατί επί ημερών του το πρόβλημα των πλαστών πιστοποιητικών πήρε εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα οι περιπτώσεις χορήγησης πιστοποιητικών ετεροχρονισμένων γεννήσεων να έχουν φτάσει τις 400 και αυτό μόνο για το 2013!
Μάλιστα και όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Λάρισας Κωνσταντίνος Τζανακούλης ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία νέο πληροφοριακό σύστημα, ο Δήμος Αθηναίων επιμένει να χορηγεί χειρόγραφα τις βεβαιώσεις, την ώρα που άλλοι δήμοι ζητούν και δικαστική απόφαση.
Είπε πιο συγκεκριμένα ο Κ. Τζανακούλης:
«Το μεμπτό στο Δήμο Αθηναίων είναι ότι ενώ έχουμε μπει στο καινούργιο πληροφοριακό σύστημα από τις 8 Μαΐου, αυτοί συνεχίζουν να μας στέλνουν αποσπάσματα ληξιαρχικής πράξης με το παλαιό σύστημα, όπως το λέμε εμείς χειρόγραφα», είπε ο δήμαρχος Λάρισας για να προσθέσει:
Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν έρχονταν αρκετά τέτοια αποσπάσματα και σε εμάς και σε άλλους Δήμους με Ρομά. Τότε υποβάλλαμε ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών».
Δηλαδή από τις 8 Μάιου ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει συμμορφωθεί με το νέο σύστημα και αν δεν γινόταν γνωστή η ιστορία της Μαρίας είναι άγνωστο πότε αυτό θα γινόταν, εάν γινόταν.
Έτσι και ενώ εδώ και 5 μήνες ο Δήμος Αθηναίων και ο Γ. Καμίνης ως διοικούσα αρχή υποχρεούται να μπει στο νέο σύστημα παροχής πιστοποιητικών εξακολουθεί να τα χορηγεί χειρόγραφα.
Και αντί να αναζητηθούν ευθύνες στο πρόσωπο του δημάρχου, ο τελευταίος ψάχνει να βρει τον «αποδιοπομπαίο τράγο» και ταν βρήκε στο πρόσωπο της προϊσταμένης και της διευθύντριας του ληξιαρχείου του δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τα έτη 2008-2013, από τότε, δηλαδή, που εγκαταστάθηκε μηχανογραφικό σύστημα.
Όπως προέκυψε τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δηλώσεων ετεροχρονισμένων γεννήσεων ληξιαρχικές πράξεων γεννήσεως δηλαδή με μια απλή υπεύθυνη δήλωση καθώς από τις 50 το 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό: 650 παιδία με πλαστά πιστοποιητικά από το Δήμο Αθηναίων. Ποια είναι τα παιδιά αυτά; που βρίσκονται; και ποιοι εμπλέκονται σε αυτό το "φυτώριο" αθώων παιδικών ψυχών;
Οι γεννήσεις φέρονται ότι πραγματοποιήθηκαν μέσα στα όρια του δήμου Αθηναίων ενώ ως δηλωθείς τόπος γεννήσεως εμφανίζονται οικίες κυρίως της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμίνης η πλειονότητα των δηλώσεων, δεν αφορά μόνο ένα παιδί αλλά συχνά, περισσότερα ενώ οι περισσότερες από τις μισές γεννήσεις δηλώθηκαν ως «αγνώστου πατρός».
Προκειμένου, λοιπόν, να υπάρξει… διαφάνεια όπως είπε ο Γ. Καμίνης (ή κουκούλωμα να υποθέσουμε εμείς) εκτός από την απομάκρυνση των επικεφαλής του ληξιαρχείου, προχώρησε στην απομάκρυνση και όλων των υπαλλήλων που χειρίστηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά!
Και οι ευθύνες του Δημάρχου; Που είναι; Πως τις αναλαμβάνει; Με το να διατάσει ανακρίσεις και έρευνες και να απομακρύνει υπαλλήλους;
Από ποιον έπαιρναν εντολή; Από το Δήμο Φαρσάλων; Προφανώς όχι. Με τέτοιες κινήσεις αποπροσανατολισμού ο δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να αποποιηθεί τις δίκες του σοβαρές, σοβαρότατες ευθύνες. Σοβαρότατες για το εμπόριο παιδιών, αλλά και για το όσο ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για τα υπόλοιπα παιδιά της οικογενείας τσιγγάνων που δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει η Αστυνομία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: