Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τι τρέχει στην Μητρόπολη Εδέσσης; Μοναχός καλεί τον κόσμο να φύγει από τις εκκλησίες

«Μοναχός» που περιφέρεται στην Πέλλα, αποκαλεί τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και καλεί τους πιστούς σε απόσχιση από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Τη δράση του μοναχού καταγγέλλει η Μητρόπολη Εδέσσης σε ανακοίνωσή της και συγκεκριμένα αναφέρει:
Πληροφορηθήκαμε ότι στην Μητροπολιτική Επαρχία μας περιφέρεται μοναχός ονομαζόμενος Μακάριος, ο οποίος δηλώνει Αγιορείτης και μάλιστα Κουτλουμουσιανός. Ο εν λόγω μοναχός περιφέρεται διανέμοντας φυλλάδια ζηλωτικού περιεχομένου χαρακτηρίζοντας όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και προδότες της πίστεως. Προτρέπει επίσης τους ανυποψίαστους ακροατές του να απομακρυνθούν από τις ενορίες τους και να αποσχισθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος με την πρόφαση μιάς αυθαίρετης και αστήρικτης αποτειχίσεως.
Προ ημερών η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις Μητροπόλεις, ότι ο μοναχός αυτός έχει από ετών διαγραφεί από το μοναχολόγιο της μονής της μετανοίας του, αφού διέκοψε ο ίδιος κάθε κοινωνία με την ιερά αδελφότητα, και έκτοτε δεν έχει καμία σχέση με αυτήν.
Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων των πιστών για την διχαστική προσηλυτιστική δράση του και συνιστούμε την επικοινωνία με τους κανονικούς ποιμένες των ενοριών τους σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν αυτήν η κάποιαν άλλη παρόμοια δραστηριότητα. Δυστυχώς πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που με πρόφαση το θέλημα του Θεού προκαλούν θανάσιμο κίνδυνο στις ψυχές των ανθρώπων κατά τον λόγο του Κυρίου μας: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή, προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε σας με ένδυμα προβάτου, αλλά μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.

pentapostagma

29 σχόλια:

Εδεσσαίος είπε...

Μπράβο στον Μοναχό μονομάχο.Αίσχος στον ιστολόγο!Λύκοι είναι αυτοί οι προδότες και όχι ο Μοναχός Μακάριος.

amethystos είπε...

Οτι πείς φίλε. Ο Λόγος τού Θεού. Ο Αη Βασίλης υπάρχει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Άη Βασίλης υπάρχει. Για την ακρίβεια ονομάζεται Μέγας Βασίλειος και βρίσκεται στον Παράδεισο.
Όσον αφορά τον Μοναχό Μακάριο, πρόκειται περί πραγματικού μοναχού κι όχι εντός εισαγωγικων, που απλά εφάρμοσε τους Ιερούς Κανόνες ως όφειλε μετά τη ληστρική κολυμπάρεια σύνοδο, με αποτέλεσμα το κελί του να παραβιαστεί και τα υπάρχοντα του να κατασχεθούν από τους "αδελφούς" της Κουτλουμουσίου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο η απάντηση του στην Κουτλουμουσίου:
https://esxataxronia.blogspot.com/2018/12/blog-post_11.html?m=1

amethystos είπε...

Μάς αρέσει αυτή η έκφραση. Ως όφειλε. Στόν εαυτό του; Ας γίνει τό θέλημά Μου; Πήρε τό ΟΚ; Ρώτησε τόν αρχηγό; Καταλαβαίνουμε αρχηγέ. Γιά μιά αναγνώριση ζούμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπακοη στην Εκκλησία. Ως όφειλε κι ως οφειλουμε όλοι οι Ορθοδοξοι, διότι ετσι προστάζουν οι Ιεροι Κανόνες, οι οποιοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Ιερό Πηδάλιο του Αγίου Νικοδήμου. Αν καταδεχεστε ρίξτε τους μια ματιά. Η ειρωνεία δεν σας τιμά, απλως δείχνει ότι δεν εχετε ιδέα.

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΥΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΑΛΗΘΙΝΕ.

amethystos είπε...

Άγ. Πορφύριος
Όταν φτάσαμε είπα στον Γέροντα:
– Ήρθα με την αδελφή μου, που είναι άρρωστη για να την σταυρώσεις.
– Όχι εγώ, όχι εγώ. Ο Χριστός, απάντησε εκείνος και γύρισε προς τον τοίχο.
Εγώ επέμεινα:
– Αν βάλεις το άγιο χέρι σου επάνω εκεί που πονάει θα φύγει ο πόνος.
Και πάλι ο Γέροντας απάντησε:
– Ο Χριστός! Ο Χριστός, όχι εγώ ο αμαρτωλός.

Εδεσσαίος είπε...

Ποιός είναι ο αρχηγός;

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος και έσχατος παραβάτης των ιερών κανόνων ειναι ο αρχιαιρεσιάρχης Βαρθολομαίος. Οι κανόνες δεν είναι του Αγίου Νικοδήμου αλλά των Αγιων Οικουμενικών Συνόδων και Αγιων Πατερων της Εκκλησίας καταγεγραμμένοι από τον Άγιο. Οπότε μήπως πραγματικά δεν έχετε ιδέα όπως είπανε πιο πάνω και πρέπει να αρχίσετε να ενημερώνεστε για την σωτηρία της ψυχης σας. Φυσικά ο Χριστός είναι παντού αλλά η σωτηρία μας είναι μέσα στην Μία Αγία και Αποστολική Εκκλησία και όχι στην ψευδεκκλησια του αντιχρίστου του Π.Σ.Ε.

amethystos είπε...

Οπότε; Μήπως δέν αντιμετώπισαν τελικά τίς αιρέσεις οι Πατέρες μέ τούς κανόνες αλλά οι κανόνες γράφτηκαν αφού είχε αντιμετωπιστεί δογματικά η αίρεση; Διότι καί ο Βαρθολομαίος καταπατά τούς κανόνες μέ τήν βοήθεια τών κανόνων. Δέν σώζει η εκκλησία φίλε. Ορισέ την γιά νά τό καταλάβεις. Μόνον ο Κύριος γνωρίζει ποιός ανήκει στήν Εκκλησία Του. "Φυσικά ο Χριστός είναι παντού"; Τί εννοείς μέσα; Μήπως αυτό τό μέσα είναι παντού; Διότι όπου Χριστός εκεί καί η εκκλησία. Αυτό ισχυρίζεται καί ο Βαρθολομαίος.

amethystos είπε...

2.26 ΕΣΥ!

Ανώνυμος είπε...

Μόνον ο Κύριος γνωρίζει ποιός ανήκει στήν Εκκλησία Του.!!!α ρε Αμεθυστε,ουτε πνευματικο να σε ειχα!!!ποσο μεγαλη αληθεια...ΑΠ..

Εδεσσαίος είπε...

Εγώ είμαι λαϊκός,πάντα οι παπάδες και οι μοναχοί ήταν αρχηγοί.Ο π.Τρικαμηνάς κάνει για αρχηγός,αλλά ο Μοναχός Μακάριος ο Δραμινός κολάει στα Μυστήρια,σαν τους Ματθαιϊκούς.Άπαντες κάνουν λάθη,αλλά ο Λαυρέντιος θα τους τσακίσει σε λίγες ημέρες με το θαυμάσιο κείμενό του.

amethystos είπε...

Κάνει τόν αρχηγό καί δέν είναι παπάς.

ληξουριώτισσα είπε...

Σπαβεντάρισαν και οι "μητροπολίτες" που τα πρόβατα αντί να μασάνε, τους κοιτάνε πλέον με καχυποψία.

amethystos είπε...

Μακάρι νά αρχίσουμε νά τούς βλέπουμε σάν αντιπροσώπους τού Βαρθολομαίου, όπως είναι. Αλλά νά φύγει ο κόσμος από τίς εκκλησίες; Καί νά τίς αφήσει στούς λαθραίους;

Ανώνυμος είπε...

Πούντη η κυρία Δεπούντη η ληξουριώτισσα;Γιατί δεν απαντάει στον ιστολόγο;

amethystos είπε...

Σάν νά λέμε φίλε ότι οι Απόστολοι έπρεπε νά πηγαίνουν έξω από τίς συναγωγές καί νά προτρέπουν τόν κόσμο νά τίς εγκαταλείψουν διότι αρνήθηκαν τόν Μεσσία πού είναι η ουσία τού Νόμου. Ομως σ' αυτές καί στά ιερά καί στίς εκκλησίες τών δήμων κήρυξαν τό Ευαγγέλιο καί μαρτύρησαν νικώντας τόν θάνατο πού είναι η ουσία τού ευαγγελίου. Σήμερα η δράση τών οργανωσιακών είναι απλώς θρασύδειλη καί κωμική επειδή δέν γνωρίζουν σέ τί πράγμα ακριβώς διαφωνούν. Γενικώς διαφωνούν, ακόμη καί μεταξύ τους. Αποτελούν τό μεγάλο πλεονέκτημα τού Βαρθολομαίου τελικώς. Αναρχικές δυνάμεις πού ευνοούν τόν απολυταρχισμό.

ληξουριώτισσα είπε...

Για περισσότερες, κατανοητές πληροφορίες: https://esxataxronia.blogspot.com/

amethystos είπε...

Είναι αφιερωμένο στόν αντίχριστο. Φυσικά ο αντίχριστος είναι κατανοητός. Ο Κύριος είναι ακατανόητος. Τό βιβλίο τής Αποκάλυψης είναι αφιερωμένο στήν αποκάλυψη Ιησού Χριστού. Δέν αποκαλύπτει τόν αντίχριστο. Τό μυστήριο τής ανομίας ενεργείται από αιώνες, δέν εμφανίσθηκε τώρα. Προσωπικώς δέν μάς συγκινούν οι πληροφορίες γιά τόν αντίχριστο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αδελφέ μήπως να το κοιτάξεις και να αλλάξεις το όνομα του μπλογκ σε μεθυσμένος;

amethystos είπε...

Εάν έχεις πειστικά επιχειρήματα ευχαρίστως. Διαφορετικά... Ο αντίχριστος είναι η θρησκεία τής αμερικής. Σέ ακούμε!

Ανώνυμος είπε...

Είναι η κυρία Συλβάνα Δεπούντη(Ρουμάνα αποτειχισμένη).

Ανώνυμος είπε...

Εσεις δεν δεχεστε ουτε τις Αγιες Γραφες...τι να συζητησουμε περαιτερω; ΤΟ "μεθυσμενος"σε συμφερει...τουλαχιστον για τον μειωμενο καταλογισμο.καλη μετανοια

amethystos είπε...

Λυπόμαστε πού τήν στενοχωρήσαμε αλλά η αποτείχιση είναι ένα θέμα πού καίει. Δέν έχουμε μεγάλη εκτίμηση στήν ποιότητα τών αποτειχισμένων.Δέν πιστεύουμε στόν ίδιο θεό.

amethystos είπε...

Εκανες αρχή καί τώρα; Εκανες τόν μάγκα καί τώρα; Αέρας κοπανιστός. Επιδειξίας. Μάς τρόμαξες ρέ μάγκα. Είσαι εξοπλισμένος. Νά σέ χαίρεται η μαμά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καταλάβει το προβλημα σας με την κα Δεσπουντη. Τέλος παντων εχω κάνει και γω διακοπή μνημοσύνου και λέγομαι Μαρία Λιάκου (ελληνίδα). Συμφωνώ ότι δεν πιστεύουμε στον ιδιο Θεό, αφού εμείς πιστεύουμε στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Σας έστειλα το σχόλιο για να ξεκαθαρίσει το θεμα με την κα Συλβανα. Ο Θεός και η ψυχή σας.

amethystos είπε...

Ούτε καί εμείς τό έχουμε καταλάβει. Εσείς πιστεύετε στόν Αγιο Θεόδωρο Στουδίτη καί σάς τό κρύβουν.

Ανώνυμος είπε...

Έκανε λέει διακοπή μνημοσύνου!Παπαδίνα είναι;Διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας έκανες κυρία μου.