Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Το απο-καρδιωτικό κείμενο του Αγίου Όρους για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Το απο-καρδιωτικό κείμενο του Αγίου Όρους για  τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου
Το απο-καρδιωτικό αυτό κείμενο αποφεύγει να ψηλαφήσει την οδυνηρή πληγή που επήνεγκε στο εκκλησιαστικό Σώμα η ζηζιουλείου εμπνεύσεως και προδιαγραφής ψευδοσύνοδος του Κολυμβαρίου αλλά τεχνηέντως (και ουχί άνευ σκοπιμότητος;;;) την προσπερνά.
Αντί η ηγεσία του Αγιου Όρους, πάλαι ποτέ θεματοφύλακος και παλλαδίου της Ορθοδοξίας, να καταδείξει με σαφήνεια και ενάργεια την επικινδυνότητα που συνεπάγεται για το πλήρωμα της Εκκλησίας η υιοθέτηση των στρεβλών και αποβλήτων από πλευράς Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους τελικών κειμένων-αποφάσεών της, να τις καταδικάσει και απορρίψει, να στιγματίσει και καταγγείλει ενώπιον του εντίμου κλήρου και του πιστού λαού τους εμπνευστές, πρωτουργούς, διαμορφωτές των τελικών κειμένων της, υποστηρικτές και στυλοβάτες του σαθρού οικοδομήματός της καθώς και όσους εκκλησιαστικούς παράγοντες μετέβαλλαν άρδην στάση κατά τρόπο σκανδαλώδη εν σχέσει προς τα υπ αυτών των ιδίων προγενεστέρως αποφασισθέντα αυτή και να ωθήσει το πλήρωμα της Εκκλησίας στη μη αποδοχή και απόρριψη των ψευδο-συνοδικών θέσεων αυτή, διά του εν θέματι ατυχεστάτου κειμένου, μαραίνει και ψύχει τον ιερό ζήλο των πιστών, καλλιεργεί τον εφησυχασμό παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, απογοητεύει, θλίβει και σκανδαλίζει το υγιώς φρονούν πλήρωμα της Εκκλησίας που ανέμενε διαφορετική εν προκειμένω στάση, και του οποίου την αγανάκτηση πυροδοτεί, διαταράσσει και υπονομεύει την εν Αγίω Όρει αλλά και την εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία ενότητα γενικότερα.
Η γραπτή, εν προκειμένω, παρέμβαση των Αγιορειτών Πατέρων επ ουδενί δύναται να πείσει όσους αποδοκιμάζουν την εν Κρήτη φαιδρά πανήγυρι ότι στη σύνταξη και διατύπωση της δεν πρυτάνευσε η αρχή της σκοπιμότητος που τόσο μα τόσο ξένη τυγχάνει προς το πνεύμα του Ευαγγελίου, χωρία του οποίου, κατά τα άλλα, παρατέθηκαν στο επίμαχο κείμενο...
Υ.Γ. Η ηγεσία του Αγίου Όρους για μία ακόμη φορά απογοήτευσε και πίκρανε το ορθοφρονούν ποίμνιο, για λόγους σκοπιμότητος και κακώς εννοουμένης διπλωματίας προφανώς. Ουδείς δύναται να λησμονήσει και να προσπεράσει το θλιβερό γεγονός της στάσεως των εκπροσώπων του αγιορειτικού μοναχισμού απέναντι στο γνωστό και μη εξαιρετέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μία στάση που τόσο μα τόσο σκανδαλισμό προκάλεσε, όπως και εκείνη της στάσεως του πατριάρχη Βαρθολομαίου απεναντι στον προαναφερθέντα τοπάρχη. Νέα απογοήτευση και πικρία προστέθηκε τώρα.
Δυστυχώς για την αγιορείτικη ηγεσία η όλη συμπεριφορά της απέναντι στους σκανδαλοποιούς πρωτεργάτες του οικουμενισμού που διά τας αμαρτίας μας κατέχουν ηγετικούς θώκους τοπικών Εκκλησιών δικαιώνει πανηγυρικά το μακαριστό, πανεπιστημιακό καθηγητή της Θεολογίας Ιωάννη Κορναράκη που έγραψε για "αποσαθρωμένο οπωροφυλάκιο Ορθοδοξίας"...


ΣΧΟΛΙΟ: Περιέργως μάς διαφεύγει τό γεγονός ότι στό παρελθόν τά μεγάλα Αγιορείτικα μοναστήρια κυνηγούσαν μέχρι θανάτου τούς Κολλυβάδες. Οτι διέγραψαν τόν Αγιο Κοσμά τόν Αιτωλό. Οτι η αναγέννηση τού όρους στηρίχθηκε στούς γραμματισμένους. Οτι τά μοναστήρια γέμισαν οργανωσιακούς. Οπως καί οι ενορίες. Οτι σήμερα ο πνευματικός-εξομολόγος οφείλει νά είναι πτυχιούχος. Οτι η διαμάχη γύρω από τόν οικουμενισμό γίνεται από ζηλωτές μέ επίγνωση καί χωρίς επίγνωση καί ότι η κάθε μερίδα διεκδικεί μέ πάθος ή διπλωματία τήν ΕΠΙΓΝΩΣΗ, όχι τήν Πίστη στόν Σωτήρα Χριστό. Οτι η εκκλησιαστική διαμάχη κατέληξε σέ ένα κωμικό μαλλιοτράβηγμα, ανάμεσα στόν επίσκοπο καί τήν εκκλησία ΤΟΥ. Κάτι σάν "σέ είδα πού μίλησες καί συναντήθηκες μέ τήν άλλη. Ναί αλλά σέ διαβεβαιώνω ότι δέν έχει τήν ίδια αξία μέ σένα, ορθοδοξία. Είναι μιά κοινωνική επαφή πού επιβάλλεται γιά ιστορικούς λόγους". Οτι η διαμάχη περιστρέφεται γύρω από τό όνομα "αίρεσις". Οτι δέν υπάρχει περιεχόμενο. Οτι οι όροι Παναίρεση καί Παναλήθεια ανήκουν στήν ποσότητα, ούτε κάν στήν ποιότητα, πόσω μάλλον στήν Βασιλεία η οποία δέν είναι εκ τού κόσμου τούτου.
Καί τό κυριώτερο, η ειρήνη τήν οποία διεκδικούν οι οικουμενιστές, η ησυχία τήν οποία προβάλλουν οι αγιορείτες καί η αλήθεια πού ομολογείται από τούς σχισματικούς αποτειχισμένους δέν είναι δώρα, δωρεές τού Κυρίου, δέν είναι ευχές καί αιτήσεις τής Χάρης τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αλλά υψηλόφρονες εκφράσεις τού θελήματός μας. Καί γι' αυτό παρουσιάζουν συμπτώματα χουλιγκανισμού.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...