Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ευρωβουλή: Τι είπε Κύπριος βουλευτής για την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ – Ευρωβουλή: Aναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τουρκία


Ευρωβουλή: Τι είπε Κύπριος βουλευτής για την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Ευρωβουλή: Παρέμβαση στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, για την Έκθεση του 2016 για την Τουρκία, του βουλευτή του ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη.

Σε παρέμβαση στα πλαίσια συζήτησης για την έκθεση του 2016 για την Τουρκία, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) τήρησε επικριτική στάση έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία προωθεί την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας τη στιγμή που η Τουρκία υιοθετεί απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, εάν η χώρα δεν εκδημοκρατιστεί.

Δείτε τι είπε ο ευρωβουλευτής:

Το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι Ευρώπη πραγματικά θέλουμε να έχουμε και δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από τα τραγικά μας λάθη.

Την Ευρώπη που οι πολιτικές της θα στηρίζονται σε αρχές και αξίες ή την Ευρώπη που οι πολιτικές της θα στηρίζονται μόνο και αποκλειστικά στα οικονομικά συμφέροντα;

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αλλά και καταστροφικό να μιλά κανείς για την αναβάθμιση της σχέσης Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, την στιγμή που βλέπουμε τις απαράδεκτες συμπεριφορές της Τουρκίας και η Επιτροπή να κάνει λες και δεν τρέχει τίποτα.

Ξέρω πολύ καλά ότι όταν κάνεις μια συμφωνία θα πρέπει να κερδίζουν και τα δύο μέρη και να παίρνεις ανταλλάγματα.

Διασφαλίσαμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Διασφαλίσαμε την επιστροφή των προσφύγων και την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων στην Κύπρο;

Διασφαλίσαμε τη δημιουργία συνθηκών δημοκρατίας στην ίδια την Τουρκία, όπου όσοι σκέφτονται διαφορετικά φυλακίζονται;

Τίποτα από αυτά δεν έχει διασφαλιστεί. Αντίθετα γίνονται εκπτώσεις που προσβάλλουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τους λαούς της Ευρώπης.

Να σταματήσετε να πριμοδοτείτε τις λογικές Ερντογάν και ας επενδύσει η Ευρώπη στην προοπτική μιας δημοκρατικής Τουρκίας.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdemetres.papadakis%2Fvideos%2F1903024859952237%2F&width=700&show_text=false&appId=1447534172134565&height=343

πηγη

Ευρωβουλή: Aναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τουρκία

Η Ευρωβουλή ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Δείτε γιατί

 Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση για την Τουρκία, όπου για πρώτη φορά γίνεται ρητή αναφορά στην αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος, σε περίπτωση που η τουρκική Κυβέρνηση προχωρήσει στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγέλλει και στην επαναφορά της θανατικής ποινής.

Η έκθεση περιγράφει σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε σχέση με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.

Η Άγκυρα θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την ΕΕ, υπέρ μιας στενότερης συνεργασίας σε άλλους τομείς.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ, που έκανε αυτές τις δηλώσεις στη διάρκεια μιας επίσκεψης του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Τόνισε ότι είναι λάθος οι ευρωβουλευτές να ζητούν την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Η συνταγματική μεταρρύθμιση που προτείνει ο Ερντογάν θα διευρύνει σημαντικά τις εξουσίες του, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τον ίδιο, για τη σταθερότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο της έκθεσης προόδου για την Τουρκία το 2016, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Στρασβούργο από την εισηγήτρια Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την απομάκρυνση της Άγκυρας από το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ευρωβουλή – Βόμβα!: Αναστέλλονται οι συνομιλίες με την Τουρκία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: