Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πως το ΔΝΤ κατάφερε να εγκλωβίσει την ΕΕ και να διασύρει την Ελλάδα – Παγιδευτήκαμε εγκαταλείποντας την λύση για το χρέος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης – που έχει μετατραπεί σε αν-αξιολόγηση – έχει ένα μεγάλο νικητή, ένα μεγάλο χαμένο και ένα παρατηρητή. 

Ο μεγάλος νικητής δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι το ΔΝΤ το οποίο μπορεί να διασύρθηκε, μπορεί να χλευάστηκε, μπορεί να επικρίθηκε από την Ελλάδα αλλά στο τέλος
κατάφερε να πετύχει όλους τους στρατηγικούς του στόχους. 

Η Ελλάδα ακολούθησε μια παρελκυστική φθηνού τύπου ανώριμης πολιτικής αποδομώντας και επικρίνοντας το ΔΝΤ από το οποίο δήθεν διεκδικούσε την στήριξη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Το ΔΝΤ χρησιμοποίησε πολύ έξυπνα όλα τα όπλα που διέθετε. 

Ανέβασε τον πήχη στα 9 δισεκ. με το άρθρο του Thomsen και εν συνεχεία ξεκαθάρισε στην ΕΕ ή 9 δισεκ. μέτρα θα πάρει η Ελλάδα ή οι ευρωπαίοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα συμφωνήσουν σε μια γενναία αναδιάρθρωση. 

Η πολιτική, επικοινωνιακή και στρατηγική ελιγμών της ελληνικής κυβέρνησης απέτυχε 

Στην αρχή προσπάθησε με μια στρατηγική κεντροαφρικανικών χωρών να εκβιάσει με το προσφυγικό…

Το προσφυγικό ωστόσο μετά την Σύνοδο Κορυφής μπορεί να μην επιλύθηκε αλλά μείωσε τις προσφυγικές ροές….

Το προσφυγικό δεν μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο… 

Εκεί που η ελληνική κυβέρνηση έχασε πλήρως το παιχνίδι και από το πολιτικό stress έκανε απανωτά λάθη ήταν στην διαχείριση του ΔΝΤ. 

Οι ευφάνταστοι έλληνες πολιτικοί θεώρησαν ότι στοχοποιώντας το ΔΝΤ θα το πετούσαν εκτός του ελληνικού προγράμματος και η Ελλάδα θα έχει να κάνει με τους ευρωπαίους τους οποίους θεωρούσαν του χεριού τους…. 

Το τελικό αποτέλεσμα της αποτυχημένης στρατηγικής ήταν όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδος να είναι ρητές, γραπτές, προκαταβολικές και απαιτητές από το σύνολο των δανειστών ενώ όλα τα ανταλλάγματα να στηρίζονται σε μια δήθεν…θεωρητική συμφωνία που έχει πολλά εάν και εφόσον… 

Η Ελλάδα πίστεψε ότι με υποκλοπές μπορεί να χτίσει σοβαρή πολιτική, η χώρα διασύρθηκε διεθνώς, φάνηκε ότι είναι μια χώρα φθηνών εκβιαστών που δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να παρακολουθούμε τηλέφωνα…

Είναι πρώτη φορά διεθνώς που μια διαπραγμάτευση ξεκινάει με 3,5 δισεκ. και καταλήγει στα 9 δισεκ.

Είναι πρώτη φορά διεθνώς που ζητείται από μια χώρα προκαταβολικά να νομοθετήσει…νόμους και μέτρα που θα εφαρμοστούν αν χρειαστεί…..

Αυτό σημαίνει ότι δεν μας εμπιστεύονται…ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ.

Είναι η πολλοστή φορά που ένας διεθνής θεσμός όπως το ΔΝΤ, αναφέρει  για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ότι αν είναι ακριβή….γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε θιασώτες των λογιστικών αλχημειών.

Είναι η πρώτη φορά όπου το ΔΝΤ όχι μόνο επιβλήθηκε αλλά κέρδισε κατά κράτος. 

Το ΔΝΤ χρησιμοποίησε ως παγίδα το χρέος. 

Το δίλημμα ή 9 δισεκ. μέτρα ή μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους του ΔΝΤ προς τους ευρωπαίους δεν ήταν τυχαίο.

Το ΔΝΤ ήξερε πολύ καλά ότι οι ευρωπαίοι ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Ποιος ευρωπαίος πολίτης θέλει να πληρώσει για την Ελλάδα, πέραν των 240 δισεκ. που έχουν ήδη καταβάλλει….. με τα 3 μνημόνια; 

Γνωρίζοντας ότι οι ευρωπαίοι δεν θα δώσουν χρέος ήταν βέβαιο ότι θα περνούσε η πρόταση για 9 δισεκ. μέτρα.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη γι΄ αυτή την αποτυχία γιατί ενώ ήξερε τι θα συμβεί ακολούθησε στρατηγική καταστροφική για την ελληνική οικονομία. 

Ταυτόχρονα εγκατέλειψε κατά τρόπο απαράδεκτο την λύση για το χρέος. 

Η ελληνική κυβέρνηση φορτώθηκε 9 δισεκ. μέτρα δηλαδή φορτώθηκε το τρίτο μνημόνιο και κάβα το 4ο μνημόνιο χωρίς να επιλύσει το χρέος. 

Αυτό ονομάζεται εθνική καταστροφή. 

Παρ΄ όλα αυτά το επόμενο διάστημα με την επικοινωνιακή προπαγάνδα, με τα τεχνάσματα της ΕΚΤ και με την στήριξη ορισμένων funds που θα σπεύσουν να κερδοσκοπήσουν – θα βαφτιστούν σοβαροί ξένοι επενδυτές – θα χτιστεί ένας γυάλινος πύργος αισιοδοξίας και προσδοκιών. 

Θα ανεβάσουν το χρηματιστήριο, θα ανεβάσουν τις τιμές των ομολόγων και αυτό το σκηνικό θα το βαφτίσουν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης ενώ θα είναι απλά η κουρτίνα μιας βιτρίνας…που κρύβει το πραγματικό πρόσωπο…

Ότι η εθνική οικονομία είναι βαθύτατα άρρωστη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξεκίνησε καλά στις αρχές του 2015... έχει μετεξελιχτεί σε ένα κακέκτυπο της τραγικά λάθος πορείας που πήρε ο Σαμαράς.

Μετά την ακμή έρχεται η παρακμή αλλά είθισται στους οικονομικούς και ιστορικούς κύκλους οι διάρκειες αυτών των αλληλοδιαδεχομένων καταστάσεων να είναι μεγάλες…στην Ελλάδα καταφέραμε να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας…

Σε λίγους μήνες τα ανατρέπουμε όλα… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ το κακέκτυπο της παρακμιακής τελευταίας φάσης κατάπτωσης της διακυβέρνησης Σαμαρά δεν προσέφερε θετικές υπηρεσίες στην πατρίδα. 

Όποιος βαφτίσει την αποτυχία, επιτυχία θα πρέπει να ντρέπεται. 
Πηγή:  bankingnews.gr
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: