Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σε Διαθρησκειακό Συνέδριο στην Ινδονησία ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

ΠΗΓΗ: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Στην Ινδονησία ταξίδεψε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, από 22 έως 26 Οκτωβρίου 2013, για να συμμετάσχει στο δεύτερο διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ Σερβίας και Ινδονησίας.
(Δες ΕΔΩ για τον πρώτο διαθρησκευτικό διάλογο Σερβίας και Ινδονησίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για ενέργειες του Πατριάρχη Σερβίας: 
 

"Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας με έκπληξη πληροφορήθηκε, από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Σερβίας, την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου στην Ινδονησία και την συμμετοχή του σε Διαθρησκειακό Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της ασιατικής αυτής χώρας.
Η έκπληξη έγινε έντονη ενόχληση διότι η Εκκλησία της Σερβίας δεν ενημέρωσε για την επίσκεψη του Πατριάρχου τον τοπικό κανονικό Ορθόδοξο Μητροπολίτη.
Και η ενόχληση έγινε αγανάκτηση διότι την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας, ο Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέφθηκε χώρο ο οποίος ανήκει στην σχισματική παρασυναγωγή του καθηρημένου κληρικού Δανιήλ Μπάμπανγκ Μπυαντόρο και χοροστάτησε σε ακολουθία Εσπερινού, η οποία τελέσθηκε από σχισματικούς.
Η Ιερά Μητρόπολις Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις αντικανονικές ενέργειες του Πατριάρχου Ειρηναίου και για την εκ μέρους του απαξίωση του κανονικού Ορθοδόξου Μητροπολίτου και των κανονικών Ορθοδόξων Κληρικών που διακονούν στην Ινδονησία.
Η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ευθαρσώς ότι από έναν Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας περιμένει περισσότερη σοβαρότητα, σύνεση και πιστότητα στους Ιερούς Κανόνες".

Πηγή: Ακτίνες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είδους σχισματικοί είναι αυτοί;
Μπορείτε να δώσετε περισσότερες πληροφορίες;Πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σας, αλλά η ροή δημοσίευσης τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να τα αναγνώσουμε και να τα εννοήσουμε σε βάθος.

Ανώνυμος είπε...

Η όλη υπόθεση δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλη μια από τις πολλές διαμάχες Φαναρίου-Μόσχας για θέματα δικαιοδοσίας στην Ορθόδοξη Διασπορά.

Ο "καθηρημένος" σύμφωνα με το Φανάρι κληρικός, υπαγόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέχρι που, για άγνωστους λόγους, προσχώρησε στους Ρώσους της Διασποράς, παίρνοντας μαζί του όλες τις ενορίες και ιεραποστολές της Ινδονησίας. Το Φανάρι αντέδρασε με αδελφική "αγάπη" στην κίνηση του αυτή, δηλαδή τον καθαίρεσε.

Αυτή τη στιγμή, οι Ορθόδοξες ενορίες της Ινδονησίας υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και ΝΑ Ασίας των Ρώσων της Διασποράς. Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης θεωρεί "σχισματική παρασυναγωγή" τους Ρώσους της Διασποράς, την ίδια στιγμή όμως ο Αυστραλίας Στυλιανός και όλες οι άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες της Ωκεανίας συλλειτουργούν μαζί τους. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και σε Αμερική και Ευρώπη.

Εν έτει 2013 υπάρχουν Επίσκοποι που μας διδάσκουν πως η Σωτηρία περνάει τελικά από την "κανονικότητα". Δεν έχει σημασία που πιστεύουμε και αν πιστεύουμε, φτάνει να είμαστε "κανονικοί".

Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιε, ευχαριστώ για ενημέρωση.
Κατάλαβα. Το... άπαν είναι η "κανονικότητα".
Ευτυχώς που ο Θεός θα κάνει τις δικές Του κρίσεις όταν έρθει η Ώρα Του. Μέχρι τότε, υπομονής έχομεν χρείαν.