Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Ώστε ο Πάπας, ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος έπραξαν, όπως θα έπραττε ο Χριστός;(!!!) Η νέα εκκλησία είναι εδώ.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΙΝΕΙ "ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ":
.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Ἱστολόγιο "Κατάνυξις"

“Δεν μπορώ να σκεφτώ πως υπάχει Έλληνας και Ορθόδοξος που θα μπορούσε να πει αφήστε να πνιγούν οι πρόσφυγες” ανέφερε μεταξύ άλλων στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη & Μάκη Κούρη, που προβλήθηκε σε μαγνητοσκόπηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Contra Channel, την Τρίτη 26/04/2016.
Για την επίσκεψη Βαρθολομαίο, Φραγκίσκου, Ιερώνυμoυ στη Λέσβο είπε: «Κανεὶς δνμφισβητετν παγκοσμιότητα τογεγονότος. Τὸ ὅτι ξεκίνησαν τρεῖς Χριστιανοθρησκευτικοὶ ἡγέτες νὰ συναντηθον… ἔδωσαννα τεράστιο μήνυμα.  Ὅταν συναντνται τρες προσωπικότητες, ὅπωςΠάπας, Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης καὶ ὁ Ἀρχιεπίσκοποςθηνν, ατὸ ἔδωσενα μήνυμα σ’ ὅλο τὸν κόσμο. Θμοῦ πεῖτε· λύθηκανλα τπροβλήματα; Τουλάχιστον ὅμως εἴχαμε μιὰ χριστιανικὴ παρουσία… κι ἔδωσαννα μήνυμα στοςγέτες· “ἐπιτέλους κάντε κάτι”. Αὐτδν μπορεκανες νπεῖ ὅτι εναιποκριτικό... [σ.σ.: Ἑρμηνεύετε τγεγονότα μὲ τμάτι τονεοταξίτη κατοΟκουμενιστή, κ. Ἰγνάτιε. Βλέπετε τὰ μηνύματα ποθέλετε νὰ προπαγανδίσετε. Τὸ ἄλλο μήνυμα, ὅτι εμαστε τὸ ἴδιο αρετικοκαὶ Ὀρθόδοξοι, δν τὸ ἀντιληφθήκατε; Λέτε δντανποκρι. Τότε, γιατὶ δνκαναν κάτι παρόμοιο γινσταματήσειπόλεμος, ποὺ δημιούργησε κάποιους πρόσφυγες καὶ ἄπειρους λαθρομετανάστες γιὰ τνξυπηρέτηση τν σχεδίων τνγετν τοκόσμου τούτου;]
Δημοσιογρ.: Μερικοὶ συνάδελφοί σας μητροπολίτες διεφώνησαν.
Δημητριάδος: Τώρα ἐντάξει. Στμεγάλα γεγονότα πάντοτε θὰ ὑπάρχουν καὶ οδιαφωνίες. Ξέρετε καὶ στν Χριστὸ ὑπρχαν. Ὁ Χριστς θαυματουργοσε Σάββατο κατολέγανε, γιατί δουλεύεις τΣάββατο… Ὑπάρχουν κάποιες ἀπόψεις οἱ ὁποεςπετέλεσανντελς μειοψηφία. Δν θπρέπει νχάσουμε τνλήθεια τογεγονότος. [σ.σ.: ὭστεΠάπας, ὁ Βαρθολομαος καὶ ὁ Ἀρχιεπίσκοποςπραξαν, ὅπως θὰ ἔπραττεΧριστός;(!!!)· ἐνῶ ὅσοιπεσήμαναν τὰ παρατράγουδα, τς συμπροσευχὲς, τςποκριτικς φιέστες, ταυτίζονται (στὸ μυαλτοκ. Ἰγνάτιου κατν Οκουμενιστν) μὲ τος Φαρισαίους! Καὶ γινὰ ἀντικαταστήσουμε τπρόσωπα κανὰ ἀντιληφθομε τν τραγικότητα τῆς καταστάσεως, τοποθετεῖστε στθέση τοΠάπα Φραγκίσκου τὸν ρειο, τὸν Νεστόριο, τὸν Εὐτυχ (καὶ κάποιουςλλους αρετικος -γιὰ τὴνσορροπα τῆς πολυαιρέσεως τοῦ Παπισμοῦ μὲ κάθε μιὰ ἀπτςλλες αρέσεις) στὴ θέση τοΠατριάρχη Βαρθολομαίου τὸν Καλέκα τν Βέκκο, καὶ στν θέση τοῦ Ἀρχιεπίσκοπουερώνυμου κάποιον σὰν τν Βησσαρίωνα κι ἔχετε τν νέα Ἐκκλησία].
Δημοσιογρ.: Κάποιοι μητροπολίτες κ. ἄ. εἶπαν, μήπως ἦταν λάθοςπαρουσία Πάπα-Πατριάρχη, ὅτι προβάδισμα συνεχς εχεΠάπας.
Δημητριάδος: Ἦταν φιλοξενούμενος πρῶτα-πρῶτα. Εἶναι πολμικρπράγματα ατμπροστστγεγονός. Καὶ ἐξλλου θὰ ἔλεγατι τελικά –πιστέψτε με ἡ ταπεινὴ ἀγάπη μετράει. Θὰ ἔλεγατιπιταπεινς πήγαινε τελευταος. [σ.σ.: Νάτη, λοιπόν, καὶ πάλι τνγαπολογία. Ατ μετράει. διαφθορ τς Πίστεως, αρεση, δν χει καμι σημασία γι τος Οκουμενιστς πισκόπους! Νά, γιατ εναι Πρτος τν ρθοδόξων Βαρθολομαος: λόγ τς μεγάλης του ταπεινότητος!!!].
ναφερόμενος στὴν Πανορθόδοξη Σύνοδο μίλησε για “εμπειρία Συνόδου”· συμφώνησε μὲ τοςντι-Οκουμενιστὲς ὅτι δν πρέπει νὰ ὑπάρξει «διάσπαση καὶ σχίσμα»· εἶπετιχουν ἐργασθεῖ κορυφς τῆςρθοδοξίας πάνω σ’ αὐττθέμα· [σ.σ.: Σὰν τν κ. Ζηζιούλα, π.χ., ποὺ ομεταπατερικοθεολόγοι θεωροῦν ὡς τὸ μεγαλύτερο Ὀρθόδοξο θεολόγο τοῦ 20ου αἰῶνα καὶ ὁ κ. Ἰγνάτιος τὸν βράβευσε!].
Για το Ισλάμ είπε πως ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. “Αλίμονο αν λειτουργήσουμε με συνομωσίες” τόνισε. Για το
τέμενος στην Αθήνα είπε πως λειτουργούν πολλά παράνομα τζαμιά οπότε είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Επίσης σημείωσε με αφορμή και τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών πως δεν είναι δυνατόν μουσουλμανόπαιδαι να μην ξέρουν τι είναι τα Χριστούγεννα και γιατί χτυπούν οι καμπάνες, “Πρέπει να το μάθουν όχι για να γίνουν Χριστιανοί, αλλά για να ζήσουν καλύτερα στην Ελλάδα”, τόνισε.
Η μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό» δήλωσε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι «το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς.
Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».
Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο».
Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».
Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «χάσαμε την «κοινότητα». Είναι αυτό που έχει χάσει και η Εκκλησία πολλές φορές. Εκκλησία είναι η πρόσκληση γύρω από ένα τραπέζι να φάμε μαζί. Είναι ο Χριστός στην Αγία Τράπεζα. Παίρνω ένα ψίχουλο και μία σταγόνα, όχι για να ζήσω αλλά για να είμαι με τον Θεό. Η Εκκλησία ήταν αγάπη γύρω από μία τράπεζα, που γινόταν αγάπη σε ένα τραπέζι. Δεν γίνεται όταν κοινωνώ από ένα ποτήρι, να μην έχεις να φας εσύ και εγώ να τρώω. Στην κοινωνία γίνομαι ένα με τον συνάνθρωπό μου, που κοινωνούμε μαζί. Δεν γίνεται να είσαι ξένος και να παραμένεις ξένος για μένα. Στις μικρές εκκλησιαστικές κοινότητες, η μικρή ενορία, που συγκροτείται από τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, αναπληρώνει το κενό της κοινωνίας μας. Αν έχουμε χάσει την κοινωνία μεταξύ μας, ο ατομισμός κυριαρχεί και η μοναξιά οδηγεί στην κατάθλιψη».


.
paterikiparadosi 

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: