Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

EKTAKTO: Βγήκε ο Στρατός στους δρόμους της Γαλλίας - «Καταρρέει» ο Ε.Μακρόν - Αγριες συγκρούσεις - Δείτε φωτό, βίντεο

EKTAKTO: Βγήκε ο Στρατός στους δρόμους της Γαλλίας - «Καταρρέει» ο Ε.Μακρόν - Αγριες συγκρούσεις - Δείτε φωτό, βίντεο
Εσπευσμένα ο Ε.Μακρόν έβγαλε τον στρατό στους δρόμους της Γαλλίας. Ήδη βίντεο και φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμου με μονάδες τεθωρακισμένων και ελεύθερους σκοπευτές να "απλώνονται" σε πολλές γαλλικές πόλεις.
Από το πρωί, χιλιάδες Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των "κίτρινων γιλέκων" και ξεκίνησε κανονικός πόλεμος απέναντι στην γαλλική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του "καθεστώτος" Μακρόν όπως φώναζαν οι φοιτητές.



Ο Ε.Μακρόν αναγκάστηκε υπό το βάρος της "πρόγευσης" των σημερινών επεισοδίων να δώσει διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση.
Ηδη εδώ και 24ωρα οι ενώσεις των Γάλλων αστυνομικών ζητούσαν στρατιωτική ενίσχυση λέγοντας χαρακτηριστικά "πώς δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση σε πολλές γαλλικές πόλεις".
Βίντεο που τραβήχτηκε σήμερα το πρωί δείχνει στρατιωτικές δυνάμεις να κατευθύνονται στο Παρίσι στο ύψος των Βερσαλιών.
Στόχος είναι να ελεγχθεί η κατάσταση στο Champs Elysee και γενικότερα στο Παρίσι καθώς σήμερα η πρώτη "γεύση" που έδωσαν μαθητές και φοιτητές είναι ότι το "Σάββατο θα υπάρξει πόλεμος".
Με σύνθημα "Μακρόν Παραιτήσου, θα μπλοκάρουμε όλη την χώρα" χιλιάδες μαθητές  βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας, σε Μπορντώ, Λιλ, Clichy, Μαρσέιγ, Τουλούζ κτλ.
Αυτό που τρόμαξε τον Ε.Μακρόν είναι το "επαναστατικό πνεύμα" που έδειξαν οι μαθητές και οι φοιτητές. Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν , σχολεία έβαλαν λουκέτα, διάσημα κολέγια έκλεισαν το Blagnac, "Saint-Exupéry",​ το "Déodat de Séverac".
Aν και χτες, η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες, οι αντιδράσεις από τα Κίτρινα Γιλέκα δεν στμάτησαν.
Αντίθετα όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως το κίνημα γιγαντώνεται!
Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε χθες το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.
Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.
Προσαγωγές 146 διαδηλωτών έξω από το λύκειο μετά από μια "πολεμική" νύχτα μεταξύ μαθητών - αστυνομικών
Στην προσαγωγή 146 διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στο δυτικό προάστιο του Παρισιού Μαντ-λα-Ζολί, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από λύκειο της περιοχής. 
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το λύκειο το βράδυ της Τετάρτης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στη μεταρρύθμιση για την εκπαίδευση και προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με το France Info. 
Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε ξέσπασμα επεισοδίων, αφότου  αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά και ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. 
Το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. 
Ο Γάλλος υπουργός Εκπαίδευσης ζήτησε από τους μαθητές να μην λάβουν μέρος σε βίαιες διαδηλώσεις, μετά από τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου στους δρόμους του Παρισιού. 
Γαλλία: 65.000 Αστυνομικοί στους δρόμους - Σπεύδουν στρατιωτικές δυνάμεις
Ακόμα περισσότερο αναμένεται να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας οι Γαλλικές αρχές το Σάββατο (08.12.2018), όπου τα "κίτρινα γιλέκα" προγραμματίζουν νέες μαζικές διαδηλώσεις.
Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ επανέλαβε την έκκληση προς τα «κίτρινα γιλέκα» να μην έρθουν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν, όχι επειδή «τους απαγορεύεται να εκφραστούν», αλλά για να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσουν στην παγίδα που στήνουν οι ταραξίες», την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση διατυπώνει ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στο πλαίσιο αυτής της «κινητοποίησης IV».
«Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει έκτακτα μέσα που θα προστεθούν στις 65.000 δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη Γαλλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον των γερουσιαστών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα μέσα.
«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τη μέγιστη αποφασιστικότητα. Μαχόμαστε εναντίον του μίσους και της βίας» σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Ο Εντουάρ Φιλίπ «χαιρέτισε όλους όσοι απηύθυναν ή προώθησαν» εκκλήσεις για ηρεμία, τονίζοντας πως η «Δημοκρατία έχει την τελευταία λέξη».

Φόβοι για πολύ σοβαρές ταραχές

Το Ελιζέ εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν «πολύ σοβαρές ταραχές». Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, σχεδόν το σύνολο των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και της χωροφυλακής θα κινητοποιηθεί για να εγγυηθεί την τήρηση της τάξης στη χώρα, το Σάββατο.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων της χωροφυλακής ή η παρουσία στρατιωτικών για την ενίσχυση των μόνιμων φρουρών ασφαλείας των κτιρίων της κυβέρνησης και άλλων θεσμών.

Κάτι που είδαμε πως υλοποιείται ήδη...


📹🇫🇷 : Les blindés à Paris pour samedi ? Cette vidéo a été prise ce matin par un routier sur la N12 en direction de à hauteur de






Ενσωματωμένο βίντεο

Police violently breaks up a blockade attempt of a school. Students are driven apart.

Location: Clichy, .

 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: