Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Το καθεστώς που ρήμαξε τη χώρα

Πρώην υπουργοί και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι θαμώνες των δικαστηρίων. Εχουν ανοιχτές υποθέσεις, δικάζονται, καταδικάζονται. Η φυλακή δεν είναι πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνους που υπόσχονταν ότι θα «μετασχημάτιζαν σοσιαλιστικά» την Ελλάδα. Τελικά, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός σήμαινε τη μετατροπή της χώρας σε κάτι χειρότερο από ένα μείγμα Μπανανίας και Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.
Η λεηλασία των δημόσιων Ταμείων δεν είχε προηγούμενο και τα «λαδώματα» έπεφταν βροχή. Ο καιρός βγάζει στην επιφάνεια τα μέχρι πρότινος κρυφά ανομήματα του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ και η συνέχεια δίνεται στα ακροατήρια.

Τώρα,
 στην επικαιρότητα ήρθε το όνομα του Γιάννη Ανθόπουλου, υφυπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Σημίτη. Ο Γιάννης Ανθόπουλος, χθες, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της τοκογλυφίας.
Παρόλο που η ποινή του ήταν βαριά και τα αδικήματα ατιμωτικά (πολλώ δε μάλλον για ένα πολιτικό πρόσωπο που διετέλεσε υπουργός), το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο.

Είναι
 αναπόφευκτη η σύγκριση με την περίπτωση της καθαρίστριας που τιμωρήθηκε με 10 χρόνια φυλάκιση για ένα πλαστό απολυτήριο δημοτικού σχολείου. Η φτωχή γυναίκα οδηγήθηκε στις φυλακές. Βγήκε, επειδή ξέσπασε πανελλήνιος σάλος. Ο πανίσχυρος υπουργός, που επιδόθηκε σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κυκλοφορεί ελεύθερος.

Επίσης,
 είναι αναπόφευκτη η σκέψη για τη στάση που κράτησε ο Κώστας Σημίτης την περίοδο κατά την οποία είχε επιβληθεί το καθεστώς του. Είναι δυνατόν να μην ήξερε τι έκαναν οι υπουργοί του και να μην του είχαν πει ή, έστω, υπαινιχθεί κάτι οι φανερές και οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους για τα καμώματα των εκλεκτών του και των εξ απορρήτων του;

Τα επιχειρήματα
 περί άγνοιας και αφέλειας δύσκολα μπορεί να γίνουν πιστευτά, όταν προέρχονται από το στόμα εκείνου που διαφημιζόταν ως ο «καταλληλότερος» για το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Με τόσους
 καταδίκους στις τάξεις του, δεν είναι περίεργο που τελικά το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε σαν εγκληματική οργάνωση η οποία κατέστρεψε την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: