Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ύψωσαν την Ρωσική σημαία στο Χάρκοβο – δύο νεκροί από πυροβολισμούς ναζιστών (Βίντεο)-Η Πολωνία συνέλαβε δύο ρώσους «κατασκόπους»-Παιχνίδια πολέμου και στην Μεσόγειο θάλασσα από τους Ρώσους-Παρέλαση 5.000 πρώην Ες-Ες στη Λετονία την Κυριακή-Έκτακτη συνεδρίαση στον Ο.Η.Ε. για το δημοψήφισμα στην Κριμαία-Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ : Ταξιδιωτική οδηγία για στρατιωτικές συγκρούσεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

πηγή : Λίθος Φωτός
χαρκοβο σημαια
Ύψωσαν την Ρωσική σημαία στο Χάρκοβο – δύο νεκροί από πυροβολισμούς ναζιστών (Βίντεο).

χαρκοβο εκδιωξη ναζιΟι ναζιστές πυροβόλησαν από τα γραφεία τους, δολοφονώντας έναν ακτιβιστή και έναν περαστικό. Δείτε το βίντεο από τους πυροβολισμούς:




Τα παρακρατικά τάγματα είχαν έλθει από το Κίεβο για να βοηθήσουν τους ομοϊδεάτες τους, που είχαν εκδιωχθεί από τον τοπικό πληθυσμό στις αρχές του μήνα. Δείτε πως:


olympia.gr

Η Πολωνία συνέλαβε δύο ρώσους «κατασκόπους»

Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι που εργαζόντουσαν για λογαριασμό της Ρωσίας αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW) ανακοίνωσε την σύλληψη και την κράτηση δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για την διενέργεια κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Και οι δύο όπως πληροφορεί η πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza» είναι Λευκορώσοι, που εργάζονταν για λογαριασμό της Ρωσίας.
Για τις πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις των «Λευκορώσων κατασκόπων» ενημερώθηκαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις ειδικές υπηρεσίες, σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στα γραφεία της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (CSG).
Η στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν είναι εξουσιοδοτημένη να ενεργεί συλλήψεις στο πολωνικό έδαφος. Η κράτηση των δύο «Λευκορώσων κατασκόπων» έχει μεταφερθεί σε αυτή την υπηρεσία με ότι αυτό σημαίνει για την δράση των δύο ατόμων.
Ο μηχανισμός της σύλληψης τους ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε η πολωνική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών CSG από πηγές της στη Λευκορωσία και την Ρωσία πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με αυτά τα άτομα και τα διαβίβασε με την σειρά της στην έδρα της υπηρεσίας στην Βαρσοβία, δήλωσε ένας πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο αριθμός των κατασκόπων που κρατούνται στην Πολωνία όπως προκύπτει από τις εκθέσεις μειώνεται σταδιακά. Το 2010, συνελήφθησαν τέσσερις το 2011 -δύο το 2012- όχι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργαστεί υπέρ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, καταλήγει το δημοσίευμα.
kostasxan.blogspot.gr

Παιχνίδια πολέμου και στην Μεσόγειο θάλασσα από τους Ρώσους



Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα ξεκινήσουν « στρατιωτικές ασκήσεις» και «εκπαίδευση» πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ στις 14 Μαρτίου 2014.
Ο Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού πλοίαρχος Vadim SERGA, αποκάλυψε ότι η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής για τεχνικές μάχης με την εμπλοκή εναέριων στόχων. 
Ο ίδιος ανέφερε ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο «ναύαρχος Κουζνέτσοφ» του Βορείου Στόλου συμμετέχει στις ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi SU - 33 και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Kamov Ka - 27.
Ο πλοίαρχος Vadim SERGA αναφέρει ότι οι ασκήσεις αυτές νε μεν δεν αφορούν την ένταση με την Ουκρανία, αλλά διεξάγονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μελλοντική ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα ψηφίσει για να ενσωματωθεί και τυπικά στην Ρωσία σε δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου. Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν η δημοκρατία τους θα πρέπει να ενταχθεί στην Ρωσία η να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας.
Η άσκηση έρχεται ακριβώς την χρονική στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν στο Λονδίνο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής πριν από το δημοψήφισμα της Κριμαίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ήδη 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 300 άτομα προσωπικό στην Πολωνία για την διεξαγωγή αεροπορικής άσκησης για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ουκρανίας, ενώ το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει αεροσκάφη Awacs [εναέριο σύστημα προειδοποίησης] και αεροσκάφη σε Πολωνία και Ρουμανία, με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά την έγκριση χορηγήθηκε από τους πρεσβευτές των εν λόγω χωρών της συμμαχίας.
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Με νεοφασίστες και Ες-Ες η Δύση καταπολεμά τη ρωσική επιρροή
Παρέλαση 5.000 πρώην Ες-Ες στη Λετονία την Κυριακή, ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία
Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα. ( Πηγή: REUTERS/David Mdzinarishvili)
Το ναζιστικό μικρόβιο ταξιδεύει πέρα από την Ουκρανία, μετέδωσε το γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων DPA το απόγευμα της Παρασκευής. Αναφερόταν στην παρέλαση την οποία θα κάνουν την Κυριακή στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, άνδρες οι οποίοι στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου είχαν ενταχθεί στα Ες-Ες και πολέμησαν μαζί με τις δυνάμεις του Χίτλερ.
Στην παρέλαση, η οποία αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει 5.000 Λετονούς πρώην στρατιώτες των Ες-Ες και χιλιάδες νεοφασίστες και η οποία γίνεται την ημέρα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, θα λάβει μέρος και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ειναρς Γκιλίνσκις, αγνοώντας την απαγόρευση της πρωθυπουργού Λαϊμντότα Στραουγιούμα.
Η απάντηση του υπουργού, ο οποίος είναι από τους ηγέτες της εθνικιστικής «Εθνικής Συμμαχίας», ήταν ωμή και προκλητική: «Ενα έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τους ήρωες του δεν έχει μέλλον», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι οι «πατριώτες» που πολέμησαν με τους χιτλερικούς πολεμούσαν «τη Σοβιετική Ένωση και τους μπολσεβίκους».
Εκτακτα μέτρα ασφαλείας παίρνει η κυβέρνηση επειδή πιστεύει ότι θα αντιδράσουν στη«ναζιστική επίδειξη δύναμης» οι ρωσόφωνοι Λετονοί οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας.
ΒΗΜΑ

Έκτακτη συνεδρίαση στον Ο.Η.Ε. για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

un1Πρόταση καταδίκης του δημοψηφίσματος για τα μάτια του κόσμου από την Δύση – Αναμένεται βέτο από πλευράς Ρωσίας.
Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συνεδριάσουν εκτάκτως το Σάββατο προκειμένου να ψηφίσουν επί ενός σχεδίου απόφασης των χωρών της Δύσης, με το οποίο καταδικάζεται το δημοψήφισμα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί (17:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, ενώ οι διπλωμάτες αναμένουν ότι η Ρωσία θα ασκήσει βέτο εναντίον του σχεδίου απόφασης αυτού.
http://www.pygmi.gr

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ : Ταξιδιωτική οδηγία για στρατιωτικές συγκρούσεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα


Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες για πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων καθώς επίσης και για πιθανές αντιαμερικανικές δραστηριότητες στη Ρωσία, ενώ οι πολίτες της χερσονήσου της
Κριμαίας ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα της Κυριακής που θα κρίνει αν θα ενταχθεί η περιοχή της στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Εκδίδοντας «ταξιδιωτικό συναγερμό» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για στρατιωτικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας ή οποιασδήποτε απειλής ειδικά για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποτέλεσμα των περιφερειακών εντάσεων.
«Ωστόσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται ή εξετάζουν να κάνουν ταξίδια προς την περιοχή των συνόρων … θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις πιθανότητες για την κλιμάκωση των εντάσεων, για στρατιωτικές συγκρούσεις (τυχαία είτε εσκεμμένα) ή άλλες μορφές βίας».
Στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής – Δύσης από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου η Μόσχα έστειλε επιπλέον στρατεύματα στο Κριμαία, την Παρασκευή και επανέλαβε την απειλή της να εισβάλει σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας για να αντιμετωπιστεί η βία, όπως αυτή που σημειώθηκε στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: