Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγείλτε τη Συμφωνία των Πρεσπών τώρα. Δεν μπορεί να εμμείνουμε σε αυτό το φιάσκο

Σχετική εικόνα
Με τον πλέον απροκάλυπτο και ωμό τρόπο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά τις χειρότερες υποψίες των Ελλήνων πολιτών ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα ωραία και όμορφα λόγια τόσο του Ζάεφ όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα.
Πιο συγκεκριμένα όταν πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε μιλήσει μέσα στην Βουλή της χώρας του για την διασφάλιση που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών στη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και την διαφύλαξη με αυτό τον τρόπο της ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο ΟΗΕ μέσω του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, το ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, με κάποια καθυστέρηση, καταδίκασαν αυτές τις δηλώσεις.
Μάλιστα, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Ζάεφ δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι αυτά που είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο Ζόραν Ζάεφ παρερμηνευτήκαν και ότι δεν εννοούσε αυτά που μεταφέρθηκαν στην ελληνική κοινή γνώμη.
Έως ότου ήρθε το επίμαχο βίντεο με την ομιλία του Ζάεφ στην Βουλή της ΠΓΔΜ όπου πλέον ανοικτά και ελεύθερα ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορούσε να ακούσει με ακρίβεια αυτά που είχε ξεστομίσει ο Ζάεφ και να καταλάβει το μέγεθος της κοροϊδίας που επιχειρείται έναντι της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού.
Κι ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν τους Έλληνες πολίτες ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ένα λάθος ότι ο Ζάεφ δεν εννοούσε αυτά που έλεγε, ότι σε τελική ανάλυση αυτά που είπε ο Ζάεφ δεν είναι αυτά που κατάλαβαν οι Έλληνες πολίτες αλλά ήταν κάτι άλλο, έρχεται ένα νέο βίντεο με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου, όπου με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Ζάεφ δηλώνει στους πολίτες της χώρας του, ότι μετά τη συμφωνία δεν θα λέγονται Βόρειοι Μακεδόνες αλλά απλά Μακεδόνες και ότι η συμφωνία των Πρεσπών το διασφαλίζει αυτό.
Σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ο Ζαεφ να απαντά σε ένα πολίτη λέγοντας ότι, «Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μας θα λέγονται Βόρειοι Μακεδόνες γιατί είναι ευκρινώς εδραιωμένο ότι είμαστε Μακεδόνες ότι μιλάμε την Μακεδονική γλώσσα και είναι σημαντικό ότι από εδώ και πέρα (εννοεί μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών) δεν θα μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Μέχρι σήμερα η αναγνώριση της ταυτότητας μας ήταν ένα μη αναγνωρισμένο δικαίωμα ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι Μακεδόνες».
Μετά από αυτό το βίντεο καταρρίπτονται οποιεσδήποτε πιθανές δικαιολογίες για δήθεν παρανόηση αυτών που είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, αφού είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο Ζόραν Ζάεφ με τις δηλώσεις του ουσιαστικά ακυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στην πραγματικότητα ο Ζάεφ μας δείχνει τι θα ακολουθήσει μετά την κύρωση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή, η πλήρη αθέτηση της Συμφωνίας από την ΠΓΔΜ, μια Ελλάδα εξαπατημένη, και τον λαό της εξευτελισμένο από τους πονηρούς γείτονες μας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την κατάσταση παρά τις όποιες κυβερνητικές δηλώσεις περι του αντιθέτου.
Εάν υπήρχε η στοιχειώδης αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να ζητήσουμε την ακύρωση της Συμφωνίας με ευθύνη της ΠΓΔΜ, η κυβέρνηση της οποίας «φτύνει» κατάμουτρα τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της αυτά που έχει υπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσει.
Και διερωτάται κανείς μετά από αυτό ποια κυβέρνηση θα έχει το θράσος να φέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση-κύρωση της κατάπτυστης και παραβιασμένης από την ίδια την ΠΓΔΜ, Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: