Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ… «ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ» ?

resized_96523-cb32264asevkiyat02Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Και οι τελευταίες προετοιμάσεις έχουν τελειώσει και τώρα περιμένουν την διαταγή για να εισβάλει ο τουρκικός στρατός στο συριακό έδαφος να καθαρίσει την περιοχή γύρω από την ζώνη ασφαλείας από όπου δέχεται αυτές τις μέρες συνεχώς επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες.»
Αυτά αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ παρουσιάζουν εικόνες από συνεχή συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία όπου αυτές τις μέρες επικρατεί κατάσταση συναγερμού.
resized_7df07-eac6738aaskerler
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι ακόμα και από τον Έβρο μεταφέρουν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Kilis, για να πάρουν μέρος στην επικείμενη εισβολή στην Συρία με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται η πόλης από το συριακό έδαφος.
Συγκεκριμένα η 102 ταξιαρχία πυροβολικού μεταφέρεται από την περιοχή του Uzunküprü της ανατολικής Θράκης με ένα τεράστιο κομβόι στην περιοχή του Kilis, μεταφέροντας ρουκέτες και ολμοβόλα που θα πάρουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Βέβαια όλα αυτά χωρίς τον «ξενοδόχο» που την περίπτωση αυτή είναι η Δαμασκός, αλλά κυρίως οι Ρώσοι που έχουν αυστηρά προειδοποιήσει την Τουρκία να μην κάνει το ατόπημα το οποίο θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Παράλληλα και οι Κούρδοι καραδοκούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής που όπως υποστηρίζουν θα γίνει για να πλήξει τις δικές τους θέσεις.
Τη ίδια ώρα οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό έντασης και στο κεντρικό Αιγαίο!
Όπως φαίνεται κάπου στην Άγκυρα έχουν ξεφύγει από κάθε λογική.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: