Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ-ΣΕΡΑΦΕΙΜ! - ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΣΙΛΟΝ - BINTEO

«Για την Εκκλησία αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν θανάσιμες καταστάσεις. 
Είναι μια συμπεριφορά αντιανθρώπινη!
Η ομοφυλοφιλία είναι μια 
τραγωδία! 
Μια σεξουαλική τραγωδία! 
Είναι ψυχοπαθολογική εκτροπή»!


blablaworldnews

ΣΧΟΛΙΟ: Δέν είναι επαρκής ο άνθρωπος καί χάνεται καί η εκκλησία πού είναι ταυτισμένη μαζί του.
Τί θά πεί, "Εμείς αγαπάμε όλους τούς ανθρώπους καί τούς δεχόμαστε όπως είναι". Στήν εκκλησία οι άνθρωποι μεταμορφώνονται καί αναγεννώνται. Τό ίδιο ισχύει καί γιά τόν κλήρο. Δέν υπάρχουν ιατροί στήν εκκλησία πού χορηγούν τό φάρμακο γιά νά θεραπεύσουν κάτι από τό οποίο πάσχουν καί οι ίδιοι. Η Εκκλησία δέν δέχεται κανέναν όπως είναι. Αυτό σημαίνει τό Μυστήριο τού Βαπτίσματος. Αυτό σημαίνει η Εκκλησία σημαίνεται εν τοίς Μυστηρίοις.

Αμέθυστος

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησια δεχεται τον καθενα οπως ειναι με σκοπο να του δειξει πως θα επρεπε να ειναι,με σκοπο ´´να μαθει τα χουγια του Θεού´´οπως ελεγε ενας σοφος και αγιος αγιορειτης προηγουμενος.
ASLAN

Μαρία Π. είπε...

Τα κανάλια στην Ελλάδα έχουν παίξει ένα πολύ βρώμικο ρόλο, και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του δράματος που ζει η χώρα, και όλης της αλλοτρίωσης και μετάλλαξης που έχει επέλθει στον ελληνικό λαό. Τι να πρωτοπούμε γι΄αυτό το πράγμα..! Μεγαλοεπιχειρηματίες καναλάρχες, διαπλεκόμενοι με το πολιτικό σύστημα και τις Τράπεζες, το τρίγωνο του διαβόλου, κοράκια που απομύζησαν και κατέστρεψαν την χώρα και τον ελληνικό λαό, υπεύθυνοι για την τρομοκρατία και το "δόγμα του σοκ" που εκμηδένισε τις αντιδράσεις για να μπορέσει να αλυσοδεθεί η χώρα, υπεύθυνοι για χιλιάδες αυτοκτονίες και αμέτρητες τραγωδίες, που ΤΙΣ ΑΠΕΚΡΥΠΤΑΝ από την δημοσιότητα, με άνωθεν εντολές..!! για να μην τα μαθαίνει ο κόσμος..
άνθρωποι που πήραν αμέτρητα "δάνεια"-δώρα του πολιτικού συστήματος για το στηρίζουν, που πήραν μεγαλοεργολαβίες με απευθείας αναθέσεις, που θα έπρεπε να είναι υπόδικοι..
αυτοί οι άνθρωποι και το επιχειρησιακό τους team, χρυσοπλήρωναν για δεκαετίες τέτοια άτομα όπως αυτά που βλέπουμε στο βίντεο για να κάνουν ΤΙ;; Να.. "ψυχαγωγούν και να ενημερώνουν τον κόσμο"..μάλιστα.. δηλ. να δηλητηριάζουν να διαστρέφουν και να κατεδαφίζουν!
Η Μενεγάκη έπαιρνε 25.000 το μήνα, έχει 4 βίλες στο Ντουμπάι. Τα ίδια έπαιρνε κάποτε και η Τατιάνα.. Τι παράγουν αυτά τα άτομα και άξιζαν τόσα χρήματα; Όταν υπάρχουν γυναίκες που προσφέρουν πραγματικό έργο απλήρωτες, στην αφάνεια, όπως αυτές που μεγαλώνουν εγκαταλελειμμένα μωρά στα χωριά SOS.
Γέμισε η τηλεόραση με.. χαζο-παρουσιάστριες και ομοφυλόφιλους.. Και θέλουν να μας περάσουν και άποψη..!!Και την περνούν! Εδώ και 2 δεκαετίες διαπαιδαγωγούν την ελληνική κοινωνία... Κάποια λίγα συγκεκριμένα άτομα.. ανάξια λόγου! Στην αρχή ο κόσμος εκπλήσσεται, μετά "ψαρώνει", και μετά αρχίζουν τα σύνδρομα "επαρχιωτισμού" "ντροπής" ... και δεν μιλάει.. μην τον πουν και οπισθοδρομικό..!
Αυτή η σαβούρα των καναλιών γέμισε τα μυαλά των Ελλήνων. "Το καφέ της Χαράς" που παίζεται συνεχώς, παρουσιάζει φυσιολογική την ομοφυλοφιλία, και όσους διαφωνούν ότι είναι ανάποδοι άνθρωποι που κάνουν μπούλινγκ. Το έργο "Κων/νου και Ελένης" με άμεσο τρόπο ταυτίζει την πίστη με την ιδιορρυθμία, την αναποδιά, την υποχονδρία, και όλα τα παράξενα.
"Η πολυκατοικία" δείχνει ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανάμεσα στα άλλα με "φυσιολογικό τρόπο"..
Τι να πρωτοθυμηθούμε;!Τις εκπομπές του Χαρδαβέλλα, της Α. Πάνια, της Ά.Δρούζα; Τους δημοσιογράφους που εξευτέλιζαν την χριστιανική πίστη και τους καλεσμένους ιερείς στα δελτία ειδήσεων, έχοντας στο άλλο παράθυρο "μεγάλους επιστήμονες";;
Αντιμετωπίζουμε ένα "τέρας", την δύναμη των ΜΜΕ, την δύναμη της εικόνας, την δύναμη του αποκλεισμού της αλήθειας.
Ο π.Ν.Μουλατσιώτης είπε ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια απαγορεύτηκε η πρόσβασή τους στα κανάλια! Και είναι γεγονός! Πολύ σπάνια υπάρχει πια καλεσμένος κληρικός ή έστω απλός πιστός σε κανάλι. Βλέπουμε εδώ, μόλις μίλησε ο μ.Σεραφείμ, αμέσως του "κόλλησαν στη μούρη" τον Σαπουτζάκη, και απ΄τον τρόπο που μιλάει.. καταλάβαμε.. δεν χρειαζόμαστε άλλες συστάσεις για το τι είναι!!
Έλεος δηλαδή! Οι περισσότεροι Έλληνες μέσα τους διαφωνούν, και έχουμε κάποια άτομα να δημιουργούν κλίμα!! Δεν πάει άλλο, να ξεσηκωθούν οι πολίτες, οι Σύλλογοι γονέων και τα εκκλησιαστικά πρόσωπα. Σε συνεργασία! Ο πόλεμος είναι πολυμέτωπος.. χρειάζονται όλοι!
Επιτρέψτε μου ακόμα να πω ότι το "Εμείς αγαπάμε όλους τούς ανθρώπους και τούς δεχόμαστε όπως είναι", αν ακούσετε πιο προσεκτικά το λέει η παρουσιάστρια, και το αποδίδει στον Χριστόδουλο (διαστρέφοντάς το φυσικά). Ο μ.Σεραφείμ λέει ότι οι αρσενοκοίτες δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού και λέει ακόμα ότι δεν πετάμε κανένα στον Καιάδα αλλά τον πάμε για θεραπεία (αυτό σημαίνει η λέξη "ψυχοπαθολογική εκτροπή").
Αυτό που βλέπουμε πάντως είναι ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει πάρα πολύ.Φτάσαμε στο μη περαιτέρω. Αν δεν αντιδράσουμε, είμαστε άξιοι του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν.

amethystos είπε...

Η ειδωλολατρεία πού αντιμετώπισε η εκκλησία καί κυριάρχησε ήταν χειρότερη. Απλώς δέν είμαστε στό ύψος μας. Ακόμη καί αυτό τό "δεν πετάμε κανένα στον Καιάδα αλλά τον πάμε για θεραπεία" ακούγεται άσχημα. Ποιοί τόν πάμε... Ποιοί δέν πετάμε... Υπάρχει μιά οικειοποίηση τού εκκλησιαστικού γεγονότος, άτοπη καί επικίνδυνη. Δέν έχει Χριστό η σημερινή εκκλησία.

Μαρία Π. είπε...

Είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε στο ύψος μας. Εννοείται ότι είμαστε ανεπαρκείς και κατώτεροι των περιστάσεων, είμαστε η γενιά της αποστασίας. Εκκοσμικευμένοι και σε πολλές περιπτώσεις μόνο με ένα περιτύλιγμα θρησκευτικότητας. Γκρεμίζονται όλα γύρω μας και εμείς στον κόσμο μας.. στην αφασία μας.. Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να συγκριθούμε με άλλες εποχές. Γίναμε (κλήρος και λαός) ένας πολύ εύκολος αντίπαλος για όλη αυτή τη δαιμονική νεοεποχίτικη επέλαση. Δεν μας έχει "για τίποτα"..
Ποιος είναι ικανοποιημένος σήμερα με τη στάση της εκκλησίας; Aπογοήτευση μόνο υπάρχει.Τα έχουμε πει και ξαναπεί χίλιες φορές.. Ο μ. Σεραφείμ, λέει τουλάχιστον κάποια πράγματα..κάνει έστω αυτό... άλλοι δεν κάνουν τίποτα. Θα θέλαμε να κάνει κι άλλα.. θα θέλαμε πιο δυνατή ομολογιακή στάση και απέναντι στα θέματα του οικουμενισμού, θα θέλαμε και άλλους να βγουν μπροστά.. θα θέλαμε αγίους ανθρώπους να καθοδηγήσουν το "μικρό ποίμνιο" που απέμεινε να αγωνιά, ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν..! Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τώρα με αυτά τα δεδομένα τι κάνουμε; Στηρίζουμε έστω και τα ψελλίσματα ή τα γκρεμίζουμε όλα; Δεν ξέρω αδέρφια που πάμε.. να μας φωτίσει ο Θεός.. Μακάρι να αφυπνιστούμε να ενωθούμε όλοι ν΄αφήσουμε για αργότερα τις μεταξύ μας διαφορές και να πολεμήσουμε τον κοινό εχθρό.
Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, αυτά είναι οι προειδοποιητικές βολές. Αλίμονο.. αν ξέραμε τι έρχεται!
Σχετικά με τη φράση που ακούγεται άσχημα, ήταν η μισή του μ.Σεραφείμ (δεν πετάμε κανένα στον Καιάδα) και η υπόλοιπη δική μου ( τον πάμε για θεραπεία) επειδή η ίδια η λέξη "ψυχοπαθολογική εκτροπή" παραπέμπει και στην αντιμετώπιση.Το έγραψα βιαστικά και δεν το εξήγησα. Φυσικά ξέρουμε όλοι ότι ο Κύριος "ποιεί τα πάντα καινά". Τα έχουμε πει πολλές φορές.
Το θέμα τώρα της ομοφυλοφιλίας το αντιμετωπίζουμε όλοι αφοριστικά γιατί μας προκαλεί και αποστροφή. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω λεπτομέρειες δηλ. τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει, και δεν μπορούμε αν δεν ξέρουμε κάτι να παριστάνουμε τους ειδικούς. Ακούω για φαρμακευτική αντιμετώπιση και ψυχολογική. Δεν ξέρω λεπτομέρειες..
Ξέρω σίγουρα ότι ο Κύριος είναι Δυνατός να κάνει τα πάντα, όχι απλώς να θεραπεύσει αλλά να κάνει τα πάντα καινά, να δημιουργήσει ένα νέο άνθρωπο, ελεύθερο από τα πάθη. Αυτό είναι και το νόημα ύπαρξης της Εκκλησίας, σαν Σώμα Χριστού, να ενώσει τον άνθρωπο με την Κεφαλή, τον Κύριο [ἐποικοδομηθέντες ἐπὶ τῷ θεμελίῳ τῶν ἀποστόλων καὶ προφητῶν, ὄντος ἀκρογωνιαίου αὐτοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, ἐν ᾧ πᾶσα ἡ οἰκοδομὴ συναρμολογουμένη αὔξει εἰς ναὸν ἅγιον ἐν Κυρίῳ· ἐν ᾧ καὶ ὑμεῖς συνοικοδομεῖσθε εἰς κατοικητήριον τοῦ Θεοῦ ἐν Πνεύματι].
Αν όμως κάποιος δεν έχει ακόμα αρκετή πίστη, ή αν πρόκειται για ένα έφηβο, ίσως χρειάζονται από τους γονείς και κάποια φάρμακα όπως και σε άλλες αρρώστιες. Δεν το ξέρω το θέμα αυτό και δεν μπορώ να λέω ανυπόστατα πράγματα. Είπα "τον πάμε για θεραπεία" με την γενική έννοια..

amethystos είπε...

Αυτή όμως η έκφραση "τον πάμε για θεραπεία" αντικατοπτρίζει τό σημερινό πρόβλημα. Τήν ταύτιση τής εκκλησίας μέ τόν κλήρο. Τήν ιεράρχηση τής εκκλησίας αναλόγως τής ιεραρχίας τής Αγίας Τριάδος.

Μαρία Π. είπε...

Mεγάλο λάθος η ταύτιση, αντίληψη παπικής προέλευσης, όπως και η ζηζιούλεια ιεράρχηση και το Πρωτείο.Οι κληρικοί είναι όπως και οι υπόλοιποι, μέλη της εκκλησίας, είτε ζωντανά που θα σωθούν είτε νεκρά που θα αποκοπούν και θα καούν.
1 Ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος ἡ ἀληθινή, καὶ ὁ πατήρ μου ὁ γεωργός ἐστι.
2 πᾶν κλῆμα ἐν ἐμοὶ μὴ φέρον καρπόν, αἴρει αὐτό, καὶ πᾶν τὸ καρπὸν φέρον, καθαίρει αὐτό, ἵνα πλείονα καρπὸν φέρῃ.
4 μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν. καθὼς τὸ κλῆμα οὐ δύναται καρπὸν φέρειν ἀφ' ἑαυτοῦ, ἐὰν μὴ μείνῃ ἐν τῇ ἀμπέλῳ, οὕτως οὐδὲ ὑμεῖς, ἐὰν μὴ ἐν ἐμοὶ μείνητε.
5 ἐγώ εἰμι ἡ ἄμπελος, ὑμεῖς τὰ κλήματα. ὁ μένων ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν αὐτῷ, οὗτος φέρει καρπὸν πολύν, ὅτι χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν.
6 ἐὰν μή τις μείνῃ ἐν ἐμοί, ἐβλήθη ἔξω ὡς τὸ κλῆμα καὶ ἐξηράνθη, καὶ συνάγουσιν αὐτὰ καὶ εἰς τὸ πῦρ βάλλουσι, καὶ καίεται.

amethystos είπε...

Καί όμως...Γιατί νά υπερασπιστεί γιά παράδειγμα ο Σεραφείμ τήν εκκλησία εφόσον είναι ανεπαρκής.... Ολόκληρη η Μητρόπολη δέν διαθέτει έναν χαριτωμένο άνθρωπο;;; Τί ρόλο παίζει ο Ιερώνυμος;;Εφόσον είναι διανοητικώς καθυστερημένος! Τί νά περιμένουμε από τόν κλήρο; Αν περίμεναν οι Μάρτυρες δέν θά υπήρχε εκκλησία. Είμαστε χλιαροί, ψαρωμένοι, εσωτερικά εγωιστές καί νάρκισσοι.

Μαρία Π. είπε...

Eντάξει αυτοκριτική μπορεί να κάνουμε όση θέλουμε, και κάνει καθένας στον εαυτό του. Από κει και πέρα πρέπει να πούμε συγκεκριμένα πράγματα.Είμαστε λίγοι και διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.Επικρατεί ένας γενικός λήθαργος στο πραγματικό περιβάλλον. Ο "θόρυβος" στο ίντερνετ γίνεται από μερικές εκατοντάδες ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια άφωνων-αδιάφορων Ελλήνων.
Φοβάμαι ότι εκτός από τις γενικές διαμαρτυρίες, κανείς δεν έχει άλλα συγκεκριμένα πράγματα να πει που θα πρέπει να γίνουν.Η κατάσταση είναι πολύπλοκη, συμπλέκονται εκτός των άλλων, και τα πολιτικά πράγματα με τα υπόλοιπα.

amethystos είπε...

Στήν ιεραρχία καταλήγουν πλέον οι χειρότεροι. Η ταύτιση τού κλήρου μέ τήν εκκλησία δέν είναι αυτοκριτική. Καταργεί τήν εκκλησία.

Μαρία Π. είπε...

Να πω κάτι σχετικά με το "Γιατί νά υπερασπιστεί γιά παράδειγμα ο Σεραφείμ τήν εκκλησία εφόσον είναι ανεπαρκής...."
Η "ανεπάρκεια" μπορεί να καταλογιστεί στον μ. Σεραφείμ σε διάφορα πράγματα όπως για παράδειγμα στα θέματα συνόδου-οικουμενισμού (αν και αυτός ίσως θεωρεί ότι είναι στα όρια να καθαιρεθεί και δεν θέλει να το τραβήξει άλλο "άχρι καιρού".. αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, εννοείται ότι θα θέλαμε πιο ξεκάθαρες αντιδράσεις, και με "ονοματεπώνυμο" όπως λέμε, όπως π.χ. έκανε με την επιστολή προς τον μονοφυσίτη).
Στο συγκεκριμένο θέμα όμως τι άλλο θα μπορούσε να τους πει;; Να τους κάνει κατήχηση για το "εκκλησιαστικό γεγονός" που γράφτηκε σε άλλο σχόλιο, το θαύμα που δημιουργεί νέο άνθρωπο; Πάνω σε ποια βάση;
Aυτές δεν δεχόταν καν ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή, επέμεναν ότι οι gay είναι μια χαρά όπως είναι, ανακάτεψαν "επιστημονικές έρευνες", Χριστόδουλο, κτλ..κτλ.. Τι να έλεγε στα συγκεκριμένα άτομα; Πολύ καλά επισήμανε ότι μέχρι το 1980 ήταν "ψυχοπαθολογική εκτροπή" και ξαφνικά αφού έπεσε το σιωνιστικό χρήμα μετατράπηκε σε "φυσική κατάσταση". Δεν υπήρχε περίπτωση σε αυτές τις συνθήκες να γίνει κάτι περισσότερο. Είναι ξεκάθαρο σε όποιον δει το βίντεο.
Τώρα σχετικά με το τελευταίο σχόλιο (8.27). Είμαστε όλοι πλήρως απογοητευμένοι με την ανύπαρκτη αντίδραση της εκκλησίας. Αλλά δεν ξέρω ποιος είναι τελικά χειρότερος και ποιος καλύτερος.Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, o Παπαφλέσσας όταν οι Έλληνες δείλιασαν τους είπε "θα περάσει ωρέ ο Δράμαλης ατουφέκιστος στον Μοριά;", τώρα κι εμείς καθόμαστε και κοιτάζουμε τον οδοστρωτήρα της ΝΤΠ που ισοπεδώνει τη χώρα και την Ορθοδοξία, και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.
Η Ιεραρχία αυτή τη στιγμή αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι σε ομηρεία, από το Πατριαρχείο και από την άθεη κυβέρνηση που έχει στο πρόγραμμα τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Ο οποίος θα γίνει ακόμα ΚΑΙ με Κ.Μητσοτάκη ή οικουμενική.
Όπως καταλαβαίνετε τελειώνουν όλα, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος με μειωμένες αποδοχές και ψευτοσυνταξιοδότηση των παλιών κληρικών χωρίς καμιά νέα πρόσληψη (ήδη δεν γίνεται), και τέλος.
Τι να πούμε τώρα ότι φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει στις εκκλησίες λάδι για τα καντήλια; Ότι προσπαθούν με πεντάλεπτα και δεκάλεπτα που αφήνει ο κόσμος να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους χιλιάδων ευρώ; Ότι τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί Ναοί έκλεισαν οριστικά, και ότι σε άλλους τόσους λειτουργούν συνταξιούχοι γέροντες ιερείς οικειοθελώς (το ξέρω πολύ καλά και από το ευρύτερο περιβάλλον μου).

Μαρία Π. είπε...

Θα μου πείτε τι είναι πιο σημαντικό η μισθοδοσία των κληρικών, τα κτήρια των Ναών και η συνέχιση της θείας λειτουργίας σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, ή το νεοεποχίτικο δηλητήριο στα σχολεία και η εξάπλωση του οικουμενισμού;
Σαφώς κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτα, θα έπρεπε να υπάρχουν κόκκινες γραμμές το λέμε και θα το λέμε συνέχεια, ο ρόλος των εκκλησιαστικών προσώπων είναι πνευματικός, η ευθύνη τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων είναι τεράστια, πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες της αλήθειας.
Απ΄τη στιγμή όμως που δομήθηκε έτσι η εκκλησία δηλ. συμπλέχθηκε με το κράτος, και έγιναν οι κληρικοί δημόσιοι υπάλληλοι, "δέθηκαν" στις απαιτήσεις του.Μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Στην Ελλάδα έχουμε 10.000 κληρικούς. Δεν κινείται φύλλο εκτός λίγων εξαιρέσεων γνωστών ανθρώπων στο διαδίκτυο. Που είναι οι σύλλογοι ιερέων; Γιατί δεν διαμαρτύρονται στα σχολεία για τα νεοεποχίτικα προγράμματα και τα καθημερινά βίντεο των τελευταίων χρόνων (από το Δημοτικό) για τον "ρατσισμό και την ομοφοβία" που ουσιαστικά προωθούν την ομοφυλοφιλία, και τον εποικισμό από μουσουλμάνους..
Ο Ιερώνυμος εκπροσωπεί "τον κλάδο του".. εκεί έχουμε φτάσει τώρα.. σε επαγγελματίες κληρικούς. Ξαφνικά "ανακαλύψαμε την Αμερική"; Αυτά δεν είναι απλές παθογένειες, είναι μια μετάλλαξη του πνευματικού χαρακτήρα της εκκλησίας, είναι μια εκκοσμίκευση.
[Ξέρουμε όμως ότι μέσα σε αυτά που ζούμε και στο χάος που έρχεται (γιατί η εκκλησία θα διαλυθεί όπως έγινε και στα κομμουνιστικά κράτη αλλά θα έρθει με "φυσικό τρόπο" όπως και η κατάρρευση της χώρας που δεν ήθελαν να γίνει άναρχα, αλλά ελεγχόμενα)..
και ενώ λοιπόν όλα γκρεμίζονται, ο Θεός ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ μέσα στις καρδιές, αυτών που "προεγνώρισε και (γι΄αυτό) προόρισε" και θα τους σώσει.]
Αυτό που θέλω να πω τελειώνοντας είναι ότι εκτός από τις διαμαρτυρίες δεν έχω ακούσει από κανένα να πει συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν, με βάση αυτά τα δεδομένα, εκτός από την γνωστή "αποτείχιση" που και αυτό είναι .. άλλο μεγάλο και αμφιλεγόμενο θέμα έτσι όπως έχει εφαρμοστεί.

amethystos είπε...

Η Εκκλησία δέν είναι εκ τού κόσμου τούτου. Ο Πειραιώς όμως είναι. Αυτό είναι τό πρόβλημα. Ας γίνει πρώτα χριστιανός καί άς βγεί μετά στό γυαλί. Γιατί καί αυτός υποφέρει πολύ άν δέν βγεί στό γυαλί καί όλοι τό πιάνουν. Είμαστε σάν παληό σινεμά καί οι παπάδες ερμηνεύουν τό παιδί τού λαού.

Μαρία Π. είπε...

Δεν ξέρω τι έχει καθένας στην καρδιά του, ούτε την πνευματική του κατάσταση ακριβώς, ούτε την πορεία του στο μέλλον και την κατάληξή του, μόνο ο Θεός είναι Γνώστης της ανθρώπινης καρδιάς και του μέλλοντος του καθενός. Καλύτερα να κρίνουμε γεγονότα Αμέθυστε και όχι καρδιές, αυτό είναι το πνευματικά σωστό, και καλό για την ψυχή μας.
Να πω και κάτι τελευταίο για να μην μένουν μισά τα προηγούμενα, ακόμα και οι 10.000 κληρικοί που τώρα είναι στην πλειοψηφία τους άφωνοι, δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι από βόλεμα ή απιστία. Πάρα πολλοί δεν ενημερώνονται, άλλοι έχουν λάθος αντίληψη για το θέμα της υπακοής στον Επίσκοπο, άλλοι είναι ακόμα μπερδεμένοι κτλ.. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή είναι κάποιος ιερέας δημόσιος υπάλληλος δεν είναι και πιστός, και πνευματικός άνθρωπος, (δεν είναι ασύμβατα αυτά εξ ορισμού).. αλίμονο.
Μέσα όμως από τα γεγονότα που θα έρθουν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, γιατί όπως είπε και ο Άγιος Παϊσιος υπάρχει το "μικρό υπόλοιπο" σε κλήρο και λαό, "η μαγιά" που θα διατηρήσει την αλήθεια. Έτσι λοιπόν θα επιτρέψει ο Θεός να γίνει ακόμα και διωγμός όπως στα κομμουνιστικά κράτη, αλλά.. "διακριτικά", για να διαχωριστεί ο σίτος από τα ζιζάνια. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Κύριο, και ας κάνουμε τον αγώνα μας, χωρίς αφοριστικούς χαρακτηρισμούς και απόλυτες κρίσεις, ειδικά όταν βλέπουμε να γίνεται έστω κάποια προσπάθεια. Να στηρίζουμε τα θετικά, γιατί έγιναν σπάνια. Δεν περισσεύει πια κανένας. Να το καταλάβουμε αδελφοί.

χαλαρωσε είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥς ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
αγαπητη μαρια επιλεγω ενα απο τα κομματια σου στην τυχη:

Στο συγκεκριμένο θέμα όμως τι άλλο θα μπορούσε να τους πει;; Να τους κάνει κατήχηση για το "εκκλησιαστικό γεγονός" που γράφτηκε σε άλλο σχόλιο, το θαύμα που δημιουργεί νέο άνθρωπο; Πάνω σε ποια βάση;
Aυτές δεν δεχόταν καν ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή, επέμεναν ότι οι gay είναι μια χαρά όπως είναι, ανακάτεψαν "επιστημονικές έρευνες", Χριστόδουλο, κτλ..κτλ.. Τι να έλεγε στα συγκεκριμένα άτομα; Πολύ καλά επισήμανε ότι μέχρι το 1980 ήταν "ψυχοπαθολογική εκτροπή" και ξαφνικά αφού έπεσε το σιωνιστικό χρήμα μετατράπηκε σε "φυσική κατάσταση". Δεν υπήρχε περίπτωση σε αυτές τις συνθήκες να γίνει κάτι περισσότερο.

Αυτο ειναι το πνευμα του Πειραιως. Μην το συμεριζεσαι. Δεν ειναι της Εκκλησιας. Ειναι χαλασμενο. Ειναι το δηλητηριο που δηλητηριασε τον τοπο μας. Το οργανωσιακο πνευμα. ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ επιστημονικου ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Δεν εχουν τρελλα μεσα τους. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΙ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΗΜΑΡΤΟΝ, ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

ο αμεθυστος τι λεει; Ο Πειραιως οφειλει να γινει χριστιανος.

Αυτο το κομματακι μας δειχνει οτι εχουμε πολυ δουλεια.
Φανταζεσαι να ειχαν αυτες οι καυμενουλες απεναντι τους το ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΑΚΩΒΟ. ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΥΓΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ.
ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ Ο ΣΕΡ. ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ. ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΛΥΣΗ. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΡΘΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΜΕΝΤΑ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ, ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ. ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΜΑΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ.

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ αδελφέ (Χαλάρωσε) σε παρακαλώ να καταλάβεις με τι πνεύμα μιλάω.Εννοείται αδελφέ μου ότι δεν υπάρχουν ιδεατές καταστάσεις, εννοείται ότι δεν είμαστε στα χρόνια των Αποστόλων ούτε των Πατέρων, εννοείται ότι ζούμε την (προφητευμένη) μεγάλη αποστασία, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Φαίνεται καθαρά από τα προηγούμενα που είπα.
Δεν έχω καμιά σχέση με οργανώσεις(καταρχήν δεν υπάρχουν εδώ που ζω) αλλά είμαι και τελείως άσχετη. Πριν 2 χρόνια έβλεπα στα σχόλια την λέξη "οργανωσιακός" και δεν ήξερα τι σημαίνει, νόμιζα ότι ήταν αλληγορική και σήμαινε "νομικιστής".

Γράφεις:"ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ. ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΛΥΣΗ. ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ."

Aπό ποιον να παρασυρθούμε αδελφέ; Eίναι αυτονόητο ότι χρειάζεται ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.Οι πιστοί είναι "βασιλείς και ιερείς". Λατρεύουν, θυσιάζουν, και μάχονται τις "μαχες του Κυρίου" με τα πνευματικά όπλα. Δεν θαυμάζουμε κανένα. Ξέρουμε τι συμβαίνει. Απλά δεν μπορούμε να πολεμούμε οτιδήποτε θετικό ακόμα και αν προέρχεται από άθεο άνθρωπο. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια πια εδώ που φτάσαμε.

amethystos είπε...

Μήν κρίνετε ίνα μήν κριθείτε; Παπαδίστικα σάν νά τά λές. Η Πίστη μας είναι αοράτων υπόστασις.Βλέπει τά αόρατα. Γνωρίζει τήν καρδιά του ο πιστός, καί όπως τά παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά τήν καρδιά τών γονιών τους αλλά αυτό δέν επηρεάζει τήν αγάπη τους, έτσι καί τά παιδιά τού Κυρίου γνωρίζουν πολύ καλά τούς "πατεράδες" τους χωρίς νά ζημιώνουν από τήν γνώση τους διότι όταν έρθει η ώρα τους θά προσπαθήσουν νά είναι πιό αληθινοί. Η καρδιά δέν γνωρίζεται μέ τήν πρώτη ματιά, ίσως ούτε καί μέ τήν δεύτερη. Αλλά μέ τήν τρίτη; Ο κλήρος οφείλει νά βλασταίνει από τόν λαό καί νά μήν είναι ουρανοκατέβατος. Δεντράκι πού μεταφυτεύεται στό χώμα τής εκκλησίας. Τά υπόλοιπα είναι ταπεινολογίες τού κόσμου τούτου.

Μαρία Π. είπε...

Eντάξει αγαπητέ Αμέθυστε, ας πιστεύει καθένας ότι θέλει για τον άλλο. Συγνώμη που δεν σου αρέσουν αυτά που λέω. Αν δεν καταλαβαίνεις με τι πνεύμα μιλάω, δεν πειράζει.. δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λοιπόν να είμαστε όλοι καλά αδελφοί, και καλή Φώτιση να έχουμε..

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε να αλλάξουμε! Δεν θέλουμε να συντρίψουμε τον Εωσφόρο μέσα μας! Ταυτιστήκαμε μαζί του, και νομίζουμε πως είναι ο αληθινός μας εαυτός, και όχι ο κυρίαρχος Γολιάθ που τον αντιπαλεύει μόνον ο ελάχιστος εν Κυρίω Δαυίδ! Γι' αυτό και αρκούμαστε στην επιφάνεια, στα φαινόμενα που πάντα ξεγελούν! Μόνο με συντετριμμένη καρδία μπορούμε να ακούσουμε εκείνους που φέρνει ο Θεός στον δρόμο μας...

amethystos είπε...

Είμαστε σέ κρίση. Βρισκόμαστε σέ ημέρες κρίσεως. Πέραν τής αμοιβαίας συνεννοήσεως, επείγει η ανίχνευση τού λάθους. Τής πληγής. Μετράει η επιστροφή στήν πηγή. Στήν αρχή. Οφείλουμε νά βάλουμε νέα αρχή μετανοίας. Η κρίση δέν λύνεται μέ τήν αναπαλαίωση. Οπως ισχυρίζεται η αποτείχιση ή τό παλαιό ημερολόγιο. Ούτε μέ τόν εκσυγχρονισμό καί τήν ανανέωση όπως ισχυρίζεται ο οικουμενισμός . Τό καλό καί τό αγαθό δέν εξελίσσονται. Πηγάζουν αίδια. Οφείλουμε νά επιστρέψουμε στήν Ζωοδόχο Πηγή.Πήραμε δρόμο αδιέξοδο καί λάθος. Καταντήσαμε μέ τήν ανοχή μας καί τήν εκκλησία έρημο χώρα. Μέχρι εδώ.

Μαρία Π. είπε...

Eπιτρέψτε μου να σας πω ακόμα κάτι αδελφοί.Αν οι Έλληνες το '21 αντί να πολεμήσουν τους Τούρκους άρχιζαν να λένε "ο Παπαφλέσσας είναι φιλόδοξος", "ο Κολοκοτρώνης θέλει να μαζέψει πλούτη" κτλ.. (λέει κάποια πράγματα ο Μακρυγιάννης, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ), θα στρεφόταν ο ένας απέναντι στον άλλο και δεν θα μπορούσαν να πολεμήσουν τους Τούρκους.Έγινε φυσικά αδελφοκτόνος εμφύλιος αλλά έγινε τουλάχιστον μετά.. και πάλι ήταν η αιτία να επανέλθουν οι Τούρκοι κτλ.. (είναι γνωστά τα γεγονότα).
Αυτή τη στιγμή μας πολεμούν θεοί και δαίμονες, οικουμενιστές και άθεοι.Ειδικά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας εμπλέκονται "επιστημονικές κοινότητες", πολιτική ορθότητα, άθεη κυβέρνηση και νεοταξίτες φιλελεύθεροι που ψήφισαν το σύμφωνο και θα κυβερνήσουν αύριο, ψυχολόγοι-θεολόγοι όπως Θερμός κ.α. έχουμε γενική αφωνία, και βγαίνει ο Σεραφείμ (με όλα τα λάθη και τα ελαττώματά του) και λέει κάποια πράγματα για τον σιωνισμό που προωθεί την ομοφυλοφιλία κ.α. και αντί να πούμε "καλά έκανε" λέμε "θέλει να βγει στo "γυαλί", είναι φιλόδοξος"..
Έλεος δηλαδή βρε αδέρφια.. Ακόμα κι έτσι να είναι δεν πρέπει να χαρούμε που ακούστηκε μια αλήθεια; Λέτε για τους Αγίους Παϊσιο και Πορφύριο.. Να μου επιτρέψετε να αμφιβάλω αν θα δεχόταν οι χαζοπαρουσιάστριες και από αγίους ανθρώπους την αλήθεια. Η δουλειά τους είναι να προωθούν κάποια πράγματα και επιπλέον είναι ταυτισμένες με το νεοεποχίτικο πνεύμα.
Και να πω ακόμα ότι σ΄αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να προχωράμε με το "ή όλα ή τίποτα". Ισχύει αυτό στο θέμα της πίστης, συμφωνώ, εκεί δεν αλλάζεις ούτε κεραία, αλλά εδώ τώρα έχουμε πόλεμο και δεν μπορούμε να λέμε ότι επειδή δεν είσαι άγιος σε απορρίπτω ή βλέπω τα πάντα καχύποπτα και τα κατηγορώ.Αν κάποιος πει αλήθειες πρέπει οι αλήθειες να στηριχθούν.
Δεν έχουμε Αγίους Παϊσίους και Πορφυρίους, να το καταλάβουμε. Δυο-τρεις αντιστέκονται στην Ιεραρχία. Ας τους στηρίξουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Όλοι θέλουμε να ηγηθούν άγιοι άνθρωποι. Ίσως σηκώσει ο Θεός πιστούς ανθρώπους, μπορεί να αναδειχθούν νέοι μάρτυρες. Μέχρι τότε όμως ας στηρίξουμε ότι είναι θετικό. Εδώ φτάσαμε τώρα να επαινούμε ακόμα και τον Τραμπ.
Ο μ. Σεραφείμ έχει πει πολλές αλήθειες που δεν τόλμησε άλλος, για μασονία-σιωνισμό, λέσχη Μπίλντερμπεργκ, corpus christi, ομοφυλοφιλία.. έχει φάει μηνύσεις από νεοταξίτες πολιτικούς, και μέλη Ρόταρυ κτλ.. Ακόμα και αν είναι φιλόδοξος, οφείλουμε να στηρίζουμε την αποκάλυψη της αλήθειας. Αν πάλι δεν θέλουμε ας αναλογιστούμε και την δική μας ευθύνη.

amethystos είπε...

Λέει πράγματα πού λένε όλοι. Στά καίρια τής πίστεως τηρεί στάση πολύ ύποπτη. Εάν πούμε ότι ο Σεραφείμ είναι επίσκοπος, αυτό δέν είναι αλήθεια, είναι εμφανές καί αυτονόητο. Η αλήθεια είναι άλλο πακέτο. Δέν μάχεται τόν οικουμενισμό πού καίει τό σπίτι του. Αλλά τούς Μασόνους, τούς Εβραίους. Παίρνει τήν μπουκιά από τό στόμα τών Αττικών Νέων. Είναι μεγαλοπρεπής στόν τρόπο, αλλά δέν γοητεύει τούς πάντες. Στά θέματα τής πίστης είναι ανύπαρκτος. Πρέπει νά σκεφτόμαστε πιστά όχι θετικά. Αυτή τήν στιγμή έχουμε δυό τρείς κληρικούς όπως τόν Ζήση, τόν Ιερόθεο Βλάχο καί τόν Πειραιώς οι οποίοι κοροιδεύουν τόν κόσμο. Οποιος θέλει κοροιδεύεται.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ .ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ,ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ.ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΧΑΖΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΕΣ,ΑΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΛΙΓΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.ΙΕΡΕΑΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ,ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ.ΣΤΟ F/B ΟΙ ΓΟΧ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.ΛΑΘΟΣ ΒΗΜΑ=ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΥΚΑΙΡΩΣ-ΑΚΑΙΡΩΣ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΑΠΟΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΥ''ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ,ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ''
ΕΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ''ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΒΗΜΑ''
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ''ΠΑΛΑΒΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ''
ASLAN

amethystos είπε...

Μετά τόν Σεραφείμ τό χάος; Δέν διαθέτει χαριτωμένους πιστούς η Μητρόπολη;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΜΕΘΥΣΤΕ
ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ?
ΘΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.
ASLAN

amethystos είπε...

Ακριβώς αυτό είναι φίλε. Νέκρωσε η εκκλησία μέ τήν κατάληψη τών παπάδων.Τά χαρίσματα δίνονται γιά τήν οικοδομή τής εκκλησίας ή δέν δίνονται όπως σήμερα γιά νά μήν υποφέρουν οι πιστοί περισσότερο στήν δικτατορία τού κλήρου. Καί εκκλησία δέν οικοδομείται πιά.

χαλαρωσε είπε...

γνωριζουμε την ζημια που κανουν οι παλαιοημερολογητες και δει οι εσφιγμενητες. Οι ανθρωποι ειναι εκτος τοπου και χρονου. Ειναι το μελλον των αποτειχισμενων. Εχουν διασυρει και παρασυρει τα παντα. ΜΑΤΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ή ΠΟΥ ΣΥΜΠΡΑΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ Ή ΟΛΑ. ΑΠΟ ΔΟΞΑ ΣΕ ΔΟΞΑ. ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΑΛΙΜΟΝΟ. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΜΕΣΩΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΟΚ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΕΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥς ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λες για ''αποστασία'' ,κα.Παπαδάκη,τι θέλεις να πεις;Ότι είναι η εποχή του Αντιχρίστου,όπως λέει ο π,Μάξιμος Βάρβαρος;;Που λέει για αποστασία η Αγ.Γραφή;;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ....ΑΛΒΙΩΝΑΣ!!!! ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ...Αμεθυστος!!!!!
χθες ήταν από το μπλογκ του Οδυσσέα.



Καλά Ο μητροπολίτης Σεραφείμ σας έφταιξε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; ;

amethystos είπε...

Εμείς είμαστε δημιουργικοί καί στό βρίσιμο. Δέν παπαγαλίζουμε. Βαρετό ανθρωπάριο προσπαθεί νά μπεί στήν εξελικτική αλυσσίδα τού Δαρβίνου μπάς καί γίνει άνθρωπος. Στή σειρά , στή σειρά , προηγείται τό παλαιό καί έπεται η αγέλη τού Τρικαμηνά.

amethystos είπε...

3.34 Τά κινήματα τής Νέας Εποχής στά οποία εγγράφεται καί η συγχρονη ομοφυλοφιλία, έχουν στόχους συγκεκριμένους. Σήμερα υπάρχει ωμοφυλοφιλία. Κυριαρχεί η ωμοφαγία, η χορτοφαγία. Καταργείται τό Προμηθεικό πύρ τό οποίο μαγείρευε καί εξανθρώπιζε τίς πληροφορίες τών αισθητηρίων. Καταργείται η σκέψη καί κηρύσσεται εκτός νόμου. Σήμερα οι πληροφορίες μηρυκάζονται στήν μνήμη καί αποθηκεύονται ώς έχουν. Καί οι αγελάδες πνίγονται στήν μελαγχολία τους διότι οι άνδρες τους είναι βόδια.

Μαρία Π. είπε...

12.36
Μου ξανάκανες την ίδια ερώτηση και την θεώρησα ρητορική (είσαι μάλλον ο "Σάχαρ";) γι΄αυτό δεν απάντησα.

"Που λέει για αποστασία η Αγ.Γραφή;;;"

Β' Επ. προς Θεσσαλονικείς Απ.Παύλου
Ἐρωτῶμεν δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, ὑπὲρ τῆς παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡμῶν ἐπισυναγωγῆς ἐπ᾿ αὐτόν, εἰς τὸ μὴ ταχέως σαλευθῆναι ὑμᾶς [...] μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.


"Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, μέ τή λέξη ἀποστασία ἀναφέρεται στούς πιστούς. Οἱ πιστοί ἀποστατοῦν καί ὄχι οἱ ἄπιστοι, οἱ ἄθεοι καί οἱ αἱρετικοί. Αὐτοί εἶναι ἤδη ἀποστάτες, ἔχουν ἤδη λιποτακτήσει καί ἀποστατήσει.
Ἀποστασία λοιπόν, εἶναι κυρίως ἡ ἀπομάκρυνση καί ἀποσκίρτηση τῶν πιστῶν, ἀπό τό δρόμο τῆς Ἀλήθειας, τοῦ Θεοῦ καί τῆς Ἐκκλησίας Του."


(Ο.Τ.», ἀριθμ. φύλ. 1635)

«Ὅλα ὅσα συμβαίνουν γύρω μας μαρτυροῦν, χωρίς καμμία ἀμφιβολία, ὅτι ζοῦμε καιρούς ἐσχάτους, καιρούς χαλεπούς καί ἀποκαλυπτικούς. Ἡ ἀποστασία τῶν ἀνθρώπων ἀπό τόν Θεό καί τό Νόμο Του ἔχει πλέον γενικευθῆ, ἔχει ἀγκαλιάσει ὁλόκληρο τόν χριστιανικό κόσμο καί ἔχει πλέον λάβει κατακλυσμιαῖες διαστάσεις. “Ὥσπερ αἱ ἡμέραι τοῦ Νῶε” εἶναι οἱ ἡμέρες μας. Καί πολύ χειρότερες. Διότι ἐπί Νῶε, μπορεῖ οἱ ἄνθρωποι νά εἶχαν γίνει “σάρκες”, δέν ἐπαντρεύοντο μεταξύ τους ὅμως οἱ ὁμοφυλόφιλοι, οὔτε υἱοθετοῦσαν παιδιά!
Ἀπό ὅλα τά σημεῖα τῆς γῆς, οἱ εἰδήσεις εἶναι ἄσχημες, ἀπαισιόδοξες, ἀρνητικές. Τά μηνύματα δυσοίωνα. Ἡ ἀνθρωπότητα ψυχορραγεῖ. Μόνον ἀναίσθητες καί πωρωμένες ψυχές δέν ἀκούουν τόν ἐπιθανάτιο ρόγχο της.
Αὐτή ἡ ἀποστασία δέν εἶναι σάν τίς ἄλλες. Οἱ ἄλλες ἦταν μικρές. Αὐτή εἶναι μεγάλη. Οἱ ἄλλες ἦταν τοπικές. Αὐτή εἶναι παγκόσμια. Οἱ ἄλλες (οἱ περισσότερες) ἔγιναν πρό Χριστοῦ, πρίν κηρυχθῆ ἡ ἀλήθεια τοῦ Εὐαγγελίου στόν κόσμο.
Αὐτή γίνεται μετά Χριστόν, μετά τήν λυτρωτική θυσία τοῦ Θεανθρώπου ἐπάνω στόν Σταυρό. Πρόκειται γιά τήν μεγαλύτερη μετά Χριστόν ἀποστασία, τά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τῆς ὁποίας πείθουν, ὅτι αὐτή εἶναι ἡ ἀποστασία, γιά τήν ὁποία προφήτευσε ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ὅτι θά προηγηθῆ τῆς ἐμφανίσεως τοῦ Ἀντιχρίστου καί τῆς Β΄ Παρουσίας τοῦ Χριστοῦ. (Β’ Θεσ. β’, 3)
Ἡ ἀποχριστιανοποίηση τῶν χριστιανικῶν ἐθνῶν, ὁ ἐπάρατος Οἰκουμενισμός, ἡ ἐγκαθίδρυση μίας πανθρησκείας ἤ ὑπερθρησκείας, τήν ὁποίαν ἐπαγγέλλεται ἡ Νέα Ἐποχή, ὁ πανσεξουαλισμός, τά διαζύγια, οἱ ἀμβλώσεις, ἡ πρωτοφανής διαφθορά, εἶναι μερικά μόνο ἀπό τούς δηλητηριώδεις καρπούς, πού κρέμονται ἀπό τό σαπρό τῆς ἀποστασίας αὐτῆς δένδρο.
Τό μυστήριο βέβαια τῆς ἀνομίας ἐνεργεῖται ἤδη ἀπό τήν ἐποχή τῶν Ἀποστόλων (Β’ Θεσ. β’, 7). Στίς ἡμέρες μας, ὅμως, ἀποκορυφώνεται. Οἱ δηλητηριώδεις καρποί κόβονται, τυλίγονται μέ χρυσό περιτύλιγμα καί προσφέρονται μέ θρασύτητα στόν ἐν πολλοῖς ἀνυποψίαστο κόσμο. Καί αὐτός τούς δέχεται, τούς ξετυλίγει καί τούς γεύεται. Ἡ γεύση τους, ὅμως, εἶναι πικρή καί πολλοί τούς ἀποστρέφονται καί τούς πετοῦν. Ἔχουν ἀκόμη κάποια ἀντισώματα. Μπορεῖ νά μή φλογίζονται ἀπό πίστη σήμερα οἱ περισσότερες ψυχές, παραμένει, ὅμως, ἄσβεστη μία σπίθα μέσα τους. Αὐτή τή σπίθα προσπαθοῦν σήμερα νά σβήσουν πολλοί μικροί ἀντίχριστοι, οἱ ὁποῖοι προετοιμάζουν τήν ὁδό γιά τόν ἐρχομό τοῦ μεγάλου Ἀντιχρίστου..."

Μαρία Π. είπε...

Οι Εβραίοι όταν ζητούσαν να σταυρωθεί ο Κύριος είπαν "το αίμα Του επάνω μας και στα παιδιά μας". Το 70 μ.Χ. Ο Τίτος ισοπέδωσε την Ιερουσαλήμ όπως προείπε ο Κύριος.

20 ὅταν δὲ ἴδητε κυκλουμένην ὑπὸ στρατοπέδων τὴν ῾Ιερουσαλήμ, τότε γνῶτε ὅτι ἤγγικεν ἡ ἐρήμωσις αὐτῆς.
21 τότε οἱ ἐν τῇ ᾿Ιουδαίᾳ φευγέτωσαν εἰς τὰ ὄρη, καὶ οἱ ἐν μέσῳ αὐτῆς ἐκχωρείτωσαν, καὶ οἱ ἐν ταῖς χώραις μὴ εἰσερχέσθωσαν εἰς αὐτήν,
22 ὅτι ἡμέραι ἐκδικήσεως αὗταί εἰσι τοῦ πληρωθῆναι πάντα τὰ γεγραμμένα.
23 οὐαὶ δὲ ταῖς ἐν γαστρὶ ἐχούσαις καὶ ταῖς θηλαζούσαις ἐν ἐκείναις ταῖς ἡμέραις· ἔσται γὰρ τότε ἀνάγκη μεγάλη ἐπὶ τῆς γῆς καὶ ὀργὴ τῷ λαῷ τούτῳ,
24 καὶ πεσοῦνται στόματι μαχαίρας, καὶ αἰχμαλωτισθήσονται εἰς πάντα τὰ ἔθνη, καὶ

῾Ιερουσαλὴμ ἔσται πατουμένη ὑπὸ ἐθνῶν ἄχρι πληρωθῶσι καιροὶ ἐθνῶν.

Οι Εβραίοι επανήλθαν και ίδρυσαν το κράτος του Ισραήλ το 1948.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ 1948 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΟΗΕ (αρχή παγκόσμιας διακυβέρνησης) ΚΑΙ ΤΟ ΠΣΕ (αρχή ένωσης Ορθοδοξίας με την πανσπερμία των αιρέσεων).ΤΥΧΑΙΟ;;

Ο 20ος αιώνας περιλαμβάνει όλα τα προφητευμένα γεγονότα από τον Κύριο που δεν υπήρξαν σε καμιά άλλη εποχή:
2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι (ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· 8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων.

Πεντηκοστιανή "κίνηση", "έκχυση "αγίου" πνεύματος" σε Αμερική και Ευρώπη και δημιουργία εκατοντάδων δαιμονικών αιρέσεων ( καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς)

καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν.

3 μεγάλες κοσμοθεωρίες που κατευθύνουν την ανθρωπότητα που με αυτές ο διάβολος χτύπησε τις 3 αρετές του ησυχασμού (ακτημοσύνη, αγνεία, υπακοή):
μαρξισμός που δέχεται σαν μοναδική πραγματικότητα την ύλη και μοναδικό ζητούμενο τα υλικά αγαθά(με μετεξέλιξη τον πολιτιστικό μαρξισμό ή πολιτική ορθότητα),
φροϋδισμός που συνδέει όλες τις ανθρώπινες ενέργειες με τα σεξουαλικά ένστικτα και την ικανοποίησή τους,
αθεϊστικός υπαρξισμός που διατυπώθηκε κυρίως από τον Σαρτρ, που βλέπει την ύπαρξη του ανθρώπου παράδοξη, τραγική, χωρίς σκοπό, (άρα ας φάγωμεν και ας πίωμεν αύριο γαρ αποθνήσκωμεν), και την ελευθερία μια καταδίκη αφού έχει αντίτιμο την αγωνία για την ορθότητα των επιλογών (άρα "δημιουργούμε" τον "ατομικό νόμο" και την "υποκειμενική αλήθεια").
Η χριστιανική απάντηση στο τελευταίο είναι η "εκκοπή του ιδίου θελήματος", ο "νεκρός για τον κόσμο" και "ζων εν Χριστώ".

Μαρία Π. είπε...

Ο Μ.Βαρβαρής είναι προφανές ότι έχει πέσει σε πλάνη. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει τα αντανακλαστικά μας. Ο διάβολος επιδιώκει να πάθουμε ακριβώς αυτό, ότι και οι άνθρωποι που άκουγαν τον ψεύτη βοσκό να φωνάζει "λύκος..λύκος..", αφού δεν ήρθε ο λύκος την πρώτη και τη δεύτερη φορά.Τα πάντα βοούν.Το λάθος είναι ότι έχουμε στο μυαλό μας προτεσταντικές θεωρίες και περιμένουμε τυποποιημένα γεγονότα. Όμως ήδη η Αποκάλυψη είναι σε εξέλιξη, σε πνευματικό επίπεδο. Γι΄αυτό ακριβώς είπε ο Κύριος ότι κανείς δεν θα καταλάβει παρά μόνο οι λίγοι πιστοί ("Ουκ έγνωσαν.."). Γιατί τα γεγονότα είναι πνευματικά και διαδραματίζονται στο πνευματικό πεδίο.Εμείς βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Σαχάάάρ είπε...

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι η ''αποστασία'' είναι ο Αντίχριστος.
Λέει ο Άγιος:"Τί έστιν η 'αποστασία';ΑΥΤΟΝ ΚΑΛΕΙ τόν Αντίχριστον αποστασίαν,ως πολλούς μέλλοντα απολλύναι καί αφιστάν''!!!!!!!
Αυτό το λάθος το κάνουν και Ορθόδοξοι Θεολόγοι( και άγιοι μονομάχοι ) από αφέλεια και άγνοια.
Αποστάτης είναι ο Σατανάς.
Ο Αντίχριστος θα είναι ένας δαιμονισμένος άνθρωπος(ο Σατανάς ο ίδιος θα είναι μέσα του).
Δεν θα έλθει ο Κύριος ΑΝ δεν έλθει πρώτα ο Αντίχριστος και ο αποστάτης Σατανάς( που θα είναι μέσα του ).Αυτό το λάθος το κάνει και ο Ν.Σωτηρόπουλος και ο π.Μάξιμος ο βάρβαρος και καινοτόμος.
Ο Κύριος λέει ότι δεν γνωρίζει ούτε ο Υιός(την ημέρα και την ώρα)και ο ΜοναχόςΜ.(χωρίς χαρτιά)ς λέει ότι γνωρίζει ( και το λεπτό )!

Πάει αυτό.
Δεύτερη ερώτηση στην κυρία Μαρία.
Ο Χριστός γνωρίζει πότε θα έλθει στην Β' Παρουσία Του ή όχι;;

Μαρία Π. είπε...

Kαταρχήν να πω ότι υπάρχουν πολλά ακόμα προφητευμένα σημεία που εκπληρώθηκαν τον 20ο αιώνα, όπως
"φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ᾿ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται".. Πολεμικά αεροπλάνα και βόμβες στους 2 Παγκόσμιους Πολέμους με αποκορύφωμα την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα, και εξελιγμένα σημερινά οπλικά συστήματα, πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές κτλ....
Ακόμα οι φοβερές δυνατότητες της τεχνολογίας με κατάληξη την εκπλήρωση του χαράγματος και του "παντεπόπτη οφθαλμού" του σατανά που θέλει να είναι "ως Θεός" και θα δώσει την δύναμη και εξουσία του στον "υιό της απωλείας".
Άλλο σημείο είναι αυτό που λέει ο Δανιήλ "θα διανοηθεί να αλλάξει καιρούς και νόμους"
Βλέπουμε την ανατροπή όσων ξέραμε και ότι όλα θεωρούνται πια σχετικά, ρευστά, και δεν υπάρχει καμιά διάκριση καλού-κακού, αλήθειας-ψεύδους. Αυτό έχει περάσει σαν πεποίθηση και στον τελευταίο άνθρωπο, η πιο συνηθισμένη κατάληξη των συζητήσεων είναι "δεν ξέρω πια τι είναι σωστό και τι όχι.. ας κάνει καθένας ότι θέλει.. καθένας ξέρει τι είναι καλό γι΄αυτόν.." Αυτός είναι ο λεγόμενος "λαϊκός συγκρητισμός".
Και επίσημα έχουμε την θεσμοθέτηση των διαστροφών (παράλληλα με "αντιρατσιστικά νομοσχέδια") και έπονται πολλά ακόμα, που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Το δηλητηριώδες μείγμα αθεϊας-θεοσοφίας-βουδισμού θα καταλήξει μέσω της αγαπολογίας σε απενοχοποίηση ακόμα και της αιμομιξίας ( για να δικαιολογήσουν τις διαστροφές την ομοφυλοφιλία παιδοφιλία κτηνοβασία αιμομιξία λένε ότι στην προηγούμενη ζωή ήταν ο άντρας γυναίκα και έχει αυτή την ψυχολογία, 2 αδέρφια ή ένας πατέρας με παιδί ήταν ζευγάρι οπότε τώρα νιώθουν έλξη, ή στην προηγούμενη ζωή ήταν κάποιος ζώο... κ.ο.κ.) αλλά εκτός από την αιτιολόγηση "της προηγούμενης ζωής" (για όσους δεν το πιστεύουν όπως οι άθεοι), υπάρχει και η "ατομική αλήθεια" ο "ατομικός Νόμος" και το θεοποιημένο "ίδιον θέλημα" .. Φρικτή πανουργία του σατανά..


"Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι η ''αποστασία'' είναι ο Αντίχριστος."

Είναι ο καρπός της αποστασίας άρα η ίδια η ενσάρκωση και προσωποποίηση της αποστασίας. Πολύ σωστά το λέει ο Άγιος. Για να έρθει πρέπει να "εκβληθεί εκ μέσου ο κατέχων", ο Κύριος και η προσωπική Πίστη-εμπιστοσύνη προς Εκείνον.Όταν δεν θα υπάρχουν "5 δίκαιοι" θα έρθει η καταστροφή. Ο Ναός του Θεού δεν είναι μόνο ο Ναός που θα μπει ο αντίχριστος όπως λένε πολλοί άγιοι, αλλά κυρίως η καρδιά του ανθρώπου, στην οποία ενθρονίζεται
"ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός."
δηλ. ο σημερινός άνθρωπος που έχει θεοποιήσει και λατρεύει το ΕΓΩ του και το θέλημά του.

Σχετικά με το τελευταίο "Ο Χριστός γνωρίζει πότε θα έλθει στην Β' Παρουσία Του ή όχι;;"
Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει αφού είναι Θεός; Aφού τα 3 Πρόσωπα είναι Ένα ως προς την Κοινή Ουσία; Γιατί είπε "ούτε ο Υιός"; Λένε ότι το είπε "ως Άνθρωπος". Δεν μπορώ να υπεισέλθω περισσότερο σε αυτά τα Μυστήρια του Θεού.

Σαχάάρ είπε...

Λένε ότι το είπε ''ως Άνθρωπος'';Δηλαδή ο Υιός του Ανθρώπου δεν γνωρίζει αλλα γνωρίζει ο Υιος του Θεού;;Γιατί είναι Μυστήρια;;;Τι αστεία πράγματα!

Λέει ο Χρυσόστομος:"Με την δήλωσιν 'ούτε οι άγγελοι' τους απεστόμωσεν,ώστε να μη ζητήσουν να μάθουν ό,τι δεν γνωρίζουν εκείνοι,λέγων δέ 'ουτε ο Υιός' τους εμποδίζει οχι μόνον να μάθουν ,αλλα και να ΕΡΕΥΝΟΥΝ.Ότι δέ διαυτό το είπε,βλέπε πως τους ΑΠΕΣΤΟΜΩΣΕ καλύτερα μετά την ανάστασιν,όταν τους είδε να γίνωνται περισσότερον περίεργοι.Διότι τώρα μεν τους ανέφερε πολλά και διάφορα τεκμήρια,τότε δέ τους είπεν απλώς 'δεν είναι ιδική σας υπόθεσις να γνωρίζετε τους χρόνους ή τους καιρούς'( Πράξ. α',7 ).Έπειτα,διά να μη είπουν ότι παρεμελήθημεν,περιεφρονήθημεν,ούτε αυτού δεν είμεθα άξιοι,λέγει 'ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΩΡΙΣΕΝ ο Πατήρ κατά την ιδικήν του εξουσίαν'(Α' Κορ. β',10).Διότι εφρόντιζε πέρα πολύ να τους τιμά και να μή τους αποκρύπτη ΤΙΠΟΤΕ".

Δηλαδή το είπε ''διά να παύση τους Αποστόλους όπου εγύρευαν να μάθουν περί της ημέρας και ώρας εκείνης''(Θεοφύλακτος Βουλγαρίας).
Καθώς κάμνουν και οι πατέρες με τα παιδιά τους,όταν κρατούν τίποτε εις τα χέρια τους και τους το ζητούν τα παιδιά τους και αυτοί δεν θέλουν να τους το δώσουν,το κρύβουν και λέγουν,ότι δεν έχουν εκείνο όπου τους ζητούν και έτσι παύουν τα παιδιά και τα ημερώνουν από τα κλαυσίματα..

Ο Κατέχων ΔΕΝ είναι ο Χριστός,ούτε το Κατέχον είναι το Άγιο Πνεύμα( λέει ο Χρυσόστομος ) αλλά η Ρωμαική Αυτοκρατορία(Χρυσόστομος)!Δηλαδή ο κατέχων τη χώρα των Εβραίων.
Στα χρόνια του Αντιχρίστου θα υπάρχουν χιλιάδες Άγιοι Μάρτυρες και όχι 4-5.

amethystos είπε...

1. Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, περί της παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της εις αυτόν επισυνάξεως ημών,
*Σχετικά με το θέμα του ερχομού του Kυρίου μας Iησού Xριστού και της δικής μας σύναξης κοντά του, σας προτρέπουμε αδελφοί

2. να μη σαλευθήτε ταχέως από του φρονήματός σας, μηδέ να θορυβήσθε, μήτε διά πνεύματος μήτε διά λόγου μήτε δι’ επιστολής ως γραφομένης υφ’ ημών, ότι τάχα επλησίασεν ημέρα του Χριστού.
* να μη σαλευτείτε γρήγορα από την ψυχραιμία του νου σας ούτε να θορυβείστε, μήτε με πνεύμα μήτε με λόγο μήτε με επιστολή σαν να ήταν από εμάς, πως δήθεν έχει έρθει η ημέρα του Κυρίου

3. Ας μη σας εξαπατήση τις κατ’ ουδένα τρόπον• διότι δεν θέλει ελθεί η ημέρα εκείνη, εάν δεν έλθη πρώτον η αποστασία και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας,
*Προσέχετε να μη σας εξαπατήσει κανείς με κανέναν τρόπο. Γιατί δε θα έρθει η ημέρα εκείνη, αν δεν έρθει πρώτα η αποστασία και φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο γιος της απώλειας.

4. ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, ώστε να καθήση εις τον ναόν του Θεού ως Θεός, αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι Θεός.
* αυτός που αντιτάσσεται και υπερυψώνεται ενάντια σε καθέναν που λέγεται Θεός ή σέβασμα, ώστε αυτός να καθίσει στο ναό του Θεού, για να αποδεικνύει τον εαυτό του ότι είναι Θεός.

5. Δεν ενθυμείσθε ότι ενώ ήμην έτι παρ’ υμίν σας έλεγον ταύτα;
* Δε θυμάστε ότι, ενώ ήμουν ακόμη κοντά σας, αυτά σας τα έλεγα;

6. Και τώρα γνωρίζετε εκείνο, το οποίον κωλύει αυτόν, ώστε να αποκαλυφθή εν τω εαυτού καιρώ•
*Kαι ξέρετε, βέβαια, τι είναι αυτό που για την ώρα τον εμποδίζει, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί όταν έρθει η ώρα του.

7. διότι το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται, μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα•
* Γιατί το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. μόνο υπάρχει εκείνος που το εμποδίζει τώρα, ωσότου φύγει από τη μέση.

8. και τότε θέλει αποκαλυφθή ο άνομος, τον οποίον ο Κύριος θέλει απολέσει με το πνεύμα του στόματος αυτού και θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού•
* Και τότε θα αποκαλυφτεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα εξολοθρέψει με την πνοή του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του

9. όστις θέλει ελθεί κατ’ ενέργειαν του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους
*9 Αυτού του άνομου η παρουσία θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και με σημεία και τέρατα ψεύδους,

10. και εν πάση απάτη της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων, διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην της αληθείας διά να σωθώσι•
*πως και με τη χρησιμοποίηση κάθε αδικίας και απατηλού μέσου ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πάρει το δρόμο του χαμού, επειδή προτίμησαν αυτά κι όχι την αλήθεια, ώστε να σωθούν.

11. και διά τούτο θέλει πέμψει επ’ αυτούς ο Θεός ενέργειαν πλάνης, ώστε να πιστεύσωσιν εις το ψεύδος,
*Γι΄ αυτό ακριβώς θ΄ αφήσει ο Θεός να λειτουργήσει σ΄ αυτούς η ενέργεια της πλάνης, έτσι ώστε να πιστέψουν στο ψέμα.

12. διά να κατακριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες εις την αλήθειαν, αλλ’ ευαρεστηθέντες εις την αδικίαν.
*Kαι τούτο, για να κατακριθούν όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια αλλά ένιωσαν ευχαρίστηση στην αδικία.

13. Ημείς όμως οφείλομεν να ευχαριστώμεν πάντοτε τον Θεόν διά σας, αδελφοί ηγαπημένοι υπό του Κυρίου, ότι σας εξέλεξεν ο Θεός απ’ αρχής εις σωτηρίαν διά του αγιασμού του Πνεύματος και της πίστεως της αληθείας,
14. εις τον οποίον σας εκάλεσε διά του ευαγγελίου ημών προς απόλαυσιν της δόξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
15. Λοιπόν, αδελφοί, μένετε σταθεροί και κρατείτε τας παραδόσεις, τας οποίας εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών.

16. Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο Θεός και Πατήρ ημών, όστις μας ηγάπησε και έδωκεν αιωνίαν παρηγορίαν και αγαθήν ελπίδα διά της χάριτος,
17. είθε να παρηγορήση τας καρδίας σας και να σας στηρίξη εις πάντα λόγον και έργον αγαθόν.
(Προς Θεσσαλονικείς Β΄ 2:1-17)

Είναι αποκάλυψις Ιησού Χριστού, όχι αντιχρίστου.
Τί θά πεί Ο Χριστός γνωρίζει πότε θα έλθει στην Β' Παρουσία Του ή όχι;; Εσύ είσαι ο εξετάζων;

Μαρία Π. είπε...

2.38 Γράφεις:";Γιατί είναι Μυστήρια;;;Τι αστεία πράγματα!"

Δεν σε ειρωνεύτηκα παρόλο που κολλάς συνέχεια στο "γράμμα", γι αυτό μην ειρωνεύεσαι.
Είπα ότι κάποια πράγματα είναι Μυστήρια όπως π.χ. όταν ο Κύριος λέει "γιατί με λες αγαθό; Oυδείς Αγαθός ειμή ο Θεός" γιατί και ως Άνθρωπος να μιλούσε και πάλι ήταν Αγαθός (ΚΑΙ ως Άνθρωπος).
Είπα τι λένε. Πιθανόν η πραγματική ερμηνεία να είναι το "Γεννητόν" του Υιού.Δηλαδή ότι ο Πατήρ δίνει όλο το Είναι Του στον Υιό Αχρόνως, Ανάρχως, και ο Υιός το Είναι Του στον Πατέρα.Όπως και το Άγιο Πνεύμα. Γι αυτό είπα ότι δεν μπορώ να υπεισέλθω περισσότερο.

Όλα τα υπόλοιπα που λες για την περιέργεια είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.Είπα εγώ ότι πρέπει να ασχολούμαστε με χρονολογίες όπως ο πλανεμένος Μ.Βαρβαρής;; Φυσικά απέτρεψε ο Κύριος τους μαθητές από αυτό.Και αυτή η ερμηνεία του Αγίου Ι.Χρυσοστόμου είναι σωστή. Υπάρχουν πολλαπλές έννοιες και πολλά νοήματα στα περισσότερα σημεία της Αγίας Γραφής.

Γράφεις:
"Στα χρόνια του Αντιχρίστου θα υπάρχουν χιλιάδες Άγιοι Μάρτυρες και όχι 4-5."
Νόμιζα ότι θα καταλάβαινες τι εννοούσα. Είναι αυτό που λέει ο Θεός στον Αβραάμ πριν την καταστροφή των Σοδόμων (αν υπήρχαν έστω και 5 δίκαιοι ανάμεσα στις λίγες χιλιάδες της πόλης, δεν θα έριχνε πυρ και θείο για χάρη των 5).
Σχετικά με τα υπόλοιπα:


"Ὁ κατέχων καί τό κατέχον

Ἐάν λοιπόν, δέν ἔλθει προηγουμένως ἡ πλήρης καί ἀπόλυτη «ἀποστασία» τῶν ἀνθρώπων καί τῶν πιστῶν δέν μπορεῖ νά ἔλθει ὁ Ἀντίχριστος.
Ὅσο ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού προσεύχονται, ἀγαποῦν καί πιστεύουν στό Θεό καί τηροῦν τά δόγματα καί τίς ἐντολές Του, είναι φορεῖς τῆς χάριτος καί εὐλογίας τοῦ Θεοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί διά μέσου αὐτῶν μεταδίδεται ἡ εὐλογία τοῦ Θεοῦ στούς ὑπόλοιπους ἀνθρώπους καί στόν κόσμο, ἐμποδίζοντας ἔτσι τήν ἔλευση τοῦ Ἀντιχρίστου·
«τό γάρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται· καί τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος...» (Β’ Θεσ. β’, 7-8).
Ὅσο λοιπόν ὑπάρχουν αὐτοί, θά ὑπάρχει καί ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος στόν κόσμο, «ὁ κατέχων καί τό κατέχον», και δέν μπορεῖ μέ τίποτα, μά μέ τίποτα νά ἔλθει «ὁ υἱός τῆς Ἀπωλείας». Λέγει ὁ Χρυσόστομος:
«Εὔλογα θά μποροῦσε κάποιος νά ἐρωτήσει, τί ἄραγε σημαίνει “τό κατέχον”, καί μετά ἀπό αὐτά νά μάθει γιατί τέλος πάντων ἀναφέρει αὐτό ὁ Παῦλος μέ ἀσάφεια. Τί λοιπόν σημαίνει “τό κατέχον ἀποκαλυφθῆναι αὐτόν”, δηλαδή αὐτό πού ἐμποδίζει; Ἄλλοι λένε ὅτι εἶναι ἡ χάρις τοῦ Πνεύματος, ἄλλοι πάλι ἡ ρωμαϊκή ἐξουσία...» (Ἁγίου Χρυσοστόμου, ΕΠΕ 23, 66)


Ἄλλοι λοιπόν ἰσχυρίζονται ὅτι εἶναι ἡ χάρις τοῦ Αγίου Πνεύματος καί ἄλλοι ἡ Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία. Ταπεινά πιστεύουμε ὅτι ἰσχύουν καί τά δύο. Καί γιά μέν τήν δευτέρα γνώμη ἐν συντομία ἔχουμε νά ποῦμε τά ἑξῆς.


«Ὁ κατέχων». Ἡ Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία

Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος μέ τούς ὅρους «ὁ κατέχων» καί τό «κατέχον» ἀναφέρεται καί στή Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία, πού κυριαρχοῦσε τότε καί ἦταν παντοδύναμη. Γι’ αὐτό καί τήν ἀναφέρει συνεσκιασμένα μέ τούς ὅρους «ὁ κατέχων» καί «τό κατέχον». Ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, πού ἑρμηνεύει τήν συγκεκριμένη ἐπιστολή κλείνει στό ὅτι ὁ Παῦλος σίγουρα ἐννοοῦσε τήν Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία, γιατί διαφορετικά ἐάν ἐννοοῦσε κάτι ἄλλο δέν θά μιλοῦσε μέ ἀσάφεια καί συγκεκαλλυμένα (Ἁγίου Χρυσοστόμου, ΕΠΕ 23, 66).
Ἀκόμη δέν πρέπει νά μᾶς διαφεύγει ὅτι ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἐγνώριζε πολύ καλῶς, ἀπό τό ὅραμα τοῦ Προφήτη Δανιήλ, (Κεφ. Ζ’) ὅτι τό τέταρτον θηρίον, πού ἦταν ἡ Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία, θά ἦταν ἀνίκητο γιά πολλά χρόνια. Οἱ βασιλεῖες δέ καί ἐξουσίες πού θά προήρχοντο ἀπ’ αὐτήν θά ἔφθαναν μέχρι καί λίγο πρίν τό τέλος τοῦ κόσμου, ἐμποδίζοντας τόν ἐρχομό τοῦ Ἀντιχρίστου.
Μπορεῖ ἀκόμη ἐπειδή ἡ Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία θά ἐγίνετο Ὀρθόδοξη μέ τόν Μέγα Κωνσταντῖνο φθάνοντας μέχρι τόν 15ο αἰῶνα ὡς Νέα Ρώμη στήν Κωνσταντινούπολη καί κατόπιν μέ τούς Τσάρους στήν Μόσχα καί τήν Ρωσία ὡς Τρίτη Ρώμη, μέχρι τόν 20ο αἰῶνα, αὐτή ἡ δύναμις («ὁ κατέχων» καί τό «κατέχον») καί ἰσχύς καί προστασία τῆς Ὀρθόδοξης Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας πάλι νά ἐμπόδιζαν τήν ἔλευση τοῦ Ἀντιχρίστου.

Μαρία Π. είπε...

«Τό κατέχον». Ἡ χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος

Ἄς δοῦμε ὅμως, πιό ἐκτενέστερα τήν πρώτη ἑρμηνεῖα, σχετικά μέ τό ὅτι «ὁ κατέχων» καί τό «κατέχον» εἶναι ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.
Ἄς ἐνθυμηθοῦμε λίγο τήν περίπτωση τῶν Σοδόμων καί Γομόρρων. Ὅταν ὁ Ἀβραάμ εὑρισκόταν στή Χεβρῶνα, δέχτηκε τήν ἐπίσκεψη τριῶν ἀγγέλων εἰς τύπον τῆς Ἁγίας Τριάδος. Ἀφοῦ τούς φιλοξένησε πλουσιοπάροχα, στή συνέχεια, οἱ δύο ἐκ τῶν τριῶν ἀγγέλων πού ἦταν πραγματικά ἄγγελοι μέ μορφή ἀνθρώπινη «οἱ δέ ἕτεροι δύο ἄγγελοι τῶ ὄντι ἦταν» (Ἁγίου Ἰουστίνου Μάρτυρος - ΕΠΕ 1, 412), ἐπῆγαν στά Σόδομα καί τά Γόμορρα, νά ἐνημερώσουν τόν Λώτ γιά τήν ἐπικείμενη καταστροφή τῶν Σοδόμων καί Γομόρρων, λόγω τοῦ πλήθους καί μεγέθους τῶν ἁμαρτημάτων τους καί ἰδιαίτερα, λόγω τῶν ἀκολάστων καί παρά φύσει πράξεών τους.
Ὁ πρῶτος «ἄγγελος», πού δέν ἦταν ἄλλος ἀπό τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ, ὁ Σωτήρ τοῦ κόσμου, πού ἐπειδή ἐπρόκειτο νά σαρκωθεῖ ἐμφανιζόταν μέ ἀνθρώπινη μορφή στούς Προφήτας καί Δικαίους τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ἔμεινε πίσω μέ τόν Ἀβραάμ.«Βλέπεις ὅτι καί οἱ Προφῆται τότε ἔβλεπον τόν Χριστόν, ἀλλά καθό ἐχώρουν ἕκαστος;» (Ἁγίου Κυρίλλου Ἱεροσολύμων P.G. 33,669)
«Οἵ τε τῷ Ἀβραάμ ἐπιξενωθέντες ἐπί γραφῆς ἀνακείμενοι, δύο μέν ἑκατέρωθεν, μέσος δέ ὁ κρείττων, ὑπερέχων τῇ τιμῇ· εἴη δ’ ἄν ὁ δεδηλωμένος ἡμῖν Κύριος αὐτός ὁ ἡμέτερος Σωτήρ» (Ἁγίου Ἰωάννη Δαμασκηνοῦ P.G. 94,1369).Ὅταν κάποια στιγμή ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ (ὁ πρῶτος ἄγγελος) ἀναφέρει στόν Ἀβραάμ, ὅσα πρόκειται νά γίνουν στά Σόδομα καί τά Γόμορρα, ὁ Ἀβραάμ τοῦ λέγει:
– «Κύριε, γνωρίζω ὅτι εἶσαι δίκαιος καί δέν πρόκειται σέ καμμία περίπτωση νά καταστρέψεις μαζί μέ τούς κακούς, τούς ἁμαρτωλούς καί τούς ἄδικους, τούς καλούς καί τούς δικαίους. Ἐάν λοιπόν, ὑπάρχουν 50 καλοί ἄνθρωποι στά Σόδομα, θά τούς καταστρέψεις;»
Καί ἀπαντᾶ ὁ Θεός:
– «Ὄχι· χάριν αὐτῶν τῶν 50 ἀνθρώπων, δέν θά τούς καταστρέψω».
Καί τοῦ ξαναλέγει ὁ Ἀβραάμ:
– «Κύριε, ἐάν ὑπάρχουν 45 καλοί ἄνθρωποι στά Σόδομα, θά τούς καταστρέψεις;»
– «Καί πάλιν χάριν αὐτῶν τῶν 45 ἀνθρώπων, δέν θά τούς καταστρέψω».
Στή συνέχεια δέ, ἐπιμένοντας ὁ Ἀβραάμ συνεχίζει νά ρωτᾶ τό Θεό, γιά τό ἐάν θά κατέστρεφε τά Σόδομα καί τά Γόμορρα, ἐάν θά ἔβρισκε 40 ἤ 30 ἤ 20 ἤ 10 ἤ 5 καλούς καί δικαίους ἀνθρώπους. Καί ὁ Θεός ἀπαντοῦσε στερεότυπα:
– «Ὄχι· ἐάν θά εὕρω στά Σόδομα καί τά Γόμορρα 40 ἤ 30 ἤ 20 ἤ 10 ἤ 5, χάριν αὐτῶν τῶν καλῶν ἀνθρώπων, δέ θά τούς καταστρέψω» (Γένεσις ιη’, 21-33).
Δέν ὑπῆρχαν οὔτε ΠΕΝΤΕ καλοί καί δίκαιοι ἄνθρωποι, πού νά ἀγαποῦσαν καί νά σέβονταν τό Θεό στά Σόδομα καί τά Γόμορρα τήν ἐποχή ἐκείνη, παρά μόνον τρεῖς, ὁ Λώτ καί οἱ δύο κόρες του.
Γι’ αὐτό καί ὁ Θεός «ἀναγκάστηκε» νά τούς καταστρέψει, γιά νά μή διαιωνίζεται τό κακό, καί νά σταματήσει ἐκεῖ τή μεγάλη αὐτή πνευματική καί ἠθική ἐξαθλίωση. Γιά νά μήν ἐξαπλωθεῖ τό κακό καί σέ ἄλλους τόπους, ἀλλά καί γιά νά γνωρίσουν ὅλοι οἱ ἄνθρωποι τῶν ἑπόμενων γενεῶν, πόσο πολύ βδελύσσεται αὐτοῦ τοῦ εἴδους τά Σοδομικά ἁμαρτήματα –ὁμοφυλοφιλικές πράξεις– ἀλλά καί τί μεγάλη τιμωρία τούς ἀναμένει, ὅταν θά ἔλθει ἡ φοβερή ὥρα τῆς Κρίσεως.
Ἐάν θά ὑπῆρχαν λοιπόν πέντε-δέκα πραγματικοί πιστοί, ὁ Θεός χάριν αὐτῶν τῶν πιστῶν ἀνθρώπων, δέν θά κατέστρεφε τά Σόδομα.
Τό ἴδιο ἀκριβῶς, συμβαίνει καί σήμερα. Ἐάν ὑπῆρχαν στήν ἐποχή μας ἄνθρωποι πραγματικά πιστοί στό Θεό, δέ θά μποροῦσε νά ἔλθει ὁ Ἀντίχριστος, ἀφοῦ αὐτοί οἱ πιστοί θά ἥλκυον τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἐμποδίζοντας τόν ἐρχομόν τοῦ «υἱοῦ τῆς ἀπωλείας καί ἀνθρώπου τῆς ἁμαρτίας».

Μαρία Π. είπε...

Μά, θά πεῖ κάποιος πού ἑρμηνεύει κατά γράμμα τά πάντα, σήμερα δέν ὑπάρχουν, σέ ὁλόκληρο τόν κόσμο πέντε, δέκα πιστοί στό Θεό, γιά νά ἐμποδίσουν τόν ἐρχομό τοῦ Ἀντιχρίστου;


Ἀπάντησις:
Κατ’ ἀρχάς, οἱ 5-10 δίκαιοι πού ἔπρεπε τότε νά ὑπάρχουν, δέν ἦταν γιά ὅλη τή γῆ, ἀλλά γιά τήν πόλη τῶν Σοδόμων καί Γομόρρων. Καί οἱ δύο αὐτές πόλεις ἀνῆκαν στήν Πεντάπολη καί πού τό πολύ νά εἶχαν ὅλες μαζί, καί οἱ πέντε πόλεις, 5.000-10.000 κατοίκους τήν ἐποχή ἐκείνη. Κατά συνέπειαν, οἱ δύο πόλεις Σόδομα καί Γόμορρα ζήτημα νά εἶχαν μαζί, ἀπό 2.000 ἕως 5.000 κατοίκους.
Ἀναλογικά λοιπόν σήμερα, πού ἡ γῆ ἔχει πληθυσμό γύρω στά ἕξι δισεκατομμύρια (6.000.000.000) ἀνθρώπους, θά ἔπρεπε νά ὑπάρχουν περίπου ἕξι ἑκατομμύρια (6.000.000) πιστοί σέ ὁλόκληρο τόν κόσμο, γιά νά μπορέσουν μέ τήν προσευχή τους καί τήν ἁγιότητά τους νά ἀποτρέψουν τόν ἐρχομό τοῦ Ἀντιχρίστου.
Προσέξτε, δέν μιλάω γιά τυπικά καί φαινομενικά «πιστούς». Χριστιανοί τῆς ταυτότητος πού λένε. Ἐννοῶ πιστούς πραγματικούς, οὐσιαστικούς, πού νά ζοῦν καί νά βιώνουν τόν Χριστό καί τή μυστηριακή ζωή τῆς Ἐκκλησίας, πού νά ἔχουν ἀρετές καί χαρίσματα, πού νά ἔχουν γίνει κατοικητήρια καί ναοί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Τέτοιους πιστούς ἐννοῶ. Γιατί ἀπό τούς ἄλλους, ὑπάρχουν πολύ περισσότερα ἑκατομμύρια.
Ὑπάρχουν ἄραγε, τόσοι πραγματικοί πιστοί καί ἅγιοι ἄνθρωποι;
Δέ νομίζω. Πολύ δύσκολο στήν ἐποχή μας. Μπορεῖ νά ὑπάρχουν τόσοι καί ἄλλοι τόσοι καί περισσότεροι, πού νά εἶναι κοντά στό Θεό καί νά ἀγωνίζονται καί νά εἶναι ἄλλοι λιγότερο καί ἄλλοι περισσότερο καλοί καί πιστοί, ἀλλά μέ τήν ἔννοια πού τούς θέλουμε, πραγματικά καί οὐσιαστικά πιστοί καί πνευματικά ἀναστήματα σάν τῶν Ἁγίων: Χρυσοστόμου, Μ. Βασιλείου, Γρηγορίου, Μ. Ἀντωνίου, Μ. Ἀθανασίου, Βαρσανουφίου, Μαξίμου Ὁμολογητοῦ, κ.ἄ., δύσκολο νά βρεθοῦνε σήμερα. Καί ἐάν βρεθοῦνε θά εἶναι πάρα πολύ λίγοι, ἕως ἐλάχιστοι.

Κάποτε τόν 4ο αἰώνα, ὅταν ρωτήθηκαν κάποιοι μοναχοί γιά τό τί θά γίνει τίς ἑπόμενες γενεές, ὁ Ἀββᾶς Ἰσχυρίων εἶπε τά ἑξῆς σημαντικά:
«Οἱ Ἅγιοι Πατέρες τῆς σκήτεως προφήτευσαν περί τῆς ἐσχάτης γενεᾶς: “Πῶς ζοῦμε καί τί πνευματική ἐργασία κάνουμε ἄραγε ἐμεῖς σήμερα”, λέγει κάποιος ἀπό τούς πατέρες τῆς σκήτεως; Καί ἀπαντάει ἕνας ἀπό αὐτούς πού λεγόταν Ἀββᾶς Ἰσχυρίων καί ἦταν πολύ ἐνάρετος καί μεγάλος πνευματικά σέ σχέση μέ ὅλους τούς ἄλλους.“Ἐμεῖς προσπαθήσαμε, ἀγωνιστήκαμε καί τηρήσαμε τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ”. Καί λένε κάποιοι. “Ἀλήθεια μετά ἀπό ἐμᾶς τί θά πράξουν καί πῶς θά ζοῦν οἱ ἑπόμενοι;” Καί ἀπήντησε ὁ Ἀββᾶς Ἰσχυρίων: “Αὐτοί πρόκειται νά ἐργασθοῦν καί νά φθάσουν στά μισά ἀπ’ ὅτι μπορέσαμε καί φθάσαμε ἐμεῖς”. Καί ἐρώτησαν πάλι. “Καί μετά ἀπ’ αὐτούς οἱ μετέπειτα τί θά κάνουν;” Καί ἀπήντησε: “Ἐκεῖνοι δέν πρόκειται νά ἔχουν κανένα πνευματικό ἔργο καί καμμία οὐσιαστική ἀρετή. Πρόκειται δέ νά τούς ἔλθει πολύ μεγάλος πειρασμός καί ὅσοι μπορέσουν νά ἀντέξουν καί νά τόν ὑπομείνουν μέχρι τέλους, θά φανοῦν ἀνώτεροι ἀπό ὅλους ἡμᾶς καί τούς ἁγίους μας”» (Ἀββᾶς Ἰσχυρίων, Γεροντικόν, σελ. 53)

Ἀλλά καί ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, γράφοντας στόν Τιμόθεον ἔλεγε γιά τά ἔσχατα χρόνια:
«Στά τελευταῖα χρόνια τοῦ κόσμου θά ἔλθουν δύσκολες ἡμέρες διότι οἱ ἄνθρωποι τῶν ἐσχάτων χρόνων θά εἶναι φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, τά παιδιά δέν θά ὑπακούουν στούς γονεῖς, ἀχάριστοι, δέν θά σέβονται τά ἱερά καί τά ὅσια τῆς Πίστεώς μας, δέν θά ἔχουν ἀγάπη καί στοργή μέσα τους, δέν θά συγχωροῦν εὔκολα, θά διαβάλλουν ὁ ἕνας τόν ἄλλο, δέν θά εἶναι ἐγκρατεῖς, θά εἶναι σάν ἄγρια καί ἀνήμερα θηρία, δέν θά εἶναι φίλοι τοῦ καλοῦ καί ἀγαθοῦ, θά εἶναι προδότες, προπετεῖς, σκοτισμένοι, φίλοι τῶν ἡδονῶν παρά φίλοι τοῦ Θεοῦ, καί τό κυριώτερον θά ἔχουν μία ἐξωτερική ἐμφάνιση καλοῦ καί πιστοῦ ἀνθρώπου, θά γνωρίζουν πολλά γύρω ἀπό τόν Θεόν καί τήν Πίστη του, ἀλλά ἐσωτερικά θά εἶναι ἄδειοι, κενοί, δέν θά ἔχουν τόν Θεόν μέσα τους, οὔτε τίς ἀρετές καί τά χαρίσματα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος». (Β’ Τιμ. γ’, 1-5)

Νομίζω ὅτι πιό ἀκριβής περιγραφή τοῦ Παύλου γιά τήν ἐποχή μας, δέ θά μποροῦσε νά γίνει."


Μαρία Π. είπε...

Μια τελευταία διευκρίνηση για να μην νομίζεις ότι συμφωνώ με χρονικούς προσδιορισμούς.Όσα γράφει το προηγούμενο κείμενο είναι σωστά αλλά διαφωνώ ως προς την εντύπωση που αφήνει ότι ο Αντίχριστος έρχεται "εδώ και τώρα". Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.Μπορεί ο Θεός να βάλει ένα φρένο για λίγα χρόνια ή μπορεί να χειροτερέψει απότομα η κατάσταση. Ο ρυθμός και ο τρόπος που θα πορευτεί η ανθρωπότητα είναι γνωστός μόνο στον Θεό. Πάντως η γενιά των σημερινών παιδιών όπως βλέπουμε και από τη νεοεποχίτικη εκπαίδευση, προετοιμάζεται από κάποιους για να υποδεχτεί το "βδέλυγμα της ερημώσεως". Όμως δεν μπορούμε να λέμε "θα έρθει σε 20-30-40 χρόνια" κτλ... Υπάρχουν και οι ιστορικοί κύκλοι στην εξέλιξη της ανθρωπότητας δηλ. εκεί που νομίζουμε ότι φτάνουμε καταληκτικά κάπου, συμβαίνει ένα μεγάλο γεγονός π.χ. Παγκόσμιος Πόλεμος που ανατρέπει τα πάντα και δημιουργεί μια προσωρινή "επανεκκίνηση" μέσα από ερείπια.Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν κατά γράμμα όσα ξέρουμε. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ο χρόνος. Βλέπουμε τα σημεία όπως μας είπε ο Κύριος.Εκείνος όμως θα πει την τελευταία λέξη.

Ανώνυμος είπε...

Στην Β΄ Προς Θεσσαλονικείς επιστολή του, ο Απόστολος Παύλος μας μιλάει για τον Αντίχριστο, προειδοποιώντας ότι θα εμφανιστεί στο ιστορικό προσκήνιο, ως ένας άνθρωπος , που θα απαιτήσει και θα πετύχει, να πιστεύεται και λατρεύεται ως Θεός, στη θέση του αληθινού Θεού Ιησού Χριστού, αλλά και όλων όσων λατρεύονται ως Θεοί στο κόσμο όλο.

Η εμφάνισή του θα γίνει μόνον όταν η μυστική (και ακατάληπτη από τους ανθρώπους) δράση των δυνάμεων του σκότους και της ανομίας, δηλαδή το μυστήριο της ανομίας, θα έχει καταφέρει να βγάλει από τη μέση (δηλαδή από το νου και τις καρδιές των Χριστιανών) τα δύο εμπόδια που εμποδίζουν αυτή την εμφάνιση:

1) “το κατέχον”, δηλαδή την Πίστη των Χριστιανών, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος του μοναδικού κι αληθινού Θεού
2) ο "κατέχων" τον τίτλο και τη θέση του Σωτήρος του Θεού (και στις καρδιές και στις διάνοιες των Χριστιανών) Ιησούς Χριστός !

Όταν λοιπόν οι περισσότεροι Χριστιανοί στον κόσμο θα έχουν αποστατήσει από την Πίστη τους και θα πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι μόνον άνθρωπος -όπως οι λεγόμενοι μεγάλοι μύστες όπως οι Πυθαγόρας, Ζωροάστρης, Μωάμεθ, Βούδας, Ράμα, Λάο Τσε {Θεοσοφιστή Εδ. Συρέ Οι Μεγάλοι Μύστες} - και όχι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ τότε θα εμφανιστεί στη γη ο Αντίχριστος, ως ένας φωτισμένος με υπερφυσικές δυνάμεις, άνθρωπος, που θα λέει, ότι αυτός και όχι ο Ιησούς Χριστός ή κάποιοι άλλοι, είναι ο αληθινός απεσταλμένος του αληθινού Θεού, που εκφράζει τον γνήσιο και αυθεντικό Λόγο Του.
Και αυτόν τον άνθρωπο θα τον πιστεύουν, λατρεύσουν και προσκυνήσουν, ως Θεό, όλοι (σχεδόν) οι κάτοικοι της γης (αποστατήσαντες Χριστιανοί και πιστοί άλλων θρησκειών).

Την ετοιμασία αποδοχής του Μεσσία της Νέας Εποχής ολοκληρώνει ο Οικουμενισμός ο οποίος πρεσβεύει ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στον Θεό (σύμφωνα με τις Ινδουϊστικές Βέδες) και σε πρώτο πλάνο ότι Ιουδαίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό!



" 666 αριθμός γαρ ανθρώπου εστί" Ιωάννη Γ Παλαιτσάκη Αθήνα 2004
( το βιβλίο προλογίζει ο διακεκριμένος θεολόγος - φιλόλογος κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος )

http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2013/10/666.html

Σαχάρ είπε...

Κύριε Ανώνυμε Βρωμοβίτη

Σ'αυτό το λάθος έχουν πέσει ο Ιωάννης Ρίζος ( στο βιβλίο του )και ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς( σε ομηλία του για τον Αντίχριστο το 2009 ) από αφέλεια.Ο Ιωάννης Παλαιτσάκης και ο Νικόλαος Σωτηρόπουλος( ο οποίος λέει:"Ο Χριστός ως άνθρωπος ΔΕΝ γνωρίζει την ημέρα και την ώρα της Β'Παρουσίας Του ) έγραψαν και λίγες βλακείες σαν άνθρωποι και αυτοί .Αποστασία είναι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ και θα έλθει πρώτα αυτός και μετά ο Κύριος( Ο Χριστός δεν θα έλθει ΑΝ πρώτα δεν έλθει ο Αντίχριστος ΧΞΣΤ( δηλαδή η αποστασία- Αντίχριστος ).Αυτο λεει ο μεγαλύτερος Θεολόγος της Εκκλησίας του Αρνίου!!!!!!!
Λέει ο μεγαλύτερος Πατέρας της Εκκλησίας( και μοναδικός ερμηνευτής του Απ.Παύλου ):"Οι μεν του Πνεύματος την χάριν φασίν,οι δέ την Ρωμαϊκήν αρχήν,ΟΙΣ ΕΓΩΓΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΘΕΜΑΙ.Διατί;Ότι ει το Πνεύμα εβούλετο ειπείν,ουκ άν είπεν ΑΣΑΦΩΣ,αλλα ΦΑΝΕΡΩΣ,ότι και νυν αυτον κατέχει η του Πνεύματος χάρις,τουτέστι,ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ''(Ε.Π.Ε. 23,66).
Αυτό δεν το γράφει η κ.Παπαδακη γιατί εχει άγνοια.Ξύπνα φίλος!